Retroperjantain ottelusta voitto
Julkaistu: 07.03.2022 19.42

KOTIVOITTO RETROPELISTÄ

Perjantain ottelussa Cowboys vs. YJK oli tunnelmaa kun ennen ottelua Cowboys legenda Pasi Nielikäisen pelinumero #14 nostettiin Uikko-Areenan kattoon. Lisävirtaa otteluun saatiin myös Cowboysin pelatessa NU-retrokuosisissa peliasuissa juuriaan kunnioittaen.

Ottelu itsessään oli alusta saakka kotijoukkueen hallinnassa ja ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 1.20 kun M. Korkiakoski löi rebound kiekon maaliin, syöttäjinä Rautaoja ja Eskola. 2-0 tilanteeseen ylivoimalla länkkärit siirsi Juola, R. Korkiakosken ja Takalon esityöstä.

Ensimmäisessä erässä torjuntoja kertyi molemmille maalivahdeille reilusti mutta vaarallisia maalintekopaikkoja ei enempää siunaantunut.

Toisen erän alkuun hyvä vire jatkui Cowboys pelissä ja ajassa 21.46 Aarrevaara lisäsi johdon jo tilanteeseen 3-0. Cowboys pelasi ottelussa yhden kauden parhaista kakkos eristään ja pakotti vastustajan jäähyilemään. Ylivoimilla ei kuitenkaan lisämaaleja nähty vaan erän loppupuolella YJK kavensi erätaukotilanteeksi 3-1.

Kolmannessa erässä kotijoukkuekkin sortui muutamiin jäähyihin ja YJK pääsi ylivoimalla jo maalin päähän erän puolivälissä. 525 henkiselle yleisölle oli siis tarjolla paikallisderby hengessä trillerimäinen loppu.

Ajassa 53.34 kauden toistaiseksi hienoimman osuman Cowboys-otteluissa viimeisteli "mörkömarko" Mehtälä jättäen YJK puolustajan sekä maalivahdin ihmettelemään että missä? ja miten? Syötön toimittivat Peräaho ja Ampula. Erän lopulla jälleen ylivoimalla YJK maalin päähän ja katsomolle hieman lisää jännitystä. Mutta koko illan kovalla asenteella taistellut R. Korkiakoski🏒🥅 päästi kotiyleisön jännityksestä viimeistellen loppunumerot 5-3 tyhjään maaliin. Syöttöpisteet Peltomaa ja Peräaho.

Valmennuksen kommentit: Loistava peli meiltä, vaikka monesti tällaisissa speciaalimmissa otteluissa menee lataus herkästi yli.