Cowboys - Et-Po72

Uikko Areena

Cowboysin hyvä alku ei siivittänyt voittoon Et-Poa vastaan

4-6(4-2 , 0-1 , 0-3) Yleisömäärä: 215

Viime sunnuntaina Cowboys jatkoi matkaansa pohjoisen rautaliigassa, runkosarjan seitsemmännentoista ottelun merkeissä, Ylitornion Et-Po 72 vastaan.

Cowboysilta poissa kokoonpanosta: Joonas Raudaskoski, Ville Peltomaa, Marko Mehtälä, Janne Rättyä, Tuomas Takalo

Cowboys aloitti ottelun erittäin räväkästi, mennen jo peräti 3-0 johtoon pelatun 12 minuutin jälkeen ja halliten ottelua selvästi. Et-Po pääsi kuitenkin näpäyttämään kiekon maaliin erän aikana kahteen otteeseen kaventaen ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin loppujen lopuksi numerotaulun näyttäessä 4-2.

Cowboysin ensimmäinen maali syntyi ajassa 04:43 komeasta 2-1 hyökkäyksestä.Hyökkääjä Riki Korkiakosken tarjoillessa Mika Saarimaan vapaaseen paikkaan, josta muutaman rystykämmen siirron päätteeksi kiekko rystyltä näyttävästi maalin perukoille.

Ensimmäisestä cowboy osumasta eri kerinnyt kauaa aika vanheta, sillä tarkalleen ottaen kiekko napautettiin verkkoon uudelleen jo 16 sekunnin kuluttua. Katsomoa lainaten: ” ..maaleja tulee näköjään kuin liukuhihnalta eikä entisiäkään ole keritty vielä kuuluttaa.”

Hyvä lähtö omasta päädystä hyökkäykseen, josta hyökkäysalueella viivan pinnasta puolustaja Janne Linnalta pieni siirto vauhtiin laidalle Teemu Kiviojalle. Kiekko terävän laukauksen päätteeksi maalivahdin patjan yli maaliverkkoihin ja tulostaululle jo 2-0 lukemat.

Edellisten otteluiden maalinteon kankeus tasakentällisin oli kadonnut ja pelin vapautuneisuus alkoi näkyä kotijoukkueen otteissa ja seuraavasta maalista vastasi vuorostaan jälleen Cowboys. Näyttävää kiekon siirtelyä hyökkäysalueella, jonka päätteeksi hyökkääjä Esa Kukkolan näyttävä lirutus längeistä sisään ohi Et-Po maalivahdin. Antti Eskolan ja Atte Peräahon syöttäessä.

Kolmannen maalin jälkeen kotijoukkue pääsi vielä kokeilemaan läpiajosta, mutta tällä kertaa ei maistunut. Läpiajosta seurasi kuitenkin se perinteinen klassikko, josta vastustaja pääsi heti iskemään seuraavassa hyökkäyksessä, kaventaen tilanteen 3-1.

Erän loppuminuuteilla kiekko kaivettiin vielä kertaalleen molemmista maaleista maalin merkiksi. Cowboysin osalta jo illan toisella osumallaan Mika Saarimaa kasvatti johtoa 4-1 lukemiin, Janne Linnan ja Riki Korkiakosken syöttäessä.

Toiseen erään lähdettiin pienoisilla ketjumuutoksilla, hyökkäjää Mikael Juolan jäädessä pois kokoonpanosta, loukatessaan kätensä. Erän aikana Et-Po pääsi enemmän otteluun mukaan. Erän ainokaisesta vastasikin niin ikään vierasjoukkue kaventaessaan tilanteeksi 4-3 ylivoimalla, ajassa 37:43. Cowboysillekkin tarjoutui paikat toisen erän alussa ylivoimilla, mutta tarjoutuneita paikkoja ei saatu kuitenkaan hyödynnettyä ja erätauolle jännittävässä 4-3 tilanteessa.

Kolmanteen erään vierasjoukkue sai kammettua vieläkin enemmän tahtoa päälle ja kääntämällä ottelun edukseen ja erään puoleen väliin mennessä tulostaulun näytti jo 4-6 lukemia. Maalit syntyivät, Et-Pon yli – ja alivoimalla sekä tasakentällisin. Cowboys haki vielä lopussa maalia ilman maalivahtia, mutta kiekkoa ei vain tuntunut löytävän tietään maaliin ja Et-Po sai korjattua sunnuntaisen pistepotin edukseen loppulukemin 4-6.

Tulevana viikonloppuna edessä vieraspelireissut tuplaviikonlopun merkeissä. Lauantaina pelataan Pyhäjoella ja sunnuntaina Ylivieskassa.

Cowboys tehopisteet: Saarimaa 2+0, Linna 0+2, Korkiakoski. R 0+2, Kivioja 1+0, Peräaho 0+1, Kaattari 0+1, Eskola 0+1

Torjunnat: Cowboys Myllylä 36, Et-Po Rautio 31

Valmentajan mietteet ottelusta:

”En tiiä, kyllä jäi kyllä vähän kaivelleen saakeli. Erittäin hyvä startti peliin ja sitte vähän jäädyttiin ja hölmöjä virheitäkin siihen sattui. Ei auta kun etiäppäin, uutta koitosta kohti. Loukkaantumisiakin on tällä hetkellä paljon ja vähän sekin harmittaa, mutta nehän vaan ikävä kyllä kuuluu tähän lajiin.

Tuplaviikonloppuun lähdetään taas uusi kiilto silmissä ja täyttä pottia haetaan. Jos kaikki osuu kohilleen niin meillä on täydet mahdollisuudet voittoon.”