Cowboys NiceHockey - YJK  8 - 0

Uikko Areena

Kivusta nautintoon

Kuva: Henna Liimatainen

Lauantaina NiceHockey vieraili Lapualla Virkiän vieraana kokien kirvelevän ja kivuliaan tappion Virkiän iskettyä viimeisellä minuutilla voittomaalin. Ottelu kulki tasaisissa merkeissä. Avausosuman iski siniviivalaukauksella Marjaana Kinnunen, mutta lukuisat NiceHockey-jäähyt käänsivät momentumia kotijoukkueelle. Virkiä iskikin kaksi ensimmäistä maaliaan ylivoimalla. Tasakentällisin hienokseltaan peliä hallinnut NiceHockey tasoitti pelin puolivälissä ja siirtyi kolmannen erän alussa johtoon Moona Keskisarjan maaleilla. Tasaisen ottelun ratkaisuksi muodostui pari henkilökohtaista virhettä, joista Virkiän tehonaiset rankoivat armottomasti. Tekevälle sattuu, ei voi mitään, vaikka kipeää tekeekin!

Tiia Isokäännälle NiceHockey-maalilla 28 torjuntaa ja Melissa Möröselle Virkiän maalilla 22 torjuntaa. Emilia Pekkarinen palkitsi hyvin pelanneen ja erinomaisesti henkeä joukkueeseen luoneen Jenni "The Kapu" Juolan Möllillä. NiceHockey-tehot Lapualla. Moona Keskisarja 2+0, Marjaana Kinnunen 1+1, Emiliat Pekkarinen ja Pääkkö molemmat 0+2.

Myöhäinen kotiintulo, raastava pettymys ja pelirasitus hidastivat hieman koneen käynnistymistä sunnuntain kotipelissä Ylivieskan Jääkarhuja vastaan. Lähes erän ja parin alivoiman ja yhden ylivoiman ajan etsittiin parasta virettä, mutta sitten räjähti. YJK ylivoimalle ja verkko tötterölle: ensin Emilia Pekkarinen syötti upean kiekonhallintajakson jälkeen namupassin parhaaseen maalintekosektoriin, josta Moona Keskisarja tälläsi limpun ylämummoon. Reilu puoli minuuttia ja taas pöllyteltiin alivoimalla vierasverkkoa. Tällä kertaa kiekon maaliin juonivat Kaisu Vähäsöyrinki ja Marjaana Kinnunen. Tämän jälkeen sunnuntai-illan hegemoniaottelussa kentällä oli vain yksi määrätietoinen JOUKKUE.

Kiekonhallinta oli suureksi osaksi kotijoukkueella, vierailija yritti rikkoa kotijoukkueen vahvaa karvausta pitkillä syötöillä ja puolen kentän kärkyillä, mutta tämäkään ei rikkonut NIceHockeyn viisikkopeliä. Tasaiseen tahtiin kiekko löysi tiensä ylivieskalaismaaliin. Maalareina toisessa erässä kunnostautuivat Elina Haikola, Moona Keskisarja ja Roosa Marjoniemi. Erätauolle lähdettiin tilanteessa 5-0.

Kotijoukkueen maalinälkä ei ollut vieläkään tyydytetty vaan kolmannessakin erässä verkkoa venyteltiin kolmeen kertaan. Alkuminuuteilla Roosa Marjoniemi iski illan toisen kihauksensa. Erän puoivälissä nähtiin jälleen komea alivoimapelinäytös: Emilia Pääkkö hassutteli vastujaa hyökkäspäädyssä useampaan otteeseen syöttäen lopulta viivaan Kirsi-Marja Hannulalle, jonka jäännuoliaisen Emilia Pekkarinen ohjasi maalin kattoon. Loppunumerot 8-0 tyylitteli Emilia Pääkkö.

Sunnuntain tehot: Emilia Pekkarinen, Emilia Pääkkö ja Kaisu Vähäsöyrinki 1+2, Moona Keskisarja ja Roosa Marjoniemi 2+0, Marjaana Kinnunen 0+2, Elina Haikola 1+0, Kirsi-Marja Hannula, Roosa Honkala ja Sonja Hosionaho 0+1.

NiceHockeyn parhaana palkittu Sari Pipinen torjui nollapelin 28 torjunnalla ja Jääkarhu-vahti Virve Anttila ehätti 31 kertaa kiekon tielle. YJK:n parhaana palkittiin Sanni Kaattari. Jenni palkitsi Möllillä viikonloppuna neljä ottelua urakoineen ja NiceHockey-paidassa kauden parastaan esittäneen Kirsi-Marja Hannulan.

NiceHockey pelasi kaksi hyvää peliä viikonloppuna. Suurempikin pistesaalis olisi ollut otettavana, mutta kolmeen oli tyytyminen. Hienoa otteluissa oli kaikkien kolmen kentällisen onnistuminen ja upea taistelu läpi otteluiden. Maalihanat aukesivat kunnolla kotikaukalossa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. NiceHockeyn osalta sarja jatkuu kahden viikon kuluttua kahdella Kärppä-pelillä: Lauantaina saunotaan 3.2. Oulun Raksilan kakkoshallin löylissä ja sunnuntaina jatketaan Uikko-areenalla klo 14.15.

Tilastot

8 - 0

YJK
2 - 03 - 03 - 0
4'Jäähy: 2 minHannula Kirsi-Marja
5'Jäähy: 2 minLauri Anu
17'Jäähy: 2 minLauri Anu
17'MaaliKeskisarja Moona
17'MaalisyöttöPekkarinen Emilia
18'MaaliVähäsöyrinki Kaisu
18'MaalisyöttöKinnunen Marjaana
25'MaaliHaikola Elina
25'MaalisyöttöKinnunen Marjaana
25'2. maalisyöttöHonkala Roosa
26'MaaliKeskisarja Moona
26'MaalisyöttöPääkkö Emilia
26'2. maalisyöttöPekkarinen Emilia
34'MaaliMarjoniemi Roosa
34'MaalisyöttöVähäsöyrinki Kaisu
41'MaaliMarjoniemi Roosa
41'MaalisyöttöHosionaho Sonja
41'2. maalisyöttöVähäsöyrinki Kaisu
48'Jäähy: 2 minTurunen Viivi
49'MaaliPekkarinen Emilia
49'MaalisyöttöHannula Kirsi-Marja
49'2. maalisyöttöPääkkö Emilia
51'MaaliPääkkö Emilia
52'Jäähy: 2 minHaikola Elina