Hokki - Cowboys C2   2 - 4

Kajaani

Voitto kärkikamppailusta

Hokki-Cowboys 2-4 (1-0, 0-0, 1-4)

Cowboys C2 vahvisti asemiaan sarjakärjessä nappaamalla makean vierasvoiton Kajaanin Hokista luvuin 2-4. Cowboysin ja Hokin pelit ovat olleet tällä kaudella todella jännittäviä ja hyvätasoisia. Niin myös tällä kertaa ja ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä, jossa härkälauma jaksoi painaa loppuun asti ja karkasi Hokilta. Arvokas voitto ja ensimmäinen laatuaan tällä kaudella Hokista. Kaksi edellistä peliä ovat päättyneet tasan ja ensimmäisen kohtaamisen syksyllä voitti Hokki.

Cowboys lähti otteluun vauhdilla ja painoi alkuminuutit hyvällä sykkeellä. Erän edetessä Hokki pääsi peliin mukaan ja puolivälissä avauserää Hokki onnistui siirtymään myös johtoon. Cowboys yritti, mutta Hokki onnistui rakentamaan enemmän laukaisu- ja maalipaikkoja. Erätauolle 1-0 lukemissa.

Toiseen erään tulikin sitten taisteleva härkälauma. Peli pyöri sitkeästi Hokin puolustusalueella ja laukauksia sateli liukuhihnalta. Hokin veskari onnistui työssään ja sai pidettyä maalin puhtaana. Toiselle erätauolle ilman lisämaaleja.

Kolmanteen erään Cowboys tuli sillä asenteella, että nyt ratkaistaan peli. Suotta eivät ole pojat harjoituksissa painaneet reidet maitohapoiila, sillä tänään ruutia riitti loppuun asti ja härkälauma luisteli Hokilta jalat alta. Erän viidennellä minuutilla Perttu Harjula väänsi kiekon maaliin ja pelin tasoihin 1-1. Pari minuuttia myöhemmin ykköskenttä oli jälleen liekeissä ja Elias Oja tinttasi Cowboysin 1-2 johtoon. Bussilastillinen Cowboys kannattajia äänekkäiden äiteiden johdolla pauhasi katsomossa kuin Lahden hiihtokansa konsanaan. Erän loppupuolella Cowboys pääsi ylivoimalle ja Eemil Mansikkamäki sai siirtää limpun tyhjään pussiin Anton Aarrevaaran ja Arttu Kiiskilän tarjoilusta. Peli näytti valuvan Kajaanilaisten käsistä kuin tervatynnyrit ennen vanhaan Oulujoella tervaporvarien haltuun. Hokin onnistui vielä kolme minuuttia ennen loppua kaventaa komealla ylänurkkanostolla tilanteeksi 2-3. Härkälauma ei tänään kuitenkaan antanut enempää armoa ja jatkoi myllytystä loppuun asti. Reilu minuutti ennen loppua Anton Aarrevaara viimeisteli loppulukemiksi 2-4 vierasvoiton Cowboysille.

Todella makea voitto hyvätasoisessa ja vauhdikkaassa ottelussa. Cowboys veräjällä Kalle Jukkola oli mies paikallaan ja piti varmoilla otteillaan oman tonttinsa järjestyksessä. Hieno tunnelma katsomossa ja kiekkoviihdettä koko rahalla.

Seuraava viikko talvilomaillaan peleistä, mutta ei harjoituksista. Edessä on sarjan kaksi viimeistä peliä parin viikon päästä ja vastassa molemmat Kärppäjoukkueet. Niistä peleistä ei vauhtia ja tunnetta puutu, pysy taajuuksilla ja katsomossa, huippukiekkoa siis tarjolla!

Maalivahtien torjunnat: Cowboys Kalle Jukkola 33 ja Hokki Jere Manninen 43 torjuntaa.

Ilkka Peltola

Tilastot
Hokki

2 - 4

1 - 00 - 01 - 4
38'Jäähy: 2 minPeltola Joona
44'MaaliHarjula Perttu
44'MaalisyöttöOja Elias
46'MaaliOja Elias
46'MaalisyöttöKiiskilä Niklas
54'MaaliMansikkamäki Eemil
54'MaalisyöttöAarrevaara Anton
54'2. maalisyöttöKiiskilä Arttu
58'MaaliAarrevaara Anton