Cowboys Edustus, III- divisioona POHJOINEN

Cowboys - Sups, Suomussalmi  7 - 2

Uikko Areena

Vaisu Sups nurin

Cowboys puski Suomussalmen Palloseuran kumoon selkein luvuin 7-2. Jo edellispäivänä Haapaveden Huskeille hävinneenä Sups saapui Uikko Areenalle haukottelevin elein. Kellojen siirto saattoi yöstä tehdä liian pitkän, sillä ainakin kiekko viihtyi hyvin keltamustien päädyssä ja luistin noin tunnin jäljessä vihreäpaitoja.

Cowboys aloitti tyypillisesti liukkaasti liikkuen, mutta kiekko ei tahtonut löytyä maalin perukoille millään. Sen sijaan Sups teki ensimmäisen, joka herätti länkkärilauman. Ensin kiekkoa käytettiin maaliviivalla, jonka vielä kiekkosateeseen joutunut Sups vahti torjui hanskan alle. Tämän jälkeen terävyyttä tuli peliin ja kiekon liikuttelu oli paikoin mallikasta. Seurauksena kiekot alettiin latoa maaliin. Mika Saarimaa latasi irtokiekon maaliin ja tilanteeksi 1-1 ajassa 15.44. Parin minuutin päästä Janne Rättyän ranne puhui tulisesti ylivoimalla ja tauolle päästiin 2-1 johdossa.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja kolmatta maalia saatiin odotella lähes pelin puoliväliin saakka. Mikael Ahola laukoi takakulmaan ihannepaikalta, B-pisteiden välistä. Muutaman minuutin päästä suomussalmelaisten puolustus rakoili toistamiseen ja Henri Niinikoski laukoi lähes samalta paikalta jo 4-1 johdon. Vahvasti puolustuksessa töitä tehnyt Tuomas Takalo nousi yli siniviivan, pisti vastustajan nippuun ja Matias Korkiakoski sai lämätä rauhassa tolpan kautta ratkaisevasti 5-1 tilanteen. Toisen erän loppu oli Supsin jäähyilyä, mailat oli korkealla, poikittaista tarjoiltiin millon mihinkin ja suu kävi. Ettei vain Nivalan yössä mennyt sitten pitkällekin. Cowboys ei kuitenkaan ylivoimilla saanut maaleja.

Kolmannessa erässä peluutus sekosi Cowboysleirissä, roolit vaihtui miehet siinä mukana. Toisaalta odoteltiin jo pelin päättymistä ja seuraavaa kohtaamista. Sups kavensi vielä hyvällä karvauksella pelin 5-2:een. Pakkikalustosta maalintekoon alkoi myös vastuuta enemmän saanut Henri Keskisarja, joka laittoi ranteella hanskan puolelta kiekon häkkiin. Nöyränä kaverina Henkka ei paljon tuuletellut vaan keskittyi jo seuraavaan vaihtoon. Mika Saarimaa onnistui lopussa vielä toistamiseen maalinteossa, nyt ylivoimalla ajassa 59.52. Aloituksesta Mikalle tarjoiltiin vielä läpiajo, jolla olisi varmaan Cowboyshistoriaa tehty saman pelaajan tuplamaalien nopeudessa. Nyt ei kuitenkaan uponnut ja loppulukemat 7-2. Juho Ekdahl joutui torjunatöihin vain 13 kertaa ja otti perusvarmalla pelillä kiinni kaiken mahdollisen.

Torjunnat Cowboys Ekdahl 13 Sups Seppänen 51

Cowboystehoja: Mika Saarimaa 2+0, Mikael Juola 0+2, Tuomas Takalo 0+2, Esa Kukkola 0+2, Janne Rättyä 1+0, Mikaen Ahola 1+0, Henri Niinikoski 1+0, Matias Korkiakoski 1+0, Henri Keskisarja 1+0, Ere Korkiakoski 0+1, Erik Päivärinta 0+1, Janne Linna 0+1, Matti Oja 0+1

Viikon päästä Cowboys matkaa lauantaina Supsin vieraaksi ja sunnuntaina paluumatkalla otetaan vielä Sokin kanssa mittaa toisista.

Tilastot

7 - 2

Sups, Suomussalmi
2 - 13 - 02 - 1
6'Jäähy: 2 minNiinikoski Henri
15'MaaliSaarimaa Mika
15'MaalisyöttöKukkola Esa
15'2. maalisyöttöOja Matti
17'MaaliRättyä Janne
17'MaalisyöttöEskola Antti
17'2. maalisyöttöJuola Mikael
23'Jäähy: 2 minNiinikoski Henri
27'MaaliAhola Mikael
27'MaalisyöttöKorkiakoski Ere
31'MaaliNiinikoski Henri
31'MaalisyöttöPäivärinta Erik
31'2. maalisyöttöTakalo Tuomas
33'MaaliKorkiakoski Matias
33'MaalisyöttöTakalo Tuomas
36'Jäähy: 2 minMyllylä Joonas
57'MaaliKeskisarja Henri
57'MaalisyöttöKukkola Esa
58'Jäähy: 2 minRättyä Janne
59'MaaliSaarimaa Mika
59'MaalisyöttöLinna Janne
59'2. maalisyöttöJuola Mikael