Cowboys Edustus, II - DIvisioona - Pohjoinen - Runkosarja

SoKi - Cowboys

Sotkamon jäähalli

Makea vierasvoitto Sotkamosta

Viime viikonloppuna länkkärimiehistö matkasi Sotkamoon pistejahtiin. Toissa viikonloppuisen kauden avausvoiton myötä saatu hyvä flow sai ansaitsemansa jatkon Kainuun korpimaisemissa Cowboysin viedessä vierailun loistavan ja puhtaan pelin päätteeksi jämäköin 0-2 loppulukemin.
Cowboys kokoonpanosta poissa, Ville Isoniemi, Joonas Myllylä, Paavo Laitala sekä Tuomas Takalo.
Koko ottelu mentiin lähes tulkoon Cowboysin hallitessa ottelun tilanteita, eikä kotijoukkue tuntunut pääsevän oikein kertaakaan kunnolla niskan päälle kotijoukkueen tavoin tai ainakaan sitä kuuluisaa tolppaa lähemmäksi. Tästä piti huolen koko Cowboys joukkueen tarkka ja nöyrä pelaaminen niin puolustus kuin hyökkäyspäässäkin sekä tietenkin maalivahtiosaston onnistuminen. Aikaisemmista virheistä oli selvästi otettu opiksi ja pahemmilta virheiltä säästyttiin.
Ensimmäisen erän alkuun Cowboys joutui alivoimalle estämisen päätteeksi jo ensimmäisen 10 sekunin jälkeen. Kotijoukkueen kone ei ottanut käynnistyäkseen ja länkkärit saivat pelattua alivoiman alta pois varmoin ottein. Varmat otteet jatkuivat ja kiekon ja tilanteiden hallinta oli täysin länkkäreiden hyppysissä. Ajassa 06:50 länkkärit pääsivät huudattamaan maalisummeria illan ensimmäisellään. Suora viivainen hyökkäys, josta takamieheksi hyökkäykseen noussut puolustaja Janne Linna sai ohjat naulata kiekon reppuun tarkan laukauksen päätteeksi Ville Peltomaan ja Janne Vuolaspuron tarjoillessa. Ensimmäiselle erätauolle varman suorittamisen jälkeen 0-1 lukemissa.
Toisen erän ensimmäinen puolisko oli hieman sekavaa pelaamista molemmilta joukkueilta päästä päätyyn meiningillä ja molemmat pääsivät kahteenkin ottesseen kokeilemaan ylivoimiansa. Cowboysille erän toinen ylivoima kuitenkin maistui ja taitaa maistua vieläkin, sillä sen verran komea oli illan toinen osuma. Kiekko rännin kautta maalin taakse Marko Mehtälälle, joka ohjasi kiekon taiturimaisesti luistimellaan maalin kulmalle parkkeranneelle Ville Peltomaalle. Ranteet lukkoon ja kiekko pienen kimmokkeen kautta maalinperukoille ja Cowboys 0-2 johtoasemaan ajassa 39:20.
Kolmannessa erässä jatketiin vahvoja otteita eikä kotijoukkue pääsyt yllättämään kertaakaan vaikka muutama pahempi pyöritys omissa olikin ja tästä piti huolen tarkka puolustuspään pelaaminen sekä loistavan ottelun maalissa pelannut Tuomas Ring.
Ehjät 60 minuuttia ja täydet kolme pistettä takataskussa Nivalan komeille lakeuksille.

Illan palkittu Cowboys : Tuomas Ring
Cowboys tehopisteet: Linna(1+0), Peltomaa (1+1), Vuolaspuro (0+1), Mehtälä (0+1)

Torjunnat: Cow Tuomas Ring 36 ja SoKi Ville Närhi 36

Valmentajan mietteitä:
" No joo sehän oli meiltä perk***** jäätävän kova esitys, oikeaa vieraspeli tylytys. Oltiin nöyriä oikein nöyriä pelille, tulosta eteenpäin. Askelia on menty eteenpäin oli mukava seurata esitystä aitiopaikalta, kaksi maalia riitti voittoon, se riitti tässä pelissä mutta riittääkö ensi lauantaina sitä ei vielä tiedä. Ensi lauantaille itseluottamus kasassa. Ei ollut pelkästään yksittäisiä onnistumia vaan koko joukkue oli erittäin asennoitunut pelaamiseen. Menomatkalla aistin jo tunnelmasta, että tämä jos ei näy tekemisessä niin on jo ihme. Tähän suuntaan on peliä haettukkin ja sitä kautta tulosta. Ehkä vähän hurlumhei meininkillä oltiin alkukausi mukana, mutta siitä on päästy eroon. Eniten mieltä lämmittää tietenkin nuo laajat onnistumiset koko joukkueena, mutta pitää nostaa esille puolustus päästä Keskisarjan Henkka, joka pelasi perhanan hyvin ja varmaotteisesti itseluottamusta huokuen."