D1-05, D1AA alkusarja,Lohko 8

Cowboys D1 - Hokki Red  5 - 3

Nivala Uikko Areena

Toistamiseen voitto Hokista!

Lauantai aamun pelissä kohdattiin Kajaanin Hokki red tiukassa pelissä. Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja tilanteita oli molemmissa päädyissä. Kotijoukkue siirtyi ensimmäisessä erässä 1-0 johtoon, mutta sitten tapahtui valitettava tapaturma harmittoman näköisessä kamppailutilanteessa, joka johti Cowboys pelaajan loukkaantumiseen. Pelin jatkui tasaisena, eikä ensimmäisessä erässä nähty enempää maaleja. Erä päättyi kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.
Olisiko loukkaantuminen hieman mietityttänyt pelaajia ja ajatus pääsi harhailemaan, jolloin Hokki tuli tasoihin heti erän alkuun. Pian tasoituksen jälkeen Cowboys siirtyi uudelleen johtoon, mutta sitä riemua ei kauaa kestänyt. Hokki tasoitti pelin tiukan pyörityksen seurauksena. Peli meni sekavaksi ja jäähyluukun vahti sai avata luukkua Cowboys pelaajille. Parin Cowboys pelaajan päädyttyä seuraamaan Hokin menoa jäähyaitiosta, sai Hokki tilaisuuden ottaa ohjat käsiinsä. Alivoimalla ollessa mailaa alettiin puristamaan ehkä hivenen liikaa, jolloin purkukiekot epäonnistuivat ja omassa päässä tehtiin pieniä virheitä. Kuten arvata saatta, Hokki siirtyi 2-3 johtoon kahden pelaajan yv:llä.
Pelaajien olemuksesta paistoi tuskastuminen omaan tekemiseen, jolloin pienet virheet näkyivät helppoina kiekonmenetyksinä ja harhasyöttöinä. Oman joukkueensa tuntien, valmennus loi joukkueeseen uskoa aitiossa ollen varma siitä, että Kajaanilaisille ei anneta pisteitä, ainakaan taistelematta. Niinpä valmennus teki pienet viilaukset kentällisiin ja sitten alkoikin tapahtua. Hyökkäysketju Saaranen, Erhamo, Jylhäollila laittoivat kiekon liikkeelle, syötöt napsuivat kohdilleen ja tulosta syntyi, sen seurauksena Jesse Jylhäollilla napautti puhtaan hattutempun, hienojen syöttöketjujen kautta. Hokin maalivahti sai tarpeekseen ja siirtyi vaihtoaitioon.
Pelin viimeiset minuutit saimme jälleen hieman jännittää, vastustajan ottaessa maalivahdin pois, yrittäen kavennusta. Jännitystä tuli puseroon lisää, kun Cowboys pelaaja passitettiin jäähylle vajaa pari minuttia ennen täyttä-aikaa. Kotijoukkue taisteli lopun kuitenkin hienosti, eikä vastustajalle annettu mahdollisuuksia.
Tänään cowboys maalilla ahkeroi Mikke Mämmi. Mikke hoiti oman hommansa todella loistavasti ja piti joukkueen pelissä mukana pelin vaikeimpina hetkinä. Tänään päivän pelaajana palkittiin kolme kaappia tehnyt Jesse Jylhäollila.
Valmennus oli erittäin tyytyväinen koko joukkueen hienoon tsemppaamiseen ja nousuun tappioasemasta hienoon voittoon, varsinkin kun varmasti monen ajatukset olivat hieman sekavat joukkueen pelaajan loukkaantumisesta johtuen. Joukkue toivottaa Yltsille pikaista paranemista ja tsemppiä!

Tilastot

5 - 3

Hokki Red
1 - 04 - 3 -
4'Jäähy: 2 minTienvieri Hannes
8'MaaliKaarlela Eeli
8'MaalisyöttöSiironen Jonne
9'Jäähy: 2 minTienvieri Hannes
22'Jäähy: 2 minSiironen Jonne
26'MaaliSaaranen Elias
26'MaalisyöttöJylhä-Ollila Jesse
35'Jäähy: 2 minSaaranen Elias
36'Jäähy: 2 minErhamo Niklas
39'MaaliJylhä-Ollila Jesse
39'MaalisyöttöErhamo Niklas
39'2. maalisyöttöSaaranen Elias
42'MaaliJylhä-Ollila Jesse
42'MaalisyöttöErhamo Niklas
48'Jäähy: 2 minTienvieri Hannes