E1-05, E1-AA Alkusarja , Lohko 7c

Jääcobrat Oulainen - Cowboys E1   4 - 7

Oulainen

Voitto napsahti

Alkusarjan toiseksi viimeinen peli pelattiin Oulaisissa lauantai-iltana. Peli piti olla selvä jo ennen ottelua ainakin tilastojen perusteella, mutta ei pelejä tilastoilla voiteta. Kovasti töitä piti tehdä.

Ottelu sai salama-alun kun kovassa iskussa oleva Kaarlelan Eeli avasi cowboys maalitilin jo ennen kuin pelikello kerkesi kulkea ensimmäiseen minuuttiin. Jami Visuri nappasi tästä syöttöpisteen. Toinen osuma tuli taas Eelin tekosia,tähän syöttömerkinnän sai Salon Tommi.
Cobrien diesel kone alkoi pikkuhiljaa käynnistyä vaikka cowboys hallitsi peliä. Liika hallinta ja kiekon pyöritys vastustajan päässä kostautui ja nopeilla vastahyökkäyksilla tulivat tasoihin. Länkkärit meni vielä ensimmäisessä erässä 2-3 johtoon, kukapa muukaan kuin Eeli taas mailanvarressa. Maali syntyi läpiajosta Ylikosken Oliverin tarjotessa keskialueella nappisyötön Eelin lapaan, kolmonen sillmään ja menoksi. Nätisti veivaten maalivahti ihan kahville ja kiekko tyhjiin. Ehkä ottelun kaunein maali.

15 minuutin erätauko, pieni briiffaus joukkueelle valmennusjohdolta kopissa ja eikun baanalle.

Briifauksen piti myös vastustaja, tulivat nimittäin tasoihin ajassa 31.10 ja 4-3 johtoon vielä kellon näyttäessä 38.15. Tästä ilosta Cobrat ei kauan kerenneet nauttia kun Laakkosen Tommi suoraan aloituksesta läpi ja kiekko pienestä kulmasta ylämummoon.

Muutama minuutti tästä nätistä mummomaalista Viitalan Vanessa siirsi länkkärit 5-4 johtoon Laakkos Tommin tarjotessa namupassin. Maali jäi voittomaaliksi vaikka Cobrat pääsi pyörittäämään ylivoimaa ja jopa kahden miehen sellaista, tästä länkkärit suoriutui todella mallikkaasti, kunnon vetoja maalille eivät edes saaneet.

6-3 johtoon Cowboysin vei ajassa 47.28 kukapas muukaan kuin Eeli,Laakkos Tommin syötöstä ja vielä kerta kiellonpäälle Visurin Jami ja Rautaojan Jesse sinetöi ottelun ja samalla makean 7-4 voiton.

Voitto oli tärkeä sillä nousimme takaisin sarja kakkoseksi Haapaveden Huskien ohi jotka aijemmin päivällä kärsivät tappion Kalajoen JHT:lle.

Eemil Hannula loisti taas maalilla napsien Cobrien vedot mallikkaasti torjunnoin 19 + 8, Cobrien maalivahdille torjunnat 19+18

Tilastot
Jääcobrat Oulainen

4 - 7

2 - 32 - 4 -
0'MaaliKaarlela Eeli
0'MaalisyöttöVisuri Jami
7'MaaliKaarlela Eeli
7'MaalisyöttöSalo Tommi
23'MaaliKaarlela Eeli
23'MaalisyöttöYlikoski Oliver
38'MaaliLaakkonen Tommi
42'MaaliViitala Vanessa
42'MaalisyöttöLaakkonen Tommi
43'Jäähy: 2 minRautaoja Jesse
45'Jäähy: 2 minHannula Eemil
49'MaaliVisuri Jami
49'MaalisyöttöRautaoja Jesse