Cowboys NiceHockey, Naisten Mestis-karsinta lohko 1

Kärpät Akatemia - Cowboys NiceHockey   4 - 2

Raksila 2, Oulu

Hyvää ja huonoa

Pohjoisen reissun toinen pei pelattiin sunnuntaina Oulussa. Ottelun alla joukkue sai hyviä uutisia: edellispäivänä loukkantumisten takia osan pelistä huilineet Emilia Pääkkö ja Marjaana Kinnunen olivat pelikunnossa. Kokoonpanoon saatiin myös kolmas hyökkäyskentällinen (Vääräniemi-Vähäsöyrinki-Päivärinta) edellispäivänä muilla pelikentillä uurastaneista pelaajista.

Ottelun alku oli jälleen synkkä. Valmennus ei osannut valmistella pelaajia Kärppien kovaan alkuun, vaan ajassa 1.05 taululla oli lukemat 2-0. Aikalisä käytettiin tässä vaiheessa ja pieni äänen korotus herätteli vihreäpaidat peliin. Peli eteni tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden onnistuessa painamaan pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Maalit olivat kuitenkin tiukassa, kunnes toisen erän lopulla erittäin kyseenalaisesti tuomitun jäähyn aikana onnetar jällleen kerran käänsi selkänsä NiceHockeylle. Pienestä kulmasta vipattu kaarikiekko leijaili Cowboys-veskarin yli ja laskeutui millimetrin tarkasti takanurkkaan.

Kolmanteen erään luisteli sisuuntuinut nivalalaisjoukkue. Hyökkäykset vyöryivät Kärppä-päätyyn ja Ritva Junnon hienosti siniviivalta maalille toimittaman kiekon ohjasi Elina Haikola taidokkaasti verkon perukoille. Piiiiiitkä nollaputki oli rikottu! Vain reilu kolme minuuttia myöhemmin Sonja Hosionaho toi NiceHockeyn jo maalin päähän. Kärpät sai kuitenkin jälleen ylivoiman ja onnistui maalaamaan aloitusvoiton jälkeen vihreäpaitaisen puolustajan mailan kautta, kuinkas muutenkaan.

Loppuun NiceHockey kehitti hienon kirin, mutta tolppalaukasta lähemmäksi maalia ei kuitenkaan päästy, vaikka lähes kaksi minuuttia päästiin pyörittämään peliä 6-4 ylivoimalla ilman maalivahtia. Voitto jäi ottamatta, mutta pitkä maaliton kausi katkaistiin. Ensimmäisen minuutin nukahdus tuli kalliiksi.

Cowboys tehot: Elina Haikola ja Sonja Hosionaho 1+1, Ritva Junno 0+1.

Cowboys-maalissa Sari Pipinen urakoi 50 torjuntaa (toimitsijoiden mukaan viimeisessä erässä, jota Cowboys hallitsi, peräti 20 torjuntaa?), Kärppä-maalilla torjunut Sari Asikainen pysäytti 39 kiekkoa.

Pyttykerho palkitsi hienosti uurastaneen Elina Haikolan, ja Sonja Hosionaho antoi Mölli-palkinnon hienoa kiekollista peliä esittäneelle Kaisu Vähäsöyringille.

Ilta toi huonoja uutisia NIceHockey-leiriin: pohjoisen kiertueelta pois jäänyt varakapteeni Krista Palola oli vastanut myöntävästi Hermes-valmentaja Janne Karhulan värväyshoukutuksiin ja ilmoitti siirtyvänsä Hermeksen riveihin.