Cowboys Edustus, II - DIvisioona - Pohjoinen - Runkosarja

Cowboys - PJK

Uikko-Areena

Cowboys antautui PJK:lle

Viime lauantain kotiottelussa vierasjoukkue Pyhäjoen Jokikiekko vei kiekkoillan herruuden nimiinsä niukin 5-6 loppulukemin (3-1 , 0-2 , 2-3).

Cowboys kokoonpanosta poissa puolustaja Ere Korkiakoski.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue Cowboys hallitsi aivan suvereenisti otteita kentällä kotijoukkueen tavoin ja näytti jopa hieman siltä, että vastustaja tulee väsähtämään ennen kolmatta erää, koska sen verran kovaa länkkärit latasivat ensimmäiseen erään.

Illan ensimmäisestä kihauksesta vastasi cowboys ajassa 04:05. Loistava avaus omista puolustaja Sami Meriläiseltä pystyyn keskialueelle Joonas Raudaskoskelle, josta länkkärit 3-3 hyökkäykseen. Pieni siirto keskelle Ville Peltomaalle, joka sai taiteilla kiekon komeasti rystyltä kattoon.

Noin viisi minuuttia edellisestä ja verkko heilahti jo toistamiseen. Aloitusvoitto hyökkäypäässä Paavo Laitalalta siniviivan pintaan Janne Linnalle, jonka tarkka viivalaukaus yllätti PJK maalivahti Tomi Flinkin.

Länkkäreillä oli paikat takoa vielä enemmänkin maaleja ensimmäiseen kymppiin, mutta aivan kaikki eivät kuitenkaan uponneet. Ei kuitenkaan kahta ilman kolmatta, ja erän hyvä vire sai jälleen jatkoa tasavajaalla ajassa 16:28. Kolmannessa maalissa oli jo mukana sitä kuuluisaa namuttelua, sillä sen verran mankeliin vierasjoukkue laitettiin. Suora viivainen 3-2 hyökkäys, josta Riki Korkiakoski sai napauttaa kiekon suoraan syötöstä lähes tyhjään rysään, Janne Linnan ja Paavo Laitalan esityöstä ja tulostaululle jo huokeat 3-0 lukemat.

Erittäin hyvästä erästä huolimatta vierasjoukkue pääsi kertaalleen näpäyttämään länkkäreitä erän loppuminuuteilla ylivoiman päätteeksi, kun komea rannelaukaus viivasta yllätti Cowboys maalinsuulla pelanneen Tuomas Ringin. Ensimmäiselle erätauolle Cowboysin johtaessa 3-1.

Toisessa erässä peliotteen puntit tasaantuivat ja länkkäreiden vauhdikkaan ensimmäisen erän myötä alennuttiin liikaa vastustajan vauhtiin mukaan. Toinen erä oli muutenkin vähän hajanainen ja jäähyjen värittämä puolin jos toisin.Ajassa 28:25 vierasjoukkue pääsi kaventamaan tilanteen läpiajosta 3-2 ja hetken päästä lyömään tilanteen tasoihin 2-3 hyökkäyksestä.Toiselle erätauolle tilanteessa 3-3.

Kolmannen erän alkuun länkkärit pääsivät kokeilemaan illan neljättä ylivoimaansa. Pyörityksen päätteeksi puolustaja Tuomas Takalo kilisteli kiekon tolpan kautta sisään kovan viivalaukauksen päätteeksi Atte Peräahon syöttäessä ja Cowboys jälleen johtoon 4-3. Kauaa ei kuitenkaan tilanne huojentunut, PJK:n iskiessä jo heti seuraavassa vaihdossa tilanteen tasoihin 4-4.

Sitten seurasikin Cowboys jäähyjen suma, josta vierasjoukkueelle tarjoutui paikat johtoasemaan. Tarjotut paikat eivät jääneet käyttämättä ja verkko helisi omissa peräti kahteen otteeseen peräkanaa ajassa 55:08 ja 57:19 ja PJK muutamien mustien minuuttien saattelemana 4-6 johtoon.

Periksi ei kuitenkaan annettu ja pienen aikalisän päätteeksi loppukiriä päästiin herättelemään ilman maalivahtia. Hyvä pyöritys hyökkäyspäässä ja muutama pieni kiekon siirtely ja Ville Peltomaa antoi taas rystynsä laulaa kaventaen tilanteen 5-6 Joonas Raudaskosken ja Marko Mehtälän syöttäessä puoliminuuttia ennen summerin soittoa. Loppukiri ei kuitenkaan riittäny ja pelikellostakin loppui aika PJK:n viedessä illan kamppailun nimiinsä loppulukemin 5-6.

Cowboys tehopisteet: Ville Peltomaa 2+0, Janne Linna 1+1, Joonas Raudaskoski 0+2, Paavo Laitala 0+2, Riki Korkiakoski 1+0, Tuomas Takalo 1+0 ja syöttöpisteet mieheen Marko Mehtälä, Sami Meriläinen ja Atte Peräaho.

Torjunnat: Cow Tuomas Ring 39, Tomi Flink 42

Valmentajan mietteet ottelusta:

”Viime viikonloppu meni miten meni, eka erä oltiin ytimessä. Viisikko peli hajosi ja kaveri pääsi voittamaan matsin. Harmittaa, mutta minkä sille tekkee, vähän otettiin verta nenästä, kun nöyriä olis pitänyt olla. Viisikkona hävittiin, olis varmaa riittänyt kun ensimmäisen erän tapaan olisi pidetty paketti kasassa. Putkeen pelattu niin sanotusti seitsemän helvetin hyvää erää ja nyt tuli sitten ne kaks huonompaa erää. PJK:lta ei mitään pois, mutta vähän heikohkosti vedettiin nämä kaksi. Tulevan viikonlopun Sotkamon reissuun taas sama hyvä draivi päälle. ”