D2-05, Harjoitusottelu

Cowboys D2 - LiKi D2  5 - 4

Uikko Areena

Cowboys-D05 niukkaan voittoon

Cowboysin D2-joukkue iski tarvittavat maalit ja voitti harjoitusottelussa Limingan Kiekon. Kohtaaminen oli tälle kaudelle ensimmäinen, sillä LiKi pelasi kauden AA-lohkossa sijoittuen siellä puolenvälin yläpuolelle.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta nihkeästi, mutta maalivahti Eemil Hannula oli vireessä torjuen avauserässä 19 kertaa. Osasyynä nihkeyteen oli poikkeuksellisesti neljän hyökkäysketjun käyttö, jolloin pelirytmin saaminen vaati totuttelua.

LiKi avasikin maalihanat, mutta pikku hiljaa länkkäriluistin alkoi kulkea. Tasoituksen harhautti Niklas Erhamo, jonka Jesse Jylhä-Ollila vapautti maalintekoon. Hyvän avauksen antoi Oliver Ylikoski. Cowboysin 06-joukkueesta 05:iin siirtynyt Ilja Gulyk napautti heti ensi koitoksessaan maalin. Ja ensimmäisen pisteensä nappasi myös Cowboysiin siirtynyt Elias Saaranen syöttämällä Jesse Rautaojan kanssa Iljan maalin. Gulyk ja Saaranen tuovat joukkueeseen luisteluvoimaa ja taitoa mukavasti.

Liminka tuli vielä avauserässä rinnalle. Mutta toiseen erään lähdettiin 3-2 –lukemissa Oliver Ylikosken komealla ylänurkkalämärillä viivasta. Syöttäjinä Gulyk ja Vanessa Viitala.

Toisen erän alkuun länkkäriputki liikkui samaan malliin kuin avauserän toisella puolikkaalla. Kahden maalin karkumatkalle päästiin ylivoimalla. Maltillinen ”pakkopeli” (kuten Anssi Kukkosen kulta-aikoina selostettiin) tuotti tulosta. Vanessa Viitala pudotti viivaan, Oliver Ylikoski laukoi ja Tommi Laakkonen ohjasi 4-2. Mutta sitkeästi LiKi tuli taas maalin päähän.

Cowboys kuitenkin kesti ja Tommi Salon vahva nousu vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Liminka kavensi vielä länkkärien vaihtosekoilun myötä, mutta loppulukemiksi jäi niukka 5-4 -voitto.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden päätösturnausta Seinäjoelle ensi viikonloppuna. Luvassa on kovia pelejä.

-ah-

Tilastot

5 - 4

LiKi D2
3 - 22 - 2 -
0'Jäähy: 2 minTienvieri Hannes
18'MaaliErhamo Niklas
18'MaalisyöttöJylhä-Ollila Jesse
18'2. maalisyöttöYlikoski Oliver
21'MaaliGulyk Illia
21'MaalisyöttöSaaranen Elias
21'2. maalisyöttöRautaoja Jesse
24'MaaliYlikoski Oliver
24'MaalisyöttöGulyk Illia
24'2. maalisyöttöViitala Vanessa
31'MaaliLaakkonen Tommi
31'MaalisyöttöYlikoski Oliver
31'2. maalisyöttöViitala Vanessa
40'MaaliSalo Tommi
42'Jäähy: 2 minSiironen Jonne