C1-02, C-Mestis

Cowboys C - Jukurit  7 - 1

Nivala

Cowboys nappasi selvän voiton Jukureista

Cowboys C-junnut aloitti Mestiksen runkosarjan päätösviikonlopun mallikkaasti ja nappasi 7-1 kotivoiton Mikkelin Jukureista. Mestiksen taso vaikuttaa olevan kovempi kuin SM-sarjan häntäpään, sillä SM-karsinnoissa olleet Jukurit ja RoKi jäivät myös Mestiksen peräpäähän.

Cowboys aloitti ottelun Jukureita vastaan vahvasti. Härkälauma pääsi ylivoimalle jo toisella minuutilla ja Joona Peltola pyöräytti kiekon häkkiin ja Cowboysin johtoon puolentoistaminuutin kohdalla. Viiden minuutin kohdalla oli lisää tulossa. Ensin Perttu Harjula maalasi 2-0 ja perään Wiljami Ahola jo 3-0. Jukuriveskarille riitti ja uusi mies tolppien väliin. Pelin tahti ei juuri muuttunut ja Cowboys vei. Erän loppuun Roni Huovila lisäsi Cowboys johdon 4-0 ja näissä lukemissa erätauolle.

Toisessa erässä nähtiin hurja määrä jäähyjä. Lienekkö ollut tuomarilla pilli herkässä vai molempien joukkueiden otteet kurittomia. Joka tapauksessa ukkoa lappasi jäähylle vuoron perään molemmista joukkueista. Pelin kuva oli kuitenkin härkälauman hallintaa ja kuudennella minuutilla Miska Vilppola sivalsi tasavajaalla tilanteeksi 5-0. Minuutti eteenpäin ja Arttu Kiiskilä ujutti kiekon häkkiin ja tilanteeksi jo 6-0. Pian maalin jälkeen nähtiin ottelun puhuttanein tilanne. Perttu Harjula karkasi puolittaiseen läpiajoon ja Jukuripelaaja koukki hänet suoraan veskarin syliin. Jukuriveskari sai kovan tällin ja näki tähtiä, mutta tilanne vaikutti selvältä vahingolta. Tuomarin mielestä tilanne näytti ryntäykseltä ja Harjulalle pelirangaistus 5+20 minuuttia. Kova tuomio tilanteesta. Tilanteen jälkeinen turpakäräjä täytti sitten molemmat jäähyboksit. Maaleja ei erässä enempää nähty vaikka erikoistilanteita piisasi riittämiin.

Kolmas erä alkoi taas jäähysumalla. Cowboysille kolme peräkkäistä jäähyä, joista viimeisellä Jukurit jo onnistui tekemään avausmaalinsa. Ja jäähyily senkun jatkui. Cowboys siirtyi ylivoimalla 7-1 johtoon Wiljami Aholan ohjatessa Joona Peltolan siniviivakudin pörsän perukoille. Erän loppuun vielä molemmille joukkueille kolme pikkukakkosta ja Jukureille jalkapyyhkäisystä ottelurangaistus. Onneksi loukkaantumisia ei tullut.

Yhteensä sadan jäähyminuutin värittämä ottelu oli erikoinen taisto, mutta selvää Cowboys hallintaa alusta loppuun. Sarja huipentuu huomenna viimeisellä sarjakierroksella, kun Cowboys kohtaa SaPKon Savonlinnasta. Cowboys on toisena sarjassa ja voitto viimeisestä pelistä tuo sarjan ykkös- tai kakkospaikan, mutta häviö puolestaan kolmos- tai nelospaikan. Niin tasainen Mestiksen pohjoislohko on. Neljä joukkuetta on neljän pisteen sisällä ja vain kaksi parasta jatkaa viikon päästä lopputurnauksessa.

Huomenna siis Uikko Areenalle kannustamaan Cowboys voittoon ja Mestiksen lopputurnaukseen. Sellaisia temppuja ei ole näillä lakeuksilla aiemmin nähtykään! Kiekko tippuu jäähän klo 14.30.

Maalivahtien torjunnat Cowboys Joni Hietala 23 ja Jukurien veskarit yhteensä 37 torjuntaa.

Ilkka Peltola

Tilastot

7 - 1

Jukurit
4 - 02 - 01 - 1
1'MaaliPeltola Joona
2'Jäähy: 2 minVähäsalo Jere
4'MaaliHarjula Perttu
5'MaaliAhola Wiljami
5'MaalisyöttöPirinen Elmeri
14'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
17'MaaliHuovila Roni
17'MaalisyöttöPirinen Elmeri
21'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
24'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
25'MaaliVilppola Miska
27'MaaliKiiskilä Arttu
27'MaalisyöttöHuovila Roni
27'Jäähy: 2 minHuovila Roni
27'Jäähy: 5 minHarjula Perttu
27'Jäähy: 20 minHarjula Perttu
41'Jäähy: 2 minVähäsalo Jere
42'Jäähy: 2 minOja Johannes
44'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
48'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
54'MaaliAhola Wiljami
54'MaalisyöttöPeltola Joona
54'2. maalisyöttöKiiskilä Arttu
57'Jäähy: 2 minOja Johannes
59'Jäähy: 2 minPeltola Joona
59'Jäähy: 2 minKopakka Joni