Cowboys Edustus, II - DIvisioona - Pohjoinen - Runkosarja

Et-Po72 - Cowboys

Ainiovaaran jäähalli

Tuplaviikonlopun päätös Ylitorniossa

Kemissä yöpymisen jälkeen Cowboys matkasi viikonlopun viimeiseen taistoon Ylitornioon, EtPo72:n vieraaksi. Sarjataulukkoa ja eilisen päivän vastustajaan verrattuna vastassa oli sarjan viimeisellä sijalla majaileva kotijoukkue.Lähtokohdat otteluun olivat seuraavanlaiset, kotijoukkue EtPo:lla alla kahden viikon mittainen tauko Rautaliigan otteluista ja Cowboysilla meneillään oleva tuplapeliviikonloppu.

Cowboysin kokoonpanoon pieniä muutoksia edellisen päivän otteluun verraten niin kentällisittäin, kuin myös loukkaantumislistaa silmällä pitäen. Cowboys maalin suulle Asla Ohtamaa ja hyökkääjä Ville Peltomaa poissa kokoonpanosta loukkaantumisen myötä.

Eilisen ottelun tapaan Ylitorniossanähtiin myöskin moni maalinen ja vauhdikas ottelu. Vauhdikkaan ottelun jälkeen kotijoukkue EtPo sai katkaistua Cowboysin kustannuksella viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa voittaen loppulukemin 6-4.

Ensimmäinen erä tarjosi vauhdikasta kiekkoa päästä päähän eikä eilisen ottelun maitohapoista tuntunut olevan tietoakaan. Cowboys pääsi avamaan maalihanat taas ensimmäisenä illan ottelussa, niin ikään vierasjoukkueen ominaisuudessa. Illan ensimmäinen sai alkunsa omassa puolustuspäässä Cowboys maalivahti Asla Ohtamaan torjuessa komeasti läpiajotilanteen, josta välittömästi Cowboys vastahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätteeksi Ere Korkiakoski siirsi kiekon komeasti rystyltä maaliin, Antti Eskolan syöttäessä. Ja Cowboys 0-1 johtoon.

Vähäisellä miehistöllä otteluun päässyt kotijoukkue sai kuitenkin kammettua itsensä ottelun ytimeen, tasoituksen syntyessä tasakentällisin ajassa 12:47 komean kuvion päätteeksi. Ja hetkeä myöhemmin karatessa jo 2-1 johtoon.

Nopeilla maaleilla ottelun hallinta siirtyi erän loppua kohden kotijoukkueen hyväksi ja erän viimeisellä minuutilla kiekko kerättiin vielä kertaalleen Cowboys maalista, EtPon mennessä jo 3-1 johtoon.

Toisessa erässä nähtiinkin jo ihan erilainen Cowboy. Erän alussa, ajassa 23:34 EtPo pääsi vielä rankaisemaan yhdellä mennen 4-1 johtoon. Cowboys ei kuitenkaan lannistunut vaan minuutti omissa soimisen jälkeen Esa Kukkola herätteli joukkoja taistoon napauttaen kiekon rysään komeasti maalin edestä, Antti Eskolan ja Mika Saarimaan syöttäessä.

Kavennusmaalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi täysin länkkäreille ja oikeastaan se oli sitä koko toisen erän ajan. Hyvät ja pitkät hyökkäykset söivät kotijoukkueen otteet pelistä ja seuraavaksi olikin taas Cowboysin vuoro jatkaa tuhojaan. Ajassa 27:06 Mika Saarimaan heiluttaessa verkkoa hirmuisella rystyllä p-pisteen kaarelta, Ville Isoniemen syöttäessä. Ja peli 4-3 lukemiin.

Cowboysin kova painostus ja nopeat maalit olivat liikaa kotijoukkueelle ja herättelyä haettiin aikalisällä.

Cowboys sai pidettyä hyvän temponsa päällä ja maalinteko sai lisää onnistumisia erän puolessa välissä, ylivoimalla. Marko Mehtälän laukoessa kiekon komeasti yläkulmaan, tuoden Cowboysin viimein tasoihin, Paavo Laitalan syöttäessä.

Kotijoukkue pääsi vielä eränlopuilla kokeilmaan ylivoimaansakkin, mutta Cowboys maalinsuulla loistotorjuntoihin venynyt Asla Ohtamaa piti maalinsa puhtaana.

Erittäin hyvästä erästä huolimatta eränloppu ei kuitenkaan tuottanut tarvittavia johtomaaleja vaikka paikat niihin kyllä oli. Erätauolle tiukissa tasalukemissa, 4-4.

Kolmas erä oli täysin vastakohtainen toiseen erään verrattaen, eikä Cowboys kone tahtonut enää käydä samaan tahtiin. Erän alkuun EtPo pääsi vielä rokottamaan heti maalilla, jota näin jälkikäteen katseltuna edelsi selvä paitsio.

Maalin jälkeen Cowboys joutui rikkomaan kahteenkin otteeseen, mutta alivoimat saatiin taputeltua puhtain paperein. EtPon tiivis pelaaminen keskialueella tasakentällisin sai tyrehdytettyä Cowboysin hyökkäykseen lähdöt, vaikeuttaen länkkäreiden kiriotteita.

Erän lopuilla hurmoksessa ollut kotijoukkue sai vielä kertaalleen laukoa kiekon maalin läpiajon päätteeksi naulaten loppulukemat 6-4.

Cowboys tehopisteet:

Kukkola (1+1), Eskola (0+2), Saarimaa (1+1), Korkiakoski.E (1+0), Juola (0+1), Laitala (0+1)

Torjunnat: Cowboys Asla Ohtamaa 28, EtPo Ville Rautio 27

Valmentajan mietteet ottelusta:

” Vähän meillä oli käynnistymis vaikeuksia ja toisen erän rummutuksessa peli olisi pitänyt tappaa tehden vielä tarvittavat osumat. Kolmanteen olis pitänyt saada sama draivi päälle.”