Roki Rebels, Rovaniemi - Cowboys   3 - 4

Lappi Areena

Cowboys kaatoi Rebelsin toistamiseen

Lapin ruskaretken toiseen koitokseen Cowboys sai muutaman lisävahvistuksen Uki Vierimaan ja Jaakko Tuomaalan matkustaessa edustusmiehistön avuksi B-junioreista. Myös Mikael Juola palasi kokoonpanoon Tuomas Takalon matkatessa takaisin kohti etelää töiden perässä.

Rebels aloitti sunnuntain ottelun vahvasti Cowboysin vielä ihmetellessä Ounasvaaran komeita maisemia. Lauantain vahva puolustustyöskentely ei ollut kuitenkaan unohtunut ja Joonas Hietala esitti hienoja torjuntoja ottelun alusta alkaen. Cowboys selvitti Rebelsin alun painostuksen ja pääsi otteluun mukaan luomalla muutamia laadukkaita hyökkäyksiä. Hyvä hyökkäyspäädyn pelaaminen palkittiin, kun Esa Kukkola tarjoili maalin edustalle yksin unohtuneelle Jaakko "Jaakko" Tuomaalalle loistavan syötön maalin eteen. Tästä paikasta Jaakko ei erehtynyt ja Cowboys siirtyi 0-1 johtoon.

Toinen erä käynnistyi nivalalaisittain positiivisissa merkeissä, kun Antti Eskola siirsi Cowboysin 0-2 johtoon kovalla lämärillä. Tästä Rebels ei kuitenkaan hämmentynyt, vaan kavensi tilanteen. Rebelsin 1-2 kavennusta seurasi kolmen jäähyn sarja, joitten syitä tuomarit miettivät varmasti edelleen. Kaksi jäähyistä Rebelsille ja yksi Cowboysille. Tämä tarkoitti Cowboys ylivoimaa, jonka juuri päättyessä Ville Peltomaa viimeisteli tylysti Rebels maalivahdin jalkojen välistä tilanteeksi 1-3. Tästä tilanteesta jatkettiin kolmanteen erään.

Erätauolla valmentaja Keijo Vierimaa lupasi pojille, että puolustaa saatte ihan varmasti. Näin myös kävi, kun sisuuntunut Rebels luisteli kentälle. Joonas Hietala esitti muutaman erinomaisen venytyksen, mutta kolmen minuutin jälkeen Rebels kavensi tilanteeksi 2-3. Kolmas erä jatkui vahvassa Rebels pyörityksessä, mutta Cowboys puolustus toimi edelleen laadukkaasti pitäen ison kaukalon keskustan hyvin vartioituna. Ottelun lähestyessä loppua pääsi Cowboyskin jälleen paremmin peliin mukaan. Kun ottelua oli jäljellä reilu kaksi minuuttia pääsi Mika Saarimaa katkaisemaan Rebels avauksen hyökkäysalueen keskustassa. Pitkä. rauhallinen lataus ja kova viimeistely maalivahdin kilven yli. ja Cowboys johti ottelua vapauttavan oloisesti 2-4.

Rebels punoi Cowboys maalin jälkeen kuviot aikalisällä kuntoon ja lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia. Cowboys kävi erittäin lähellä tyhjään maaliin viimeistelyä, mutta seurauksena oli kuitenkin jäähy molemmille joukkueille. Puoli minuuttia ennen ottelun loppua Rebels nousi vielä maalin päähän, mutta hyvällä puolustuksella ja ripauksella tuuria Cowboys esti Rebelsin viimeiset tasoitusyritykset.

Joonas Hietala torjui länkkärimaalilla huimat 44 kertaa (16+11+17) ja oli Cowboysin parhaimpia tänään! Viikonlopun saldona viisi pistettä kuudesta mahdollisesta. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon reeniviikkoon ja lauantain kotimatsiin, jossa vastaan saapuu TIHC Torniosta.

Voiton juhlaa lauantain jatkoaikamaalin jälkeen.

Otteluraportin meille tarjosi Ville Turunen

Tilastot
Roki Rebels, Rovaniemi

3 - 4

0 - 11 - 22 - 1
5'MaaliPeräaho Atte
17'MaaliTuomaala Jaakko
17'MaalisyöttöKukkola Esa
17'2. maalisyöttöSaarimaa Mika
23'MaaliEskola Antti
23'MaalisyöttöLinna Janne
23'2. maalisyöttöSaarimaa Mika
31'Jäähy: 2 minPeräaho Atte
32'MaaliPeltomaa Ville
32'MaalisyöttöRaudaskoski Joonas
33'Jäähy: 2 minJuola Mikael
43'Jäähy: 2 minKorkiakoski Riki
52'Jäähy: 2 minVierimaa Uki
53'Jäähy: 2 minPeräaho Atte
57'MaaliSaarimaa Mika
58'Jäähy: 2 minKaattari Riku