Cowboys Edustus, II - DIvisioona - Pohjoinen - Runkosarja

Cowboys - LiKi

Uikko Areena

Cowboysin takaa-ajo ei riittänyt viikonlopun revanssissa

Viime viikonloppuna oli vuorostaan LiKin vuoro matkata länkkäreiden vieraaksi Uikko Areenalle edellisen viikonlopun revanssin merkeissä. Ottelu oli tasaista ja vauhdikasta vääntöä, mutta vieraiden toisen erän karkumatka ja onnistumiset oli tällä kertaa liika Cowboysmiehistölle ja loppusummerin soidessa taululla loppulukemat 3-6.
Länkkärit pääsivät otteluun täydellä neljällä kentällisellä, kuten vierasjoukkuekkin. Sairastuvalla ja poissa hyökkäyksestä , Marko Mehtälä, Ville Isoniemi sekä Joonas Raudaskoski.
Ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi maalia, verkon helähtäessä kummallekkin joukkueelle kertaalleen. Molemmilta joukkueilta siis nöyrää ja tiivistä pelaamista. LiKi pääsi avaamaan ottelun maalihanat illan ensimmäisellä ajassa 06:34 suoran hyökkäyksen päätteeksi. Maalin jälkeiseen vaihtoon länkkäreiltä heti muutama oivallinen maalintekotilanne, joista kiekko ei vaan tahtonut löytää tietänsä maaliin asti. Erän puolessa välin molemmat pääsivät kokeilmaan illan ensimmäisiä ylivoimiaan. Pyöritykset jäivät molemmilta hieman vaisuiksi, tiiviiden alivoimien myöntelemänä sekä hyvin pelannen Cowboys maalivahti Mikko Myllylän esitellessä ehkäpä illan komeimpia torjuntoja. Cowboys onnistumiset saivat lisää pontta purjeisiinsa ajassa 12:43 Ville Peltomaan sytyttäessä vieraspäädyn punalamput uusin svääreihin. Aloitusvoitto omissa, nopea hyökkäykseen lähtö, vapauttava syöttö siniviivan tuntumaan ja kiekko kaarelta rimaa hipoen maalin kattoon. Janne Vuolaspuron ja Tuomas Takalon syöttäessä.
Erän loppu mentiinkin ilman maaleja ja erätauolle tasalukemissa 1-1.
Toisen erän alkuun vierasjoukkue pääsi ylivoimalle pelatun kahden minuutin jälkeen, cowboysin joutuessa istunolle kampituksesta. Vierasjoukkuee vasta nopealla kuitilla jäähyilyyn ohjurimaalin myötä ja LiKi jälleen yhden maalin karkumatkalle. Maalin takaa-ajoasemmassa cowboys pääsi pyörittämään hyvin toimivaa viisikko peliään, mutta tolppaa lähemmäs palkintoa ei kuitenkaan päästy. Länkkäreiden hyvä painostus tuotti tulosta ja LiKi joutui sortumaan jäähyilyyn ajassa 27:51. Ylivoima ei kuitenkaan saanut tuulta purjeisiinsa ja ikävä viiva haparointi hyökkäyspäässä avasi vastustajan hyökkääjälle paikan läpiajoon, josta kiekko löysi tiensä rystyltä maalin kattoon ja vierasjoukkueen karkumatkan kasvaessa 1-3 tilanteeseen. Liki kasvatti karkumatkaansa vielä kertaalleen erän loppuminuuteilla, cowboysin epäonnistuneen hyökkäykseen lähdon päätteeksi. Erätauolle lähdettiin LiKin johtaessa 1-4.
Kolmas erä alkoi cowboysin osalta jäähyilyllä ja päätyluukku kävi ajassa 40:44 polvitaklauksen myötä 5 minuuttisen arvoisesti. Viisi minuuttisen Cowboys miehistö taputtelin puhtain paperein alta pois ja pysyen näin ollen vielä kiinni takaa-ajoasemassa. Erän alun vaikeuksien herättelemänä Cowboys pääsi kaventamaan tilanetta illan toisella osumallaan. Loistava torjunta omissa, jälleen nopea hyökkäykseen lähtö, kiekko kulmaan, kova karvaus ja siihen päälle pieni maalinedus ryminä, josta kiekko löysi tiensä maaliin Esa Kukkolan lavasta, Mika Saarimaan syöttäessä. Kauaa ei kuitenkaan, juhlittu sillä seuraavassa vaihdossa soikin jo omissa. LiKille aloitusvoitto ja nousu hyökkäysaluuelle, josta Cowboys puolustajan kaatuessa avautui vapaa tila vierasjoukkueen illan viidennelle osumalle. Seuraavaksi oli jälleen kotijoukkueen vuoro jatkaa maalintekoa. Ajassa 51:34 Janne Linna sai cowboysvankkureiden ajoremmit käsiinsä nostattaen takaa-ajo henkeä vielä kertaalleen kavennusmaalin merkeissä. Tarkka rannelaukaus p-pisteen kaarelta ja kiekko yläkulmasta sisään, Riku Kaattarin oivallisesta esityöstä ja peli 3-5.
Tällä kertaa ei isompaa vaihdetta takaa-ajoon, kuitenkaan löytynyt ja lopun jäähyilyt söivät vielä viimeisetkin oljenkorret. LiKi pääsi vielä kertaalleen, kuittaamaan eränloppu hetkillä vieden revanssin nimiinsä, loppulukemin 3-6.

Tehopisteet: Peltomaa, Linna, Kukkola 1+0. Takalo, Vuolaspuro, Kaattari, Saarimaa 0+1.
Torjunnat: COW Myllylä 51, LiKi Koskela 23

Valmentajan mietteitä ottelusta:
"Eipä siinä ajoittain pelattiin hyvästi, viisikon tiiveydessä tuli välillä vähän rakoilua, josta kaveri pääsi pommittamaan. Hyvä porukka oli vastassa, tosi kova nippu heillä ja sarjan piikkipaikka ansaitusti hallussa. Vielä hakemista meidän omassa pelin uomassa, mutta tulossa ollaan! Ei oo mikään outo tilanne, pikkusen lisäpotkua vielä tarvitaan, että lähtee homma niin sanotusti syönnille."