C1-02, Kohti Mestistä kotiturnaus

Cowboys C - Hokki  6 - 5

Nivala

Lauantai illan tykitystä

Cowboys ja Hokki järjestivät Venetsialaisviikonlopun kunniaksi varsinaisen ilotulituksen lauantai illan ottelussaan. Yleisö sai jännitystä koko rahalla ja Cowboys kuittasi ottelusta maukkaan 6-5 voiton.

Ottelun avauserää vei Cowboys. Maalinteon aloitti viiden minuutin kohdalla Elias Oja. Erän puolivälin jälkeen oli asialla sama mies, kun alivoimalla Joona Peltola pääsi keskeltä kokeilemaan Hokin veskaria ja Oja kuittasi irtokiekon häkkiin. Erän lopulla Hokin veijarimainen kapteeni Niklas Romppanen onnistui nostamaan maalin edestä kavennuksen ja erätauolle 2-1 Cowboys johdossa.

Toiseen erään tuli väkeväotteinen Hokki. Kajaanilaiset karvasivat väellä ja voimalla, jolloin härkälaumalla oli vaikeuksia päästä avaamaan omaa peliään. Erän puolivälissä Hokki iski kolme häkkiä neljässä minuutissa ja tilanne olikin 2-4. Kolme minuuttia ennen erätaukoa Perttu Harjula testasi siniviivan pinnasta lämäriään ja sehän oli soiva peli. Jäätävä häränpotku paukahti hokkimaalin perukoille ennen kuin veskari ehti kissaa sanoa. Erätauolle 3-4 vierasjohdossa.

Kolmanteen erään Cowboys lähti kavennus mielessä. Hokki heitti erän alkuun kylmää vettä härkälauman niskaan ja siirtyi 3-5 johtoon. Mutta näillä Cowboysin nuorilla miehillä ei ole tapana antaa periksi. Mitä tuskaisempi tilanne niin sitä kovempi kiri löytyy härkänutun sisältä. Erän puolivälissä Elias Oja ja Hokin Romppanen esittivät ystävällistä poikapainia ja molemmille pikkukakkoset. Tasavajaalla Arttu Kiiskilä tälläsi kavennuksen 4-5. Tästä seuraava vaihto ja Hokin pelaaja otti tuplajäähyn 2+2 minuuttia. Cowboys laittoi tuulemaan ja ensin Perttu Harjula tasoitti tilanteeksi 5-5. Eikä tarvinnut taas kauaa odottaa, kun Elias Oja viimeisteli illan kypärätempun ja tanssahteli hokkimaalin edessä sellaiset pyörähdykset, että kiekko löytyi jälleen Hokin rysästä. Cowboys oli siirtynyt 58 sekunnissa 3-5 tappioasemasta 6-5 johtoon.

Loppu oli tiukkaa vääntöä ja aikalisiä vieteltiin puolin ja toisin. Hokki otti vielä veskarin pois, mutta tasoitus jäi haaveeksi ja Cowboysille makoisa 6-5 voitto.

Cowboys maalissa Kalle Jukkola sai urakoida 50 erinomaista torjuntaa ja Hokin Roni Järvitalo 42 torjuntaa.

Cowboysilla on vielä yksi harjoituspeli tulevana viikonloppuna ja siinä vastaan tulee niin ikään samassa Mestiskarsinnassa pelaava KKP. Sarja alkaa kahden viikon päästä ja siellä jännitystä on tarjolla esimerkiksi Hokin kanssa useamman ottelun verran. Pysy siis härkälauman mukana katsomossa ja kannusta Cowboys syksyn karsinnoista kevään Mestikseen. Vihreää viihdettä on tarjolla koko rahan edestä!

Ilkka Peltola

Tilastot

6 - 5

Hokki
2 - 11 - 33 - 1
5'MaaliOja Elias
5'MaalisyöttöHakala Aatu
5'2. maalisyöttöHarjula Perttu
10'Jäähy: 2 minHarjula Perttu
12'MaaliOja Elias
12'MaalisyöttöPeltola Joona
29'Jäähy: 2 minHirvi Miika
36'MaaliHarjula Perttu
36'MaalisyöttöYliniemi Tuomas
43'Jäähy: 2 minYliniemi Tuomas
50'Jäähy: 2 minOja Elias
51'MaaliKiiskilä Arttu
52'MaaliHarjula Perttu
52'MaalisyöttöPeltola Joona
52'2. maalisyöttöHuovila Roni
52'MaaliOja Elias
52'MaalisyöttöHarjula Perttu
53'Jäähy: 2 minHarjula Perttu