Pyhäjoen jäähalli

Kolme pistettä mukaan tuplaviikonlopulta

PJK - Nivala Cowboys

3-7 (2-3 , 1-2 , 0-2) Yleisömäärä: 89

Viime viikonloppuna edustusjoukkueella pitkästä aikaa tuplapeliviikonloppu vierasotteluiden merkeissä, viimeisimmän tuplaottelu vierasreissun sijoittuessa viime joulukuulle.
Viikonlopun aloituksessa bussi suuntasi lauantaina Pyhäjoelle niin ikään sarjan häntäpäässä lymyilevän PJK:n vieraaksi. Cowboysilla viikonloppuun lähdettäessä täydet kolme kentällistä. Kokoonpanosta poissa, Janne Rättyä, Ville Peltomaa, Joonas Raudaskoski, Tuomas Takalo sekä Ville Isoniemi.

Ottelun ensimmäinen erä oli kokonaisuutena tasaista taistelua. Cowboysilta erittäin hyvä lähtö otteluun ja noin kuudennen peliminuutin kohdalla mentiin jo 0-2 johdossa Esa Kukkolan ja Antti Eskolan maaleilla tasakentällisittäin.
Kotijoukkue PJK pääsi vielä erän vauhtiin mukaan hetken päästä ja kaventaen nopeasti kahdella maalilla tilanteen tasalukemiin 2-2.
Erän viimeisellä minuutilla Matias Korkiakoski pääsi napauttamaan Cowboysin jälleen johtoon terävällä rannelaukauksellaan ja erätauolle Cowboysin johtaessa 2-3.

Toisen erän alkuun länkkäreillä oli paikat jo lyödä peli pakettiin mutta kiekkoa ei saatu maalin asti loistavista paikoista huolimatta.
Ajassa 29:14 kotijoukkue pääsi jälleen kaventamaan numerot tasalukemiin ylivoimalla Cowboysin sortuessa jäähyilyyn. Loppu erää kohden Cowboys pääsi kääntämä ottelun itselleen kasvattaen johtoaan kahdella maalilla. erän toisella puoliskolla. Ensin ajassa 32:25 Matias Korkiakosken laukoessa ja Atte Peräahon ja Riki Korkiakosken syötäessä. Ja erän viimeisellä minuutilla vielä kertaalleen ja jälleen Matias Korkiakosken taituroimana, ajassa 39:47 Riku Kaattarin ja Riki Korkiakosken syöttäessä.. Kolme perättäistä maalia, hattutemppu ja nimi lehteen.

Ottelun kolmannessa erässä ei kotijoukkueen kiriä nähty ja loistavasti pelannut Asla Ohtamaa piti myöskin tästä huolen pitäen Cowboys maalin puti puhtaana. Erässä päästiin vielä maltillisesti kaunistella lukemiaan ja lyöden niin sanotusti viimeiset naulat arkkuun. Erän maalit syntyivät ajassa 53:17 , Antti Eskolan laukoessa jo illan toisensa osumansa sekä Teemu Kiviojan viimeistellessä loppulukemiksi 3-7 pelikellon näyttäessä 55:20.

Pyhäjoelta kotiin tuomisena maukas voitto, onnistumisia laajalla rintamalla ja pitkästä aikaa mukavat kolme pistettä!

Cowbos tehopisteet:
Eskola 2+2, Korkiakoski.M 0+3, Korkiakoski.R 0+3, Kukkola 1+1, Kivioja 1+1, Peräaho, Kaattari ja Linna 0+1

Torjunnat: Cowboys Ohtamaa 34 (91,89%), PJK Flink 43 (86,00%)

Ottelu tulospalvelussa:

Ylivieskan jääkarhut - Nivala Cowboys

6-3 (3-2 , 0-1 , 3-0) Yleisömäärä: 257

Sunnuntaina sunnattiin Cowboys vankkurit puolestaan naapuripitäjään Ylivieskaan paikallisderbyn merkeissä. Lauantain kokoonpanoon ei isompia muutoksia ja Cowboys pääsi täydellä kolmella kentällisellä myöskin sunnuntain otteluun.
Kokonaisuuten tasainen ottelu, mutta kotijoukkue pääsi kääntämään ottelun edukseen kolmannessa erässä napauttaen kiekon reppuun tarjoutuneista paikoista maalin edustalta hirmuisella prosentilla vieden kolmannen erän 3-0 lukemin ja ottelun loppu numeroin 6-3.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti YJK siirtyessä jo alle minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon, kiekon löytäessä tiensä maaliin maalin edustalta. Vauhdikas alku sai hetken päästä jatkoa kun oli länkkäreiden vuoro kihauttaa illan ensimmäinen. Suora viivainen hyökkäys ja Riku Kaattari sai hyödynnettyä reboundkiekon maalin edestä laukoen ottelun tasalukemiin 1-1, Riki Korkiakosken ja Atte Peräahon syöttäessä.

Kotijoukkue YJK vastasi cowboys tasoitukseen nopeasti jo hetken päästä ja jälleen maalin edustalta laukoen johtoasemaan 2-1. Erän puolivälissä länkkärit pääsivät kokeilmaan illan ensimmäistä ylivoimaansa peräti 5-3 ylivoimalla, hyvästä pyörityksestä huolimatta tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Ylivoiman jälkeen onnistumiset saivat kuitenkin jatkoa, kun oli Paavo Laitalan vuoro nostatattaa Cowboys fanien hurmosta Kalajokilaakso areenalla, tasoitus maalin merkeissä. Mika Saarimaan ja Mikael Juolalta vahva kiekon riisto maalin takaa, josta kiekko maalin edustalle Laitalalle ja nopea kuti längeistä sisään ja taululle tasoittaen 2-2.

Erän loppua kohden näytti, että tasalukemissa päästään tauolle, mutta vain 6 sekuntia ennen erän loppua kotijoukkue pääsi vielä yllättämään Cowboys maalivahti Asla Ohtamaan viivalaukauksella, mennen 3-2 johtoon erätauolle lähdettäessä.
Toisessä erässä ei maaleilla mässäilty, mutta ajassa 30:08 Cowboys leirissä laitettiin taas tasoittaen ja nyt onnistumia saatiin ylivoimalla. Hyvä pyöritys poiki tilaa YJK maalin edustalle tilaa ja josta Teemu Kivoja sai eilisen tapaan napauttaa jälleen kiekon komeasti reppuun Esa Kukkolan ja Atte Peräahon syöttäessä.

Lisää paikkoja oli toisessa erässä tarjolla mutta cowboysin ylivoima maali jäi erän ainokaiseksi ja toiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 3-3.
Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavissa tasalukemissa. YJK:lta erän alkuun hurja startti ja kiekko löysi tiensä cowboys maaliin kahteen otteseen jo pelatun viiden minuutin jälkeen. Molemmat maalit syntyivät jälleen maalin edustalta päivän maalinteko tilanteiden kiteytyessä legendaariseen sloganiin " Jos haluat pizzaa mene pizzeriaan ja jos haluat maaleja mene maalille."

Kotijoukkueen kolmannen erän alun onnistumisiin cowboys ei onnistunut harmikseen vastaamaan ja vielä kertaalleen erän lopuilla YJK pääsi kaunistelemaan loppunumeroiksi 6-3 ajassa 57:05 vieden paikallisderbyn herruuden nimiinsä.
Ottelussa palkitut: Cowboys Atte Peräaho, YJK Joni Kauvosaari

Cowboys tehopisteet: Kaattari 1+0, Kivioja 1+0, Laitala 1+0, Saarimaa 0+1, Juola 0+1, Peräaho 0+2, Kukkola 0+1, Korkiakoski.R 0+1

Torjunnat: Cowboys Ohtamaa 33 (84,62%) , YJK Siironen 26 (89,66%)

Valmentaja Keijo Vierimaan mietteet viikonlopusta:
"Kolome pistettä nasahti vaikka kuutta lähdettiin hakeemaan. Voimat loppui viimeisessä koitoksessa. Että että, vähä harmittaa kun meni kolmas erä Ylivieskassa läpijuoksuksi. Pyhäjoella oltiin hyvin vahvoja ja kuskin paikalla oltiin vaikka numerollisesti lähelle välillä kaveri pääsikin. Tämmöstä on hoki ja joskus käy ja joskus ei käy. Pikkusen riesana loukkaantumiset ja Ylivieskassa muutama kaveri loukkaantui jälleen rikko itseään. Onneksi muutamat kaverit pääsevät piakkoin sairastuvalta takaisin askiin niin saadaan rosteeriin taas täytettä. "