Cowboys Edustus, III- divisioona POHJOINEN

Cowboys - Pypo, Pyhäjärvi  8 - 4

Uikko Areena

Vaikeuksien kautta voittoon

Lauantai-iltana Cowboys kohtasi tutun vastustajan Pyhäjärven Pohdin. Peli oli vauhdikas ja alkuun jännittäväkin, mutta kotijoukkue hoito vakuuttavasti kolmannen erän ansiosta pisteet kotiin maalein 8-4.

Ensimmäiset kolme minuuttia kotijoukkue hallitsi kolmella kentällisellä kiekkoa vierasjoukkueen maalin ympärillä, mutta maaliin saakka sitä ei kukaan saanut. Sen sijaan vierasjoukkue rankaisi ensimmäisestä tilanteesta ajassa 3.22. Kevyt laukaus painui helpohkosti sisään. Vajaan minuutin päästä kuitenkin täynnä virtaa oleva Atte Peräaho tasoitti Mikaen Aholan syöttäessä. Painostus jatkui kotijoukkueen osalta ja Amppareiden pakkikalusto oli hätää kärsimässä. Seurauksena jäähy poikittaisesta mailasta. Cowboysi ylivoima toimi hyvin. Mikko Myllylä näki vierasjoukkueen vaihtavan koko nelikon kerralla, joten avasi kiekon nopeasti Antti Eskolalle. Antti jakoi kiekon vielä Mikael Juolalle, joka latasi 2-1 johtomaalin. Jäähyjen ollessa tänään herkässä, tarjosi Cowboys vieraille ylivoiman ja ajassa 8.41 vierasjoukkue tasoitti. Loppuerä meni molemmilta joukkueilta jäähyillessä, mutta erätauolle mentiin 2-2 lukemissa. Pukukoppikäytävällä keskusteltiin vielä voimakkaasti tilanteista, tunteet oli pinnassa näkemyseroja vaihdellessa.

Toinen erä alkoi rauhallisemmin, Ampparitkin loi tilanteita, mutta Mikko Myllylä torjui vakuuttavasti. Torjunta alkoi kertyä harvemmin ja harvemmin peliotteen kääntyessä kotijoukkueelle. Ajassa 26.27 kotijoukkue onnistui Erik Päivärinnan taistellessa kiekon häkkiin maalineduspelissä. Syötöt merkittiin Petteri Ranta-Nilkulle ja Riki Korkiakoskelle. Pelin puolivälissä tasavajaalle pelatessa vierasjoukkue tasoitti onnekkaasti puolikkaisesta läpiajosta, jossa kiekko karkasti lavasta ja sen myötä lipui maaliin. Samaisella tasavajaalla Janne Rättyä tarjoili nopealla pystysyötöllä Antti Eskolalle, joka latasi maksimitehoilla kiekon ylähyllylle, joka ei jättänyt mahdollisuuksia vastustajan veskarille. Erän lopulla Cowboys pääsi vielä ylivoimalle. Laukauksia sateli joka suunnasta ja lopulta Mika Saarimaan rannekuti painui sisään. Syötön tähän tarjoili Janne Rättyä ja Ville Isoniemi. Erätauolle mentiin jo hieman rauhallisemmin elein.

Kolmas erä eteni muutaman Cowboysjäähyn merkeissä ensimmäisen kymmenen minuuttia. Seuraava maali olisi merkittävä pelin kannalta. Siinä onnistui lopulta vierasjoukkue kahden miehen ylivoimalla ja tilanne oli 5-4 ajassa 53.18. Sitten astui kuvioihin Petteri Ranta-Nilkku, joka latasi Antti Eskolan esityöstä komean lämärin takaloosteriin ja vapauttavan kahden maalin johdon. Pari minuuttia tästä ja Ville Isoniemi onnistui sutimaan maalinedustalla pomppivan kiekon maaliin. Kiekon maalin eteen hoitivat Mika Saarimaa ja Mikael Ahola. Erän lopussa molemmat joukkueet ottivat vielä joukkuerangaistukset. Ajassa 59.12 Erik Päivärinta syötti kiekon Atte Peräaholle, joka karkasi Riki Korkiakosken kanssa läpiajoon. Pypo oli ottanut maalivahdin pois ja Rikillä oli helppo työ viimeistellä loppulukemat 8-4.

Peli tarjosi tänään sätkynukkeja, erikoistilanteita ja komeita maaleja. Illan komeimman taklauksen tarjoili Cowboyspakki Rami Harjula, joka pisti vastustajan keräämään varusteita ja itseluottamustaan pitkän tovin kolmannen erän alussa. Cowboys hoiti vaikean alun jälkeen pelin tyylikkäästi itselleen ja näiden joukkueiden tasoero oli selkeä. Syksyinen työtapaturma oli unohdettu.

Maalivahtien torjunnat Cowboys Mikko Myllylä 23 Pypo Rajaniemi 50

Cowboystehot: Antti Eskola 1+2, Atte Peräaho 1+1, Ville Isoniemi 1+1, Riki Korkiakoski 1+1, Mika Saarimaa 1+1, Erik Päivärinta 1+1, Petteri Ranta-Nilkku 1+1, Mikael Juola 1+0, Janne Rättyä 0+2, Mikael Ahola 0+2, Mikko Myllylä 0+1

Tilastot

8 - 4

Pypo, Pyhäjärvi
2 - 23 - 13 - 1
4'MaaliPeräaho Atte
4'MaalisyöttöAhola Mikael
5'MaaliJuola Mikael
5'MaalisyöttöEskola Antti
5'2. maalisyöttöMyllylä Mikko
7'Jäähy: 2 minJuola Mikael
8'Jäähy: 2 minKeskisarja Henri
12'Jäähy: 2 minNiinikoski Henri
26'MaaliPäivärinta Erik
26'MaalisyöttöRantanilkku Petteri
26'2. maalisyöttöKorkiakoski Riki
29'Jäähy: 2 minPeräaho Atte
30'MaaliEskola Antti
30'MaalisyöttöRättyä Janne
31'Jäähy: 2 minKorkiakoski Ere
38'MaaliSaarimaa Mika
38'MaalisyöttöIsoniemi Ville
38'2. maalisyöttöRättyä Janne
45'Jäähy: 2 minHarjula Rami
51'Jäähy: 2 minEskola Antti
52'Jäähy: 2 minHarjula Rami
55'MaaliRantanilkku Petteri
55'MaalisyöttöEskola Antti
57'MaaliIsoniemi Ville
57'MaalisyöttöAhola Mikael
57'2. maalisyöttöSaarimaa Mika
59'Jäähy: 2 minIsoniemi Ville
59'MaaliKorkiakoski Riki
59'MaalisyöttöPäivärinta Erik
59'2. maalisyöttöPeräaho Atte