Cowboys Edustus, II - DIvisioona - Pohjoinen - Runkosarja

Tornio IHC - Cowboys

Hannulanmäen jäähalli

Tuplaviikonlopun aloitus Torniossa

Cowboys suuntasi kauden ensimmäiseen pohjoisenreissuun viime lauantaina ja ensimmäinen pysäkki löytyi jo Tornion maisemista, sarjakärki Tornion IHC:n vieraana.

Viikonlopun vierasottelu kiertueelle Cowboys sai mukaan mukavasti miehistystä, täyden neljän kentällisen verran. Poissa kokoonpanosta Sami Meriläinen sekä Riku Kaattari

Kova vauhtinen, viihdyttävä ja runsas maalinen peli tarjosi liki 200 henkiselle Torniolais yleisölle todellista lauantai illan kiekkoviihdettä. Tiukan ottelun päätteeksi kotijoukkue vei kuitenkin pitemmän korren loppulukemin 8-6.

Cowboys aloitti ottelun ensimmäisen erän kovatempoisesti pitkästä bussimatkasta huolimatta. Hyvä rytmitys alkuun tuotti tulosta jo vajaa viidennen peliminuutin kohdalla hyökkääjä Riki Korkiakosken laukoessa ottelun alkutahdit, Ville Isoniemen ja Mikael Juolan syöttäessä. Alkutahtien jälkeen paikat oli ujuttaa kiekkoa useampaankin kertaa verkkoihin, mutta ei vain uponnut.

Kotijoukkuekin pääsi länkkäreiden vauhtiin mukaan erän puolivälissä ja vastaten heti kahdella osumalla siirtyen 2-1 johtoasemiin. Enempää ei maaleja ensimmäisessä erässä nähty, joten erätauolle kotijoukkueen johtaessa.

Toisen erän aloituskiekko ei kerinnyt kauaa vanheta, kun länkkärit pääsivät kaventamaan ottelun tasalukemiin illan toisella osumalla, saman hyökkäystrion toimesta. Pikku neppi päätyyn, ensimmäisenä kiekkoon ja Ville Isoniemi sai napauttaa kiekon komeasti verkkoihin maalin edustalta, Mikael Juolan ja Riki Korkiakosken syöttäessä.

Cowboysin maalin vastattiin kuitenkin nopeasti tiikereiden toimesta. Pieni vaihtovirhe ja Torniolaishyökkääjä pääsi yllättämään maalivahti Tuomas Ringin tulisella lämärillään p-pisteen kaarelta nostattaen jälleen tunnelmaa kotiyleisön edessä. Toinen erä oli kuin toisto ensimmäisestä ja jo hetken päästä kotijoukkue latasi illan neljännellä osumallaan. Kiekko lankin kautta suoraan Cowboymaalin edustalle, josta nopeasti reagoinut vastustaja sai napauttaa kiekon maaliin ja ottelun 4-2 lukemiin.

Illan ensimmäiselle ylivoimalle Cowboys pääsi ajassa 26:59, jonka päätteeksi kaivettiin kiekko vuorostaan kotijoukkueen maalista. Hyökkääjä Paavo Laitalan viivaveto jäitä pitkin tavoitti patjan kautta maalinkulmalle parkkeeranneen Ville Peltomaan, joka sai napauttaa kiekon komeasti maalin kattoon, kaventaen kotijoukkueen etumatkaa 4-3 lukemiin.

Kotijoukkueen nopeista erän alun maaleista huolimatta Cowboys oli puolet erästä selvästi kuskinpaikalla halliten tilanteita.

Ajassa 27:37 ottelu lyötiin jälleen tasalukemiin, Antti Eskolan laukoessa kiekon onnekkaasti vastustajan mailan kautta ohi TIHC maalivahti Verneri Heikkilän, Matias Korkiakosken ja Teemu Kiviojan esityöstä. Maalin jälkeen kotijoukkue herätteli joukkojaan maalivahdin vaihdoksella ja aikalisällä.

Herättely ja vaihdos tuotti tulosta hetkenpäästä kotijoukkueen siirtyessä jälleen johtoasemaan komean hyökkäyksen päätteeksi.

Erässä nähtiin vielä kuitenkin Cowboyväriä tasoituksen merkeissä, Ville Isoniemen ohjatessa jo illan toisella osumallaan Janne Linnan tulisen viivalaukauksen TIHC maalin perukoille. Erätauolle 5-5 lukemissa.

Otteluun kolmannen erän alkuun kotijoukkue pääsi napauttamaan jälleen nopean johtomaalin, Cowboysin harmillisen virheen myötä. Ylivoimiakin päästiin molemmin puolin mittailemaan erän alussa, mutta illan veskarit hoitivat oman tonttinsa ylivoimilla siinäkin mielessä, että koko illan aikana nähtiin kumpaankin verkkoon vain yksi ylivoimaosuma.

Seuraavaksi oli vuorossa jopa ehkä illan komein ja ehdottomasti tarkin maali. Antti Eskolan noustessa p-pisteen kaarelle hyökkäysalueella ja tarkan laukauksen päätteeksi kiekko takakulmasta sisään sitä kuuluisaa ”titta på ylähyllyä” myöten, Teemu Kiviojan syöttäessä. Ja ottelu jälleen 6-6 tasalukemiin.

Tasainen ja vauhdikas kolmas erä sai käänteensä erän puolessa välin, länkkäreiden joutuessa istunnoille, niistä sen enempää puhumatta sekä pelikellon sekoillessa täysin koko ottelun lopun. Kotijoukkue sai hyödynnettyä avautuneen ylivoiman päästen taas yhden maalin etumatkalle 4-3 ylivoiman päätteeksi.

Taistelua jatkettiin, kuitenkin loppuun asti ja tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta TIHC pääsi vielä kaunistelemaan illan loppulukemat tyhjään maaliin 10 sekuntia ennen erän loppua.

Valmentajan mietteitä ottelusta:

”Mitehän ottasin kantaa. ei aivan oltu siinä, siinä kuuluisassa ytimessä. Tornion pelissä hyvä liikkuvaa peliä, mutta omiin tulleet maalit jäi kyllä harmittamaan. Ei oltu joukkuepuolustuksen kannalta ihan siinä ytimessä ja harmittavan vähästä jäi taas kiinni ja pisteet oli kyllä tarjottimella. Äärettömän hyvä porukka oli taas vastassa, sarjakärki eikä heiltä sinänsä mitään pois taitava pelimiehiä heilläkin, mutta kyllähän nämä aina harmittaa.”