11
MAA
14.30
C1-02, C-Mestis

Cowboys C - Hokki  3 - 2 JA

Nivala

Jatkoaikavoitto Hokista

Nivala Cowboys C-junnut ja Kajaanin Hokki tarjosivat Uikko-Areenalla vauhdikasta Mestis-kiekkoa ja viihdettä koko rahalla, vaikka pääsymaksua ei tarvinnutkaan maksaa! Cowboys ja Hokki ovat otelleet viime vuosina tiuhaan toisiaan vastaan ja aina pelit ovat olleet tiukkoja ja molemmat joukkueet ovat löytyneet sarjan kärkipäästä. Niin tänäkin vuonna C-junnujen Mestiksessä. Runkosarjan viimeinen keskinäinen kohtaaminen päättyi jatkoajan jälkeen härkälauman 3-2 voittoon.

Ottelun alku oli Cowboysilta vauhdikasta kiekkoa ja tilanteet vyöryivät Hokin päätyyn. Maalin asti kiekkoa ei saatu, vaikka paikkoja riitti. Erän puolivälin jälkeen Cowboys pääsi ylivoimalle, mutta Hokki kesti. Erän loppua kohti Hokki sai myös luotua painetta enemmän ja onnistuikin reilu minuutti ennen erätaukoa siirtymään johtoon. Viimeiselle minuutille vielä Cowboys jäähy, mutta erätauolle vierasjohdossa 0-1.

Toisen erän alun alivoiman Cowboys selvitti ja tuli jälleen hyvällä sykkeellä peliin kiinni. Tasoitusmaalia saatiin odottaa erän puoliväliin asti. Arttu Kiiskilä onnistui maalinedustalta survomaan kiekon maalin, syöttöpisteet Wiljami Aholalle ja Joona Peltolalle. Hokilla oli erässä myös paikkansa, mutta Cowboys maalilla Joni Hietala oli ilmiömäisessä iskussa. Patjavenytykset saivat runsaslukuisen yleisön haukkomaan henkeään. Ja kun ei vastustaja tee niin Cowboys otti ohjat ja iski vastahyökkäyksen päätteeksi. Jere Vähäsalo pääsi puttaamaan tyhjään maaliin Miska Vilppolan ja Perttu Harjulan tarjoilusta. Toista erää oli reilu minuutti jäljellä ja isännät olivat nousseet 2-1 johtoon. Näissä lukemissa myös erätauolle.

Kolmanteen erään riitti jännitettävää ja Hokki tulikin kovaa hakien tasoitusta. Erän puolivälissä Hokki onnistui tasoittamaan kun irtokiekko jäi parin torjunnan jälkeen maalin edustalle pyörimään. Cowboys pääsi vielä parin minuutin päästä ylivoimalle, mutta laukaukset pysähtyivät Hokki veskariin. Enempää maaleja ei enää nähty ja edessä oli jatkoaika.

Cowboys on onnistunut lopettamaan jatkoajat useasti nopealla maalilla ja niin nytkin. Vain 35 sekuntia ehti pyöriä pelikellossa, kun Jere Vähäsalo syötti ja Perttu Harjula jysäytti sellaisen häränpotkun Hokkimaalin ylämummoon että verkko vain pölisi. Uikko-Areenan yleisö sai haluamansa lopun ottelulle ja Cowboys poistui jäälltä voittajana.

Lopputulos tarkoittaa sitä, että ratkaisut Mestiksen lopputurnauspaikasta jäävät tulevalle viikonlopulle ja kahteen viimeiseen kotipeliin Jukureita ja SaPKoa vastaan. Kaksi joukkuetta etenee lopputurnaukseen ja Hokki lohkokärkenä vaikuttasii olevan toinen niistä. Toisesta paikasta taistelevat tiukasti S-Kiekko, Cowboys ja SaPKo jotka ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. Eli viikonpäästä lauantaina Uikko-Areenalla Mikkelin Jukurit ja sunnuntaina SaPKo Savonlinnasta. Jännistystä siis riittää, joten katsomot täyteen kannustajia!

Maalivahtien torjunnat Cowboys Joni Hietala 40 ja Hokki Oskari Huotari 31 torjuntaa.

Ilkka Peltola

Tilastot

3 - 2 JA

Hokki
0 - 12 - 00 - 11 - 0
19'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
31'MaaliKiiskilä Arttu
31'MaalisyöttöAhola Wiljami
31'2. maalisyöttöPeltola Joona
38'MaaliVähäsalo Jere
38'MaalisyöttöVilppola Miska
38'2. maalisyöttöHarjula Perttu
60'MaaliHarjula Perttu
60'MaalisyöttöVähäsalo Jere

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Käyntiosoite Kalliontie 57 85500 NIVALA

Laskutusosoite Pl 49 85500 NIVALA