Paikallisderbyn osa 2 :sta täydet pisteet!
Cowboys EdustusJulkaistu: 25.10.2021 06.39

Paikallisderbyn osa 2 :sta täydet pisteet!

Hegemonia-ottelusta voitto

Ennakkoasetelmat oli luotu edellispäivänä Ylivieskassa, YJK lähtee haastamaan paikallisderbyn ensimmäisen osaottelun voittanutta länkkäri-miehistöä tosissaan Uikko-areenalle!! Miehitys kotijoukkueella sama kuin perjantaina, vierailijalla muutamia poisjääntejä ja yksi uusi hankinta rivistöissä. Jännityksen aisti myös katsomossa johon pakkautui 420 maksanutta katsojaa!!

1. Erässä vauhtia riitti alusta asti molemmilla ja ensimmäisenä verkkoja heilutti kotijoukkueen nro. 14, alkukauden aivan käsittämättömässä pelivireessä ollut Riki Korkiakoski, syöttäjinä Ville Peltomaa ja Tuomas Takalo. Vierasjoukkueella oli myös runsaasti paikkoja erän edetessä, mutta maalilla jo toista päivää peräkkäin kiekkoja napsineen Tuomas Ringin ohi ei pikkumustaa saatu ujutettua.

2. Erässä kiekkoa ei kumpikaan joukkue onnistunut laittamaan loistavasti pelanneiden maalivahtien selän taakse vaikka paikkoja kyllä riitti. Katsomo sai huokaista muutaman kerran syvään YJK pelaajien päästessä nokikkain Ringin kanssa, mutta Reisjärven ulkojäillä jo nuorna poikana opitut agropaatti temput tekivät nämäkin yritykset tyhjiksi. Toisessa maalissa lähes yhtä hienoja venytyksiä esittänyt Asla Ohtamaa oli myös itse varmuus tolppien välissä ja viimeiseen erään päästiin Cowboys johdossa 1-0

3. Erään tuli erittäin sisuuntunut jääkarhulauma ja nähtävissä oli erän alusta asti että yhtään tuumaa ei periksi anneta, eikä yhtäkään keinoa jätetä käyttämättä. Takaa-ajo tuottikin tulosta kun maalin edustalta sekavan vaiheen jälkeen Topi Palo pääsi runnomaan kiekon verkkoon ja tasoittamaan ottelun.

Erän puolivälin vieraiden jäähysuma tarjosi avaimet ratkaisuun lännenmiehille 5 vs 3 ylivoiman muodossa, mutta paikka jätettiin käyttämättä. Ajassa 54.58 loistavaa peliä pelannut Riki Korkiakoski sai palkinnon hirmuiselle työmäärälle ja siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon Paavo Laitalan ja Mika Saarimaan esitöistä.

YJK tuli lopun ottelusta hirmuisella sykkeellä ja pyöritti peliä ja saikin kiekon maaliin kertaalleen ennen päätös summeria, valitettavasti sääntöjen vastaisesti maalivahtia häiriten, joten loppulukemat siis UIKKO-Areenalla 2-1 kotijoukkueen riemukas voitto!

Valmennuksen kommentit: Joukkue osoitti jälleen sitkeyttä ja taistelutahtoa, sekä mitä on olla yhtenäinen Joukkue isolla J:llä!

Kolme Cowboytä ***

*** Korkiakoski Riki

** Ring Tuomas

* Rautaoja Joonas