Cowboys Edustus, II - DIvisioona - Pohjoinen - Runkosarja

Cowboys - Liki

Uikko Areena

LiKi maalin verran parempi lauantain kohtaamisessa

Viime lauantai tarjosi kiekkoväelle hyvän ja viihdyttävän kamppailun, Limingan Kiekon saapuessa Cowboysin vieraaksi Uikko Areenalle. Cowboysilta hyvää suorittamaista joukkueena läpi koko ottelun ja peli-ilmeeltään kokonaisuutena vahvaa tekemistä, verraten alkukauden haasteisiin. Tiukan kamppailun päätteeksi LiKi, kuitenkin maalin verran parempi loppulukemin 3-4.

Cowboysilta kokoonpanosta poissa liuta miehiä, Ville Peltomaa, Janne Rättyä, Riki Korkiakoski, Tuomas Takalo ja Paavo Laitala.

Ensimmäinen erässä nähtiin erittäin tasaista taistelua. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 04:58 vierasjoukkue LiKin toimesta, kun tarkka laukaus hyökkäysalueen keskeltä pääsi yllättämään hyvin pelannen Cowboys maalivahti Asla Ohtamaan. Ensimmäiseen erään ei enempää maaleja nähty vaikka länkkäreilläkin oli omat paikkansa lyödä ottelu tasoihin jopa yhden läpiajon saattelemana.

Toisessa erässä nähtiin länkkäreiltä jälleen parempaa peliä pelillisesti, vaikka vastustaja pääsi rokottamaan tarjoituneista paikoista suurella prosentilla erän aikana. Nöyrää pelaamista viisikottain, vahvaa karvaus pelaamista ja vahvoja hyökkäyksiä. Ottelun toinen maali nähtiin heti erän alussa, jokseenkin epäonnekkaan tilanteen päätteeksi, LiKin vahvan karvauksen pääteeksi. LiKi hyökkääjältä vahva karvaus Cowboys maalin taakse, josta puolustajan syöttö kimmokkeen kautta suoraan vastustajan lapaan maalin edustalle ja LiKi 0-2 johtoon nopean rystylaukauksen päätteeksi.
Cowboysin vahvat otteet tuottivat niin ikään tulosta ja palkinto saatiinkin hetken päästä, kavennusmaalin merkeissä. Marko Mehtälä kaapiessa hyökkäyspäänaloituksesta puhtaan aloitusvoiton josta kiekko p-pisteen kaarelle puolustaja Atte Peräaholle. Peräahon tarkkalaukaus sai puhua puolestaan - kiekko maaliin ja taululle 1-2 lukemat.
Seuraavaksi punalamppu syttyikin jo puolestaan jälleen omissa. Cowboys hyökkääjän veto viivasta vastustajan polvisuojiin, irtokiekkoon nopeasti reagoinut LiKi 2-2 hyökkäykseen ja kiekko suorasta laukauksesta maaliin. Avautuneista paikoista ankarasti rokottanut vierasjoukkue pääsi vielä erän lopussa kertaalleen kasvattamaan johtoaan 1-4 lukemiin, ylivoimalla. Terävä laukaus viivasta ylivoima kuvion pääteeksi ja kiekko yläputken kautta sisään. Erätauolle LiKin johtaessa 1-4.

Kolmannen erän alkuun Cowboys oli kasannut palettinsa ja sisu ei ollut kadonnut erätauon aikana vastustajan toisen erän onnistumisista huolimatta. Aloituskiekosta lähtien pelin otteet olivat kotijoukkueella ja muutama hyvä paikka olikin laittaa kiekko reppuun heti kättelyssä.
Viisi minuuttia erän alusta kerkesi kulua kun cowboys sai kavennettua lukemat 2-4. Kapteeni Joonas Raudaskosken vahva nousu keskialueelta hyökkäysalueelle, röyhkeä leikkaus puolustajien välistä maalin edustalle, josta maalinedustalle niin ikään noussut Atte Peräaho sai napauttaa kiekon maaliin merkauttaen jo illan toisen osumansa. Joonas Raudaskosken ja Mika Saarimaan esityön päätteeksi.

Vain hetki ehti kulua edellisestä ja uutta tuleman piti. Vahva taistelu ja painestus jälleen hyökkäyspäässä ja tällä kertaa oli hyökkääjä Esa Kukkolan vuoro nostattaa takaa-ajo tunnelmaa tahtomaalin merkeissä. Nopea käännös nurkassa, laukaus liki nollakulmasta maalia kohti ja kiekko maaliin kotiyleisön kohausten saattelemana. Mikael Juolan ja Ville Isoniemen syöttäessä.

Cowboysin hyvät otteet jatkuivat läpi erän ja tasoituksen paikkakin saatiiin erän lopuilla, mutta puolittain tyhjänä olevaan maaliin ei kiekko tällä kertaa tietään löytänyt. Erän lopussa nähtiin myös jokseenkin kyseenalainen jäähy joka tuomittiin Cowboys maalivahdille. Rangaistus rikkoi erän lopun kirin mahdollisuudet, LiKi:n viedessä ottelun loppulukemin 3-4.

Cowboys tehopisteet: Peräaho 2+0, Kukkola 1+0, Raudaskoski, Juola, Saarimaa, Isoniemi ja Mehtälä 0+1

Torjunnat: Cowboys Asla Ohtamaa 26, LiKi Halonen 44

Seuraavaksi jatketaan taisteluita tulevana lauantaina jälleen Uikko Areenalla, kun vastaan asettuu Tornion IHC. Lauantaina halli täyteen ja kannustetaan omatjätkät voittoon!

Valmentaja Keijo Vierimaan mietteet ottelusta:
"Vähä niinkö viimestely puoli ontui, muuten oli hyvää tekemistä, paitsi muutama ikävä virhe josta kaveri pääsi rokottamaan toisessa erässä. Pojat menee kyllä eteenpäin,mutta maalien eteen joudutaan tekemään hirveästi töitä. Lauantaina uutta matoa koukkuu."

Ottelun maalikooste julkaistaa myöhemmin.