Cowboys Edustus, Suomen Cup

Cowboys - Malax IF

Uikko Areena

Perjantain kiekko huumaa Suomen Cupin merkeissä

Jääkiekon Suomen Cup pyörähti Cowboysin osalta käyntiin viime perjantaina kotiaskissa Maalahden Malax IF:ää vastaan. Ottelu oli pääosin cowboysin hallintaa lähes koko ottelun ajan, mutta vastustajan vei kuitenkin pitemmän korren tässä maalirikkaassa pelissä, pienten huolimattomuuksien, jäähyilyjen ja läpiajojen saattelemana.
Ottelun alussa pidettiin muutama muistaminen Jääkiekkoliiton ja seuran puolesta. Edustusjoukkueen huoltaja Hannu Meriläinen palkittiin esimerkillisestä työstään seuran hyväksi vuoden tekijänä sekä edustusjoukkuueen päävalmentaja Keijo Vierimaata ja hänen puolisoaan Ninna Vierimaata muistettiin "satavuotis" merkkipäivän johdosta. Onnittelut vielä Hannu, Keijo ja Ninna!
Itse ottelu starttasi heti oikein ryminällä länkkäreiden maalatessa jo 26 sekunnin jälkeen illan ensimmäisensä. Suoraviivainen hyökkäys pari vapauttavaa syöttöä ja Riki Korkiakoski pääsi laukomaan komean laukauksen päätteeksi kiekon Malaxin verkkoihin paraatipaikalta, Ville Peltomaan syöttäessä. Kauaa ei kuitenkaan juhlittu vaan Malax hyökkääjän röyhkeä nousu maalille tuotti tasoitusmaalin jo puoli minuuttia edellisestä. Seuraavaksi olikin jälleen kotijoukkueen vuoro jatkaa maalikarkeloita. Vain 10 sekuntia tasoituksesta ja lähes identtinen hyökkäys illan ensimmäiseen nähden ja tällä kertaa oli Ville Peltomaa vuoro toimia kapellimestarina. Kiekko lähes rimaa hipoen ylänurkkaan, Ville Isoniemen syöttäessä. Kaksi laukausta ja kaksi maalia, mutta ei kahta ilman kolmatta. Hetki edellisestä ja hyökkääjä Riku Kaattarin rannelaukaus sai tällä kertaa puhua puolestaan. Vahva nousu laidasta ja tarkka laukaus p-pisteen kaarelta patjan yli oli jälleen myrkkyä Malaxin maalivahdille. Pelitaululle lukemat 3-1 ja Malax IF koitti herätellä karun alun runtelemaa joukkuettaan maalivahdin vaihdolla.
Vastustaja joukkue ei oikein tuntunut saavan pelistä kiinni ja cowboys oli kuskin paikalla halliten pelin otteita. Muutamia oivallisia maalipaikkojakin oli vielä tarjolla, mutta niistä ei kuitenkaan häkki enää aluntapaan heilahtanut. Sen sijaa jäähyjä jaettiin loppuerässä oikein urakalla, yhteensä 30 minuutin verran, joten molemmat joukkueet pääsivät näyttämää erikoistilannepelaamistaan puolin jos toisin. Vielä kuitenkin nähtiin yksi maali erän loppuhetkillä. Cowboysin pieni nukahdus avasi maalipaikan vastustajan hyökkääjälle, josta kiekko löysi tiensä verkon perukoille. Erätauolle tilanteessa 3-2.
Toinen erä tarjosi myöskin liki 350 päiselle yleisölle värikästä Suomen Cup kiekkoa. Kuuden pelatun minuutin jälkeen länkkärit pääsivät kokeilemaan ylivoimakuvioitansa, vastustajan joutuessa istunnolle kampituksesta. Ylivoimaa kerettiin kuitenkin pelata reilu minuutti ja harmillisen kiekon menetyksen päätteeksi Malax hyökkääjä pääsi läpiajoon lyöden pelin tasoihin komean harhautuksen päätteeksi. Vielä samalla ylivoimalla cowboys pääsi kuitenkin kuittamaan harmittavan alivoimamaalin, tällä kertaa uuden tulokkaan Marko Mehtälän toimesta. Uutta tulokasta ei kiekko paljoa poltellut, nousu maalille, pieni rystyfeikkaus - takaisin kämmenelle ja kiekko puoliksi tyhjillään olevaan rysään maalivahdin vielä miettiessä että mihinkäs tulikaan lähdettyä.
Hetken päästä jatkettiin taas maalijuhlia, tällä kertaa jälleen Ville Peltomaan toimesta komean pyörityksen päätteeksi Riki Korkiakosken ja Marko Mehtälän syöttäessä. Malax pääsi vielä kuitenkin kaventamaan toisen erän loppulukemat 5-3 maalin edustalta ajassa 36:49. Erän loppuhetkillä cowboys joutui sortumaan vielä kahteen kaksi minuuttiseen, joten kolmanteen erään lähdettäisiin 5-3 alivoimalla.
Erän alkuun Malax pääsis jauhamaan jälleen ylivoimaansa ja tällä kertaa sen tuoden tulosta. Kahden miehen ylivoima oli länkkäreille liikaa, Tuomas Ringin upeista torjunnoista huolimatta. Peli tasoihin 5-5.
Ajassa 41:37 jäähyboksi luukutu aukenivat jälleen jokseenkin heppoisesti kotijoukkueelle myöhästyneestä taklauksesta, joka on tullut mukaan yhtenä tämän kauden sääntöuudistuksena. Malaxin ylivoima onnistumiset saivat jälleen jatkoa edelliseen kiekon löytäensä reitin maaliin hyvän maskin ja viivalaukauksen päätteeksi. Cowboys ensi kertaa takaa-ajo matkalle.Kotijoukkueen epäonni sai jatkoa heti seuraavassa hyökkäyspään aloituksessa. Pientä haparointia puolustukselta viivassa ja Malax nopean reagoinnin myötä läpiajoon. Edellisen vastustaja läpiajo maalin tapaan komea rystyuitto löysi tiensä maaliin ja Malax 5-7 johtoon.
Malaxin kahden nopean maalin jälkeen nähtiin taas jäähyjen suma vuoron perään. Cowboys ylivoima tuotti tulosta kuitenkin, tulosta ja erittäin komea ylivoima pyöritys sai arvoisensa päätöksen Riki Korkiakosken laukoessa pienestä kulmasta tarkan laukauksensa maalin perukoille, Joonas Raudaskosken syöttäessä. Peli tilanteen kaventuessa 6-7.
Tasoitusta lähdettiin vielä hakemaan ilman maalivahtia viimeisellä kahdella minuutilla, mutta tällä kertaa oikein kunnon pyöritystä ei saatu käynnistymään.
Ensimmäinen Suomen Cup ottelukiinnityksen matkatessa täten Maalahdelle, loppulukemin 6-7.

Valmentajan mietteitä ottelusta:

- " Perjantaina oltiin oikein kunnolla ns. joukkueena ensimmäistä kertaa, vaikkakin yksi harkkapeli olikin alla. Henkilökohtaisten virheitten sävyttämä matsi ei oikein aivan niin täysin joukkueen peli. Mukava fiilis jäi, kuitenkin itse pelistä vaikka meitä vähän tukistettiinkin. Saatiin tehä ja vietyä omia asioita eteenpäin. Ja mielestäni meidän mittapuussa Malax oli hyvä vastustaja ja rokotti kyllä kun paikan saivat."

Torjunnat: Cow Tuomas Ring 31, Malax Nils Nylund 0, Jere Parviaien 43
Tehopisteet: Korkiakoski.R 2+2, Peltomaa 2+1, Mehtälä 1+1, Kaattari 1+0 ja syöttöpisteet mieheen Isoniemi ja Raudaskoski.