Cowboys NiceHockey, Naisten Suomi-sarja, lohko 1

Cowboys NiceHockey - Kiilat  5 - 1

Uikko areena

Voitto - vihdoinkin

Pieni pakkovoiton puristus näkyi NiceHockeyn otteissa läpi ottelun: erityisesti puolustuspelaaminen ja kiekollinen peli omalla alueella oli hermostunutta. Ero viimeviikkoiseen Kärppä-pelin maltilliseen kiekotteluun oli järisyttävä. Huippupelin pelannut Sari Pipinen kuitenkin pohjusti NiceHockeyn selkeän voiton varmoilla torjunnoillaan. Oman pään haparoinnista huolimatta peli kulki kotijoukkueen tahtiin maalinteon "ketsuppipullon" avauduttua.

Avausmaalin iski ennen erän puolta väliä Sonja Hosionaho ylivoimahyökkäyksestä Susanna Järvenpään passista. Maalin jälkeen nähtiin hasardipeluuta useaan otteeseen länkkärittärien päädyssä. Lopulta pitkän pyörityksen päätteeksi Kiilat tasoitti pelin iskemällä maalin eteen hukatun kiekon nivalalaisverkkoon. Tämä herätti jälleen kotijoukkueen, ja kohta nähtiinkin Meri Mikkosen tahtomaali, joka jäi ottelun voittomaaliksi. Meri seurasi irtokiekon Kiilat-maalilla ja iski limpun verkkoon.

Toisessa erässä kotijoukkue onnistui kertaalleen. Olivia Vääräniemi pudotti kiekon aloitusvoiton jälkeen viivaan Emilia Pääkölle, jonka laukauksen paluukiekon Kaisu Vähäsöyrinki ohjasi verkkoon. Maali helpotti painetta Cowboys-kypärien sisällä. Peli vapautui ja virheet vähenivät. Myös alivoimapeli toimi mainiosti sekä erän puolivälissä että viimeisellä minuutilla.

Viimeisessä erässä Kiilojen etsikkoaika oli alkupuoliskolla. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tappamaan toisessa erässä alkaneen jäähyn. Lopullinen kulminaatiopiste nähtiin hieman ennen erän puoliväliä. Ensin Sari Pipinen ryösti huikealla räpyläkäden gamesaverilla Kiilat-hyökkääjän yrityksen nostaa kiekko tyhjän maalin kattoon. Pian tämän jälkeen Kaisu Vähäsöyrinki otti pelin ratkaisijan viitan hartioilleen. Hän polki kiekon kanssa vauhtia omasta päästä saakka, ohitti Kiilat-pelurin toisensa jälkeen ja lopulta harhautti veskarinkin jäihin iskien neljännen Cowboys-osuman upealla soolomaalilla. Tähän loppui Kiilojen takaa-ajo. Viime minuuteilla Kiilat otti kaksi peräkkäistä jäähyä selvistä tilanteista ja muutamia sekunteja ennen loppua Susanna Järvenpää viimeisteli paluukiekosta NiceHockeyn voittolukemiksi 5-1.

Toivottavasti voittopeli avaa NiceHockeyn pelin solmukohtia ja tulevina viikonloppuina lohkon kärkijoukkueita vastaan nähdään vapautunutta NiceHockey-peliä parhaimmillaan. Ensi viikonloppuna Uikko-areenalla vierailee Lapuan Virkiä. Peli pelataan sunnuntaina klo 16.00.

Cowboys-tehot: Susanna Järvenpää 1+2, Kaisu Vähäsöyrinki 2+0, Sonja Hosionaho 1+1, Meri Mikkonen 1+0, Emilia Pääkkö ja Olivia Vääräniemi 0+1.

Pyytykerho palkitsi kotijoukkueesta Susanna Järvenpään ja Kiiloista Emilia Pekkarisen. Kape Vähäsöyrinki kierätti Mölli-trophyn kobrakäsi Pipiselle.

Sekä Sari Pipinen että Kiilojen Aino Nenola venyivät kiekon tielle 36 kertaa.

Tilastot

5 - 1

Kiilat
2 - 11 - 02 - 0
7'MaaliHosionaho Sonja
7'MaalisyöttöJärvenpää Susanna
13'MaaliMikkonen Meri
13'MaalisyöttöJärvenpää Susanna
23'MaaliVähäsöyrinki Kaisu
23'MaalisyöttöVääräniemi Olivia
23'2. maalisyöttöPääkkö Emilia
33'Jäähy: 2 minVääräniemi Olivia
39'Jäähy: 2 minVähäsöyrinki Kaisu
48'MaaliVähäsöyrinki Kaisu
50'Jäähy: 2 minHaikola Elina
59'MaaliJärvenpää Susanna
59'MaalisyöttöHosionaho Sonja