Nivala, Uikko Areena

Täydet pisteet tupla viikonlopusta

U15 otti täyden pistepotin viikonlopun peleistä

13.3. Cowboys - RJK/PJK 6-3

Lauantaina vastaan asettui RJK/PJK, joka tiedettiin etukäteen vaaralliseksi vastustajaksi. Kuitenkin jos joukkue pelaa kuten parhaimmillaan osaa, niin vastustajalla ei pitäisi olla voittoon riittäviä eveäitä. Ottelun alku näyttikin juuri siitä mistä oltiin ennakkoon keskusteltu, vierasjoukkueen hitaaseen tahtiin lähdettiin mukaan ja osittain oltiin altavastaajana. Avauserässä kaikki maalit tuli ennen eränpuoltaväliä, vierasjoukkue iski niistä kaksi ja kotijoukkue yhden. Maalivahtien torjunnat kotijoukkueen Atte Heikkilä 13 torjuntaa ja vierasjoukkueen Keränen Eemi 10 torjuntaa. Kertoo jotain erän hankaluudesta kotijoukkueen osalta. Erätauolla kopissa puhuttiin ja sovittiin toiseen erään lisättävän vauhtia, sekä olla huolellisempia jokaisessa tilanteessa.

Toinen erä alkoi kuitenkin jälleen vierasjoukkueen maalatessa ensimmäisenä, siirtyen 1-3 johtoon. Tästä kuitenkin ryhdistäydyttiin ja erittäin pirteästi esiintynyt kentällinen Pajukoski-Palola-Katajisto iskikin hienon kavennuksen mahtavalla tahtomaalilla. Tästä hetki ja Viitalan Vanessa teki hienon tasoituksen Eskelisen Eliaksen upeaan passiin tilanne siis hienosti 3-3. Vastustaja oli tässä vaiheessa jo isketty köysiin ja odotetiin enään tyrmäystä. Loppuerässä kuitenkin tuhlattiin muutama maalintekopaikka ja niinpä erätauko tasatilanteessa.

Viimeiseen erään tultiin räjähtävällä meiningillä ja heti ensimmäiseen vaihtoon kentällinen Viitala- Martinmäki OL- Eskelinen tälläsi kiekon reppuun, Cowboys johtoon ensimmäisen kerran ottelussa. Erä oli selkeää hallintaa, mutta kiekkoa ei vain saatu hyvistäkään tilanteista huolimatta verkonperille. Erän puolessavälissä Cowboys alivoimalle ja silloinhan isketään! Vauhtikoneet Vilppola ja Martinmäki KV tälläsivät hienon alivoimamaalin ja samalla kuului pieni naksahdus vastustajan selkärangasta. Viimeisen iskun tyhjiin hoiti teho trio Eskelinen- Viitala. Martinmäki OL ja näin saatiin taistelun jälkeen pisteet pidettyä kotona! Joukkue nousi hienosti vaikean alun jälkeen omalle tasolleen ja hoiti ansaitusti voiton kotiin lukemin 6-3

Koko ottelun hienosti torjunut Atte "rinne" Heikkilä jakoi kopissa ottelun taistelijanstetsonin omaa kentällistään hienosti johtaneelle Vanessa Viitalalle!

Sunnuntaina 14.3. Cowboys- PaKa 13-2

Sunnuntaina kohdattiin pohjoisen joukkue Kuusamosta PaKa. Ottelun alkuasetelma noudatti ennakkoon samoja elementtejä, kuin lauantain ottelu. Vastustaja on ennakkoon heikompi, mutta vahvistunut takalinjoille maalivahdin osalta. Joukkue oli ottanut U17 sarjan kärkiveskarin tukkimaan maaliaan. Ja niinhän siinä ottelun alku toisti samaa kaavaa edelliseltä päivältä. Kotijoukkue tuudittautui vastustajan pelivauhtiin, joka ei päätä huimannut. PaKa iskikin ensimmäisen maalin otteluun ihan erän alussa. Kuitenkin hallinta oli Cowboys jengillä, mutta tilanteet kuivui hyvin torjuneen vieras maalivahdin torjuntoihin. Tilanteita kyllä saatiin luotua vastustajan päädyssä, kuitenkin viimeistelyyn kaivattiin kovempaa asennetta ja päättäväisyyttä. Sitä tulikin erän loppuun, kun Pajukosken Jesse tälläsi reboundkiekkoon upean tasoituksen, perinteinen pukukoppimaali erän loppuun! Tilanteessa 1-1 erätauolle.

Toiseen erään tulikin hyvin asennoitunut kotijoukkue. Vaikka vieraat siirtyikin alussa 1-2 johtoon, pienen nukahduksen johdosta. Kotijoukkue kuiten hallitsi kentän tilanteita ja sitten alkoikin varsinainen ilotulitus! Minuutissa lyötiin kiekko kolme kertaa vastustajan verkkoon ja Cowboys 4-2 johtoon. Tämä ei riittänyt, pariminuuttia eteenpäin ja kiekko jälleen kolme kertaa reiluun minuuttiin verkonperille tilanteeksi 7-2. Nyt oli upeita syöttöketjuja joista tällättiin naatiskellen maaleja! Erän loppuun vielä pari hienoa sommitelmaa tilanteeksi 9-2.

Viimeiseen erään oli tarkoitus edelleen nauttia pelaamisesta, kuitenkin huolehtien nöyrästi omanpään pelaamista pitäen vastustajan maalisaldon ennallaan. Tässä onnistutiin 100%, lisäksi jatkettiin omaa maalitehtailua neljällä näyttävällä kuviolla.

Loppulukemat 13-2 ei jätä mitään jossiteltavaa, vaan kotijoukkue oli kaikessa tekemisessä vastustajaa edellä.

Iso hatun noston paikka valmennukselta koko jengille koko kauden tekemisestä! Nyt niitä nautitaan sen kovan työn tuomia hedelmiä.

Torjunnat ottelussa mös karua lukemaa hallinasta: PaKa: Törmänen 55 kertaa ja 13 kiekkoa seläntaakse, Cowboys: Antton "rask" Kujala 15 torjuntaa, joista muutama todella hieno läpiajon pelastus!

Tulevalla viikolla vastus kovenee kun Uikko Areenalle luitelee sarjan kärjestä niin rakas JHT Kalajoelta.

Kärkikamppailu alkaa 16:30 ja sitä voi seurata streamattuna. Osoite tulee myöhemmin näkymään linkkinä sivullamme.