Cowboys D2 Veikon Kone 2018 turnauksessa Pronssille
Julkaistu: 10.01.2018 00.00

Cowboys D2-05 järjesti loppiaisena kaksipäiväisen Veikon Kone 2018 -turnauksen. Turnausta alettiin suunnitella jo kesäkuussa varaamalla jäät kahdeksi päiväksi Uikko Areenasta. Turnauskutsuja lähettiin pitkin Suomea, Helsinkiä myöten. Turnauspaikat täyttyivät hyvin nopeasti. Mukaan ilmoittautuivat Kalpa Kuopiosta kahdella joukkueella, Kiimingin Kiekko-Pojat samoin kahdella joukkueella, Alavuden Peli-Veikot, Napapiirin Pantterit Rovaniemeltä ja Ylivieskan Jääkarhut.
Suunnitelmia tehtiin pitkin syksyä selvitellen eri majoitusmahdollisuuksia Nivalassa niin, että kaikille pelaajille löydetään nukkumapaikka. Joukkueita sijoitettiin niin Puustelliin kuin Vinnurvaankin ja Pyssyhoviin. Kaikki sujui lopen ongelmitta.
Ruokailut järjestettiin Uikon kahvilaan, lauantaina lounaan ja päivällisen muodossa ja sunnuntaina lounaalla. Kaikille pelaajille annettiin mahdollisuus myös käydä uimassa lauantain pelien päätteeksi.

Ja miten Cowboys-pelit sujuivat?

Pelit aloitettiin Lauantai-aamuna Ylivieskan Jääkarhuja vastaan, Viimeksi kun YJK:n kanssa kohdattiin sarjassa, olivat he vahvempia. Niin alkoi tämäkin peli, YJK teki ensimmäisen maalin turnauksessa. Tästä Cowboyslauma heräsi ottelemaan ja tuli rinnalle ja ohikin vielä ensimmäisen erän aikana. Lauantaina pelattiin 2 x 15 minuutin erillä, ottelun kokonaiskesto oli kumminkin rajattu 45 minuuttiin. Toisen erän alkuun Cowboys teki heti kolmannen maalin ja piti loppuerässä huolen ettei YJK pääse enää ohi. Cowboys voitti turnauksen ensimmäisen ottelu lukemin 5-3.

Päivän toinen ottelu pelattiin kello 12.40. Nyt vastassa oli Kiimingin Kiekko-Poikien punainen joukkue. Ottelun ensimmäinen erä oli todella tasainen, vasta ensimmäisen erän viime minuutilla nähtiin maali, Cowboysin toimesta. Toinen erä alkoi myös todella tasaisella väännöllä, Reilut 5 minuuttia piti pelata ennen kuin nähtiin ottelun toinen maali. Toki tämän maalin teki KKP. KKP vastasi myös ottelun kolmannesta ja neljännestäkin maalista ja vei ottelun lukemin 3-1.

Päivän kolmas ja samalla Cowboysin lauantaipäivän viimeinen ottelu pelattiin kello 16.20. Vastassa nyt Kalakukkokaupungin pojat eli Kalpa Flyers. Tässä ottelussa nähtiin enempi maaleja kuin kahdessa edeltävässä yhteensä. Ensimmäisessä erässä tehtiin maaleja peräjälkeen, toinen kuin teki niin toinen heti tasoitti. Mutta kun toinen erä alkoi niin sitten maaleja teki tuplasti enempi Cowboys. Ottelu päättyi Cowboysille numeroin 10-6 ja samalla vahvistui lohkon 2. sija ja pääsy mitalipeleihin.

Turnaus siis pelattiin kahdessa lohkossa, molemmissa neljä joukkuetta. Lauantaina samassa lohkossa pelanneet pelasi keskenään ja sunnuntaina sitten ristiin , A-lohkon ykkönen vastaan B-lohkon kakkonen ja B-lohkon ykkönen sai vastaan A-lohkon kakkosen. Samalla lailla A-lohkossa kolmenneksi tullut sai B-lohkon neljänneksi tulleen ja B-lohkon kolmas sai vastaan A-lohkon neljännen. Näistä peleistä muodostui sijoitusotteluparit.

Kun varmistimme lohkon kakkospaikan, niin saimme sunnuntaille pelin vasta klo 12.30. Tähän peliin vastaan tuli B-lohkon voittaja Kalpa Dragons.

Cowboys hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin eikä antanut Kalpan pojille kunnollisia maalipaikkoja ollenkaan. Ja jos pääsivätkin maalille, niin Cowboys-mokke piti lopusta huolen. Ensimmäinen erä tuli meille lukemin 3-0. Toisessa erässä tapahtui sitten kummia. Joko Kalpa sai jostakin ylimääräista energiaa tai sitten Cowboys väsähti. Kalpa tuli hetkessä maalin päähän ja vaikka Cowboys onnistui vielä kerran maalinteossa niin Kalpa voitti ottelun numeroin 5-4 ja varmisti finaalipaikan, meille paikka pronssiotteluun.

Pronssipelissä vastassa oli Napapiirin Pantterit. Ottelu alkoi Panttereiden selvässä hallinnassa ja kiekko pyöri Cowboys-päädyssä melkein ensimmäiset 10 minuuttia, parikertaa jopa verkon perukoilla. Aikalisää kun turnauksessa ei saanut ottaa, niin valmennus puhutteli pelaajia aina sinä aikana, kun he olivat vaihdossa. Puhuttelu alkoi pikkuhiljaa tehota ja ensimmäisen erän viiden viimeisen ja toisen erän kymmenen minuutin aikana Cowboys oli mennyt jo 5-2 johtoon. Sunnuntaina muuten pelattiin 2 x 20 minuuttia 60 minuutin maksimipeliajalla.

Vaikka numerot oli jo selvät taululla, niin peli ei ollut siltikään pelattu. Pantterit painoivat päälle kuin herhiläisen ja hivuttautuivat koko ajan lähemmäksi meitä ja kokonaispeliajan viimeisellä minuutilla tuli vielä tasoihin. Ottelun päättyi siis 5-5 tilanteeseen, kyseessä kun oli pronssiottelu niin voittaja pitää löytyä. Mentiin siis turnauksen ensimmäisiin rankkareihin. Rangaistuslaukauksia oli molemmille joukkueille kolme kappaletta, eri laukojan toimesta. Kolmella kierroksella kumpikaan joukkue ei onnistunut, joten rankkareita jatkettiin yksi vasta yksi periaatteella. Tästäkään ei vielä ensimmäisellä yrittämällä onnistunut kumpainenkaan joukkue. Toisella kierroksella Cowboys aloitti. Laakkosen Tommi eteni todella hitaasti kohti Panttereiden maalia ja pisti kirjaimellisesti moken ihan kahville ja laittoi kiekon tyhjään reppuun. Ja kun Eemil Hannula Cowboys-maalilla torjui Panttereiden yrityksen tasoitta, riemu repesi Uikko Areenassa.

Viikonloppu oli kokonaisuudessa hieno ja onnistunut, Cowboys D2 kiittää kaikkia yrityksiä, jotka olitte tukemassa meitä tässä turnauksessa ja tietenkin kiitos myös runsaslukuisille Cowboys-faneille, jotka seurasitte ja kannustitte meitä viikonlopun aikana.