C1-02, C-Mestis

RoKi - Cowboys C   1 - 4

Rovaniemi, Lappi Areena

Taisteluvoitto Rovaniemeltä

Cowboys C-juniorit nappasivat viikonlopun peleistä täyden pistepotin kun eilisen Hurtat voiton jatkeeksi tuli 1-4 vierasvoitto RoKista. Helpolla eivät pisteet Rovaniemeltä tänään lähteneet. RoKi kärsi pari viikkoa sitten Nivalassa murskatappion, mutta yritti nyt ottaa härkälaumasta revanssia. RoKilla oli pari pelaajaa lisää rosterissa, kun taas Cowboysilla oli pari pelaajaa sivussa verrattuna Nivalan kohtaamiseen. Mutta tänään henki voitti materian ja sisukas härkälauma taisteli upean voiton. Koko joukkue laittoi kaiken likoon ja viimeisenä lukkona oli maalivahti Kalle Jukkola, joka venyi useisiin taidokkaisiin pelastuksiin.

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. RoKi oli hienokseltaan niskan päällä ja loi vaarallisia tilanteita. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään pariin otteeseen ylivoimalla, mutta osumia ei tullut ja erätauolle 0-0 tilanteessa.

Toisen erän alussa Cowboys joutui jälleen alivoimalle. Alivoima selvitettiin, mutta heti tasakentällisillä RoKin kärkkytaktiikka tuotti tulosta ja Arttu Korsumäki onnistui läpiajon päätteeksi ohittamaan Cowboys veskari Kalle Jukkolan. Cowboys ei takaiskusta lamaantunut vaan paremminkin heräsi pelaamaan. Kiekko alkoi tehdä työtä ja hyökkäykset vyöryivät RoKin maalille. Erän puolivälissä nähtiinkin merkitsevä pariminuuttinen. Ensin Jere Vähäsalo pääsi maalinedustalta kiinni irtokiekkoon ja lakaisi laatan pussiin tasoittaen pelin. Reilu minuutti eteenpäin ja oli Perttu Harjulan vuoro onnistua. Harjula väänsi itsensä B-pisteiden välistä maalille ja nosti rystyltä kiekon hallitusti rysään ja Cowboysin 1-2 johtoon. Seuraava osuma näki päivänvalon jo puolen minuutin kuluttua. Miska Vilppola huomasi maalin edessä tilaa ja nousi maalin sivulta ohi RoKi puolustuksen survoen kiekon väkisin ohi RoKi veskarin. Hetkessä peli kääntyi tappiosemasta 1-3 Cowboys johtoon. Erään vielä molemmille ylivoimat, mutta ei lisäosumia.

Kolmanteen erään RoKi tuli tiukasti ja haki kavennusta. Cowboys joutui puolustuskannalle ja kahteen kertaan alivoimalle. Koko joukkue kuitenkin taisteli ja Kalle Jukkola hoiti maalissa loput. RoKin hiekka tiimalasissa alkoi loppua ja pari minuuttia ennen päätössummeria RoKin maalivahti otti estämisjäähyn ja se oli lopun alkua isännille. RoKi yritti alivoimalla ja otti maalivahdin pois, mutta Cowboysin Johannes Oja lopetti nuo pyristelyt ja latasi kiekon tyhjään maaliin ja loppulukemina 1-4 voitto Nivalaan.

Cowboysille siis täysi pistepotti viikonlopusta. Se oli balsamia edellisen viikonlopun raastaville hetkille. Kapealla rosterilla taistellut härkälauma pelasi viikonlopun pelit viisaasti tehden vain tarpeeliiset suoritukset voittojen eteen. Rovaniemellä tarvittiin puolustustaistelua ja siinä joukkue onnistui erinomaisesti.

Mestiksen runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta ja Cowboysilla edessä kolme kotipeliä. Jäljellä on vain tiukkoja ja jännittäviä pelejä, joissa ratkotaan lohkon kaksi parasta ja samalla lopputurnaukseen menijät. Nuista kahdesta paikasta taistelevat neljä joukkuetta eli Hokki, S-Kiekko, Cowboys ja SaPKo. Cowboysin etuna on kotipelit, joissa luvassa kotiyleisön tuki. Taistelutahdosta homma ei ainakaan jää kiinni. Sen tämä sitkeä ja upea joukkue on osoittanut. Cowboys nutun alla sykkii vihreä, taistelijan sydän!

Ilkka Peltola

Tilastot
RoKi

1 - 4

0 - 01 - 30 - 1
7'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
17'Jäähy: 2 minPeltola Joona
23'Jäähy: 2 minOja Johannes
28'MaaliVähäsalo Jere
28'MaalisyöttöHarjula Perttu
28'2. maalisyöttöHuovila Roni
30'MaaliHarjula Perttu
30'MaalisyöttöKiiskilä Arttu
30'MaaliVilppola Miska
35'Jäähy: 2 minPirinen Elmeri
41'Jäähy: 2 minVähäsalo Jere
48'Jäähy: 2 minHirvi Miika
58'MaaliOja Johannes
58'MaalisyöttöAarrevaara Anton
58'2. maalisyöttöHarjula Perttu