APV - Cowboys NiceHockey   3 - 4

Alavus

Taisteluvoitto Alavudelta

Sunnuntain peliin saatiin lähteä paineettomasti, sillä Nicehockeyn mahdollisuudet lopputurnaukseen olivat jo menneet. Lohkon kärjessä on kuitenkin ollut tasaista ja APV:lla oli vielä mahdollisuus osallistua taisteluun.

Kokoonpano oli reissuun lähdettäessä hiukan normaalia vajaampi, tosin valmentajia saatiin penkin taakse peräti kaksin kappalein kun Allu ja Tomppa ottivat tällä kertaa vetovastuun. Pelin alku oli Nicehockeyn osalta nihkeä, ja vastustajan Pirjetta Turunen pääsikin erän puolivälissä rokottamaan yksilösuorituksen päätteeksi. Tilanne kuitenki tasoitettiin jo viiden minuutin kuluttua, kun Mari Pääkkö laukoi suoraan Emilia Pekkarisen hienosta syötöstä tilanteeksi 1-1, toiseksi syöttäjäksi Kaisu Vähäsöyrinki.

Toinen erä oli jälleen kuitenkin vaikea, ja APV pääsi maalaamaan kahdesti, ensin ylivoimalla ja toisen kerran onnekkaan pompun seurauksena. Nicehockey ei tästä lannistunut, vaan erätauolta palasi sisuuntunut joukkue. Maali kerrallaan, kuten valmentaja kopissa ohjeisti; ensin erän alussa ylivoiman juuri päätyttyä Kaisu Vähäsöyrinki taiteili vastustajan maalivahdin kahville ja tilanteeksi 2-3, ja vain kolmea minuuttia myöhemmin asialla sama peluri ja pienestä kulmasta suoraan irtokiekko maaliin. APV sai muutamia vaarallisia pitkiä pyörityksiä Nicehockeyn päätyyn, mutta näistä onneksi selvittiin koko joukkueen hyvällä työnteolla ja Pipisen tärkeillä torjunnoilla. Erän puolivälissä saatiin hyökkäyspään aloituksen jälkeisestä koko kentällisen taistelusta palkinnoksi voittoomaali, jonka viimeisteli Kape Vähäsyöringin maalille heittämästä irtokiekosta Elina Haikola. Toinen syöttöpiste Roosa Marjoniemelle. Koko kolmannen erän Nicehockey osoitti hienoa pelirohkeutta ja syötötkin osuivat paremmin lapaan kuin edellisissä peleissä. APV ei lopulta saanut viimeisten minuuttien aikana kiriään kuntoon ja vaarallisimmat maalipaikat nähtiinkin kotijoukkueen puolustuspäässä.

Joukkue nousi hienosti (kerrankin) kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon, ja osoitti mainiota työmoraalia ja asennetta läpi pelin. Sari Pipiselle kertyi yhteensä 32 arvokasta torjuntaa, vastustajan maalivahti Riikka Kivelle 29. Kaisu Vähäsöyrinki oli liekeissä ja mukana jokaisessa maalissa, tehot 2+2. Muut tehopisteet: Elina Haikola 1+1, Mari Pääkkö 1+0, Emilia Pekkarinen 0+2, Roosa Marjoniemi 0+1

Mölli luovutettiin puolestaan juniori Vanessa Viitalalle, joka tuli jälleen hienosti ja ennakkoluulottomasti mukaan vasta toiseen naisten peliinsä.

Sarjan viimeinen peli pelataan viikon päästä sunnuntaina Oulussa. Kärpät Akatemia on tällä hetkellä vielä lohkon kärkipaikalla, mutta viimeisilläkin peleillä on mahdollisuus sekoittaa pakkaa. Nicehockey lähtee taistelemaan jokaisesta kiekosta ja jospa tällä kertaa saataisiin Airaksisen taakse jo maalejakin.