Cowboys Edustus, II - DIvisioona - Pohjoinen - Runkosarja

YJK - Cowboys

Kalajokilaakso Areena

Cowboysille kauden avauspisteet paikalliskamppailusta

Cowboysin kauden neljäs ottelu avasi vihdoin odotetun pistetilin pohjoisen rautaliigassa, kun naapuripitäjän ylpeys Ylivieskan jääkarhut kaatui vieraissa komein lukemin 3-6. (2-2,0-3,1-1)

Koululaisten vapaa pääsy otteluun ja paikalliskamppailun suuri kiinnostus oli vetänyt jälleen yleisöä komeasti paikalle 450 silmäparin verran, joten tunnelmaa ja ääntä hallissa riitti.

Lähtökohdittain cowboys pääsi otteluun täydellä kolmella hyökkäys kentällisellä sekä seitsemällä puolustajalla. Cowboys kokoonpanosta poissa, Antti Eskola, Ville Isoniemi, Henri Keskisarja, Matias Korkiakoski, Riki Korkiakoski sekä Ere Korkiakoski.

Ensimmäinen erä polkaistiin käyntiin terävissä merkeissä. Molemmilta joukkueilta erän alkuun hyvät maalintekopaikat, joista jälkimmäisessä YJK joutui rikkomaan ja näin ollen Cowboys illan ensimmäiselle ylivoimalle. Ylivoima kentällisiltä hyvää ja tasaista pyöritystä, mutta pienen virheen päätteeksi nopeasti reagoinut kotijoukkue pääsi iskemään illan alkutahdit omiin nimiinsä läpiajon saattelemana. Länkkärimiehistö pääsi vielä jatkamaan ylivoimaansa ja tasan minuutti illan alkutahtien jälkeen oli cowboysin vuoro napauttaa ottelu tasalukemiin ajasa 03:04, jossa maali tehtailtiin, kuin suoraan jääkiekon oppikirjasta. Suora viivainen hyökkäys, laukaus maalia kohti, josta hyökkääjä Mikael Juola sai ohjat käsiinsä ohjaten kiekon komeasti maalin kattoon, Mika Saarimaan ja Esa Kukkolan syöttäessä.

Ottelun alkutahtien jälkeen kotijoukkue YJK pääsi selvästi niskan päälle halliten ottelua kotijoukkueen ottein ja päästen kertaalleen kokeilemaan ylivoimaakin ajasssa 07:05. Cowboysin nöyrä pelaaminen joukkueena ja maalivahti Mikko Myllylän näytöt maalinsuulla pitivät tilanteen kuitenkin tasoissa, kotijoukkueen hallinnasta huolimatta.

Erän loppuminuuteilla jääkarhut pääsivät, kuitenkin vielä kertaalleen rokottamaan länkkärimiehistöä ajassa 18:21. Vierasjoukkueen vahva karvaus keski-alueella, josta 2-2 hyökkäyksestä hyvä laukauksen päätteeksi YJK 2-1 karkumatkalle. Erä toisti kuitenkin itseään ja heti maalinjälkeisestä vaihdossa sisuuntunut Cowboys pääsi vuorostaan nostattamaan tunnelmaa Kalajokilaakso Areenalla. Puolustaja Tuomas Takalon loistava avaus keskialueelle puolustajien väliin ajaneelle Ville Peltomaalle. Pieni rytmi muutos ja kiekko suorasta luistelusta terävällä laukauksella maalin perukoille ja peli jälleen tasalukemiin ja täten erätauolle 2-2 lukemissa.

Toisessä erässä kuskinpaikat tasoittuivat, Cowboysin hallitessa ottelua isoimmilta osin, vaikkakin kotijoukkueella oli myös paikat maalintekoon. Tuttuun tapaan siis länkkäreiltä vahva toinen erä ja kiekko napautettiin kovalla prosentilla peräti kolmeen otteeseen vastustajan verkkoihin. Cowboysin toisen erän maalihanat avattiin ajassa 28:12, Ville Peltomaan naulatessa jo illan toisella osumallaan Marko Mehtälän ja Joonas Raudaskosken syöttäessä, 2-3 hyökkäyksen päätteeksi. Maalikarkelot saivat jatkoa ajassa 37:39 länkkäreiden illan neljännellä osumalla saman kolmikon toimesta. Kapteeni Joonas Raudaskoskelta vahva nousu maalin takaa, kiekko vanhanaikaisella sisään ja komeat tuuletukset kaupantekijäisenä, Marko Mehtälän ja Ville Peltomaan syöttäessä. Kauaa ei edellistä juhlittu, kun jo kolmannen tuleman piti. Tällä kertaa oli Marko Mehtälän vuoro sytyttää entisen kotikaukalon punalamput terävällä rannelaukauksellaan, Ville Peltomaan tarjoillessa. Enempää ei maaleja toisessa erässä nähty ja toiselle erätauolle Cowboysin johtaessa 2-5 lukemin.

Kolmanteen erään kotijoukkue koitti vielä herätellä joukkojaan ja kiriä maalivahdin vaihdoksella. Herättely tuotti vielä kertaalleen tulosta kotijoukkueelle tasakentällisin ajassa 45:52, kun nopea ja tarkka laukaus heti aloituksesta pääsi yllättämään hyvin pelanneen Cowboys maalivahti Mikko Myllylän.

Länkkäreille maalinälkä ei vielä kuitenkaan ollut hellittänyt ja lopullisen naulan arkkuun sai iskeä illan viimeisellä hyökkääjä Mika Saarimaa tulisen laukauksen päätteeksi, Esa Kukkolan ja Atte Peräahon tarjoillessa.

Cowboysilta onnistuneet täydet 60 minuuttia, nöyrää pelaamista, vahvaa maalintekoa ja kolme pistettä matkasi ansaitusti Nivalan komeille lakeuksille lauantai illan hienon paikallisderbyn päätteeksi, loppulukemin 3-6.

Illan palkitut: Cowboys Ville Peltomaa, YJK Tomi Gronoff

Cowboys tehopisteet: Peltomaa 2+2, Mehtälä 1+2, Raudaskoski 1+1, Saarimaa 1+1, Kukkola 0+2, Juola 1+0 ja syöttöpisteet mieheen Takalo, Peräaho, Myllylä.M

Torjunnat: Cow Mikko Myllylä 32, YJK Hultqvist 27, Mattila 12

Valmentajan mietteitä ottelusta:

”Peli meni eteenpäin niin kun puhuttiin, selkeitä askelia harppauksia eteenpäin ja joukkueena pelattiin hyvin ja Myllylän Mikko venyi hyviin torjuntoihin. Et et nyt on hyvä suunta pelillä, että tässä en nää mitään esteitä etteikö mentäs vielä enemmän etiäppäin ja nauhalta on nyt kelailtu ja katsottu, että mitä pitää kehittää edellisistä peleistä. Kaikkiaan hyvillä mielin pelin jälkeen ja oltiin selvästi niskan päällä ja haluttiin voittaa. Koko viikko osoitti että halutaan ottaa nyt pisteet ja per*****n luja pitää olla jos Ylivieska meinataan voittaa ja lujia oltiinki. Tuleva viikonloppu huilia peleistä, vähän harmittaa, että sarjaohjelma on tällä kaudella tämmöinen letkeämpi ainakin näin kauden alusta, niin tulee katkonaista pelaamista ja taukoja, mutta viikonpäivät reenataan taas ahkerasti ennenku päästään haastamaan SoKi vieraissa.”