Cowboys Edustus, III- divisioona POHJOINEN

Cowboys - Liki, Liminka  3 - 8

Uikko Areena

Limingan Kiekko haki pisteet Nivalasta maalein 3-8.

Cowboys aloitti pelin kurinalaisesti pyrkien avaamaan lyhyillä syötöillä, mutta vastustaja pelasi kahdella karvaajalla pakkien poikkisyötöt pois ja tuotti tuskaa oman pään pelille. Liki maalasi ensimmäisen kerran jo ajassa 1.53 hyökkäyspään aloitusvoiton myötä. Pikkuhiljaa Cowboys sai pelistä paremmin kiinni ja kiekkoa vietiin punaviivan yli ja kiekkoa päätyyn ja miestä perään. Laukauksia alkoi tulla enemmän, mutta varovaisuutta ja jännitystä oli rutkasti pelissä, joka näkyi hermostuneisuutena syötöissä ja viimeisteilyissä. Pelättiin kaverin nopeita vastaiskuja ja parhaat paikat jäi käyttämättä. Tauolle kuinkin vain maalin perässä.

Toisessa erässä vierasjoukkue otti korkeasta mailasta 2+2, jonka Cowboys hyödynsi. Ylivoimat pyöri kivasti kulmapelin kautta ja viimein maalinedustalla pyörinyt kiekko löysi maaliin Antti Eskolan lavasta. Syötöt merkittiin Ere Korkiakoskelle ja Erik Päivärinnalle. Mutta vain minuutti tästä ja Liki meni 1-2 johtoon suoran hyökkäyksen päätteeksi. Erä mentiin päästä päähän ja tilanteita syntyi. Erän kolmannen maalin teki kuitenkin Liki ylivoimalla komealla poikkisyötöllä, jota ei onnistuttu pelaamaan pois. Erän torjunnat kuitenkin 11-11 kertoo, että pelissä mentiin tasatahtiin.

Kolmanteen erään lähdettiin vielä itseluottamusta puhkuen, mutta ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kuusi jäähyminuuttia kostautui ja Liki karkasi 1-4 johtoon. Seuraavassa vaihdossa Antti Eskola antoi vielä ripauksen voimaa kaventaen ylivoimalla 2-4. Maalin syöttivät Esa Kukkola ja Erik Päivärinta. Harmittavasti ajassa 53.50 vieraat maalasivat viidennen kerran maalivahdin virheestä ja kun laiskasti viisikolla puolustettaan niin peli karkaa käsistä. Vertanen peluutti vielä rohkeasti ilman maalivahtia, mutta vieraat rankaisivat välittömästi ja sen jälkeen ei vihreillä pelihaluja juuri löytynyt. Liminkalaisten vahva liike oli myrkkyä tällä kertaa länkkäreille. Viimeisellä minuuttilla ilonpilkahduksen antoi vielä Matias Korkiakoski tehden Matti Ojan syötöstä loppulukemat 3-8.

Illan otteluisäntä rakettitukku palkitsi Cowboysleiristä pari maalisyöttöä tarjoilleen ja pirteästi pelanneen Erik Päivärinnan. Cowboys kohtaa tämän viikon päästä vielä Teräs Kiekon vieraissa lauantaina. Sen jälkeen joulutauolle.

Torjunnat Hietala 32 / Ekdahl 4 Liki Nikkinen 37

Cowboystehot: Antti Eskola 2+0, Erik Päivärinta 0+2, Matias Korkiakoski 1+0, Ere Korkiakoski 0+1, Matti Oja 0+1, Esa Kukkola 0+1

Tilastot

3 - 8

Liki, Liminka
0 - 11 - 22 - 5
24'MaaliEskola Antti
24'MaalisyöttöKorkiakoski Ere
24'2. maalisyöttöPäivärinta Erik
33'Jäähy: 2 minHietala Joonas
44'Jäähy: 2 minAhola Mikael
47'Jäähy: 2 minOja Matti
49'Jäähy: 2 minEskola Antti
51'MaaliEskola Antti
51'MaalisyöttöKukkola Esa
51'2. maalisyöttöPäivärinta Erik
59'MaaliKorkiakoski Matias
59'MaalisyöttöOja Matti