C1-02, C-Mestis

SaPKo - Cowboys C   8 - 7 VL

Savonlinna

Taistelupiste Savonlinnasta

Cowboys C-junnujen viikonlopun Itä-Suomen kiertueen toinen etappi oli Savonlinnassa SaPKon vieraana. Edellispäivän Jukuri pelin tapaan myös SaPKo oli täysin uusi vastus ja vauhdikasta peliä oli luvassa. Ottelusta muodostui dramaattinen ja Cowboysin kannalta varsinainen Via Dolorosa ja selviytymistaistelu. Pitkällä kaavalla mentiin nytkin ja voittolaukauskisan jälkeen voitto SaPKolle 8-7.

Avauserässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Cowboys rivit olivat yön aikana edelleen harvenneet ja jäälle saatiin 12 poikaa. Härkälauma kuitenkin teki avausmaalin ottelun toisella minuutilla Perttu Harjulan onnistuessa. Isäntien tasoitusta ei tarvinnut kauaa odotella vaan 12 sekuntia myöhemmin oltiin tasoissa. Neljän minuutin kohdalla oli Cowboysin vuoro ja Miska Vilppola laittoi verkot tötterölle, tilanne 1-2. Sen jälkeen jäähyt puolin ja toisin, mutta ei lisäosumia. Erän puolivälin jälkeen oli jälleen Miska Vilppolan aika iskeä ja Cowboysille 1-3 johto. SaPKo ei luovuttanut vaan tuli erän loppuun vielä tasoihin. Tauolle 3-3 lukemissa.

Toisessa erässä alkoi ikävien vaiheiden sarja. Erän toisella minuutilla Cowboysin Elias Oja sai taklaustilanteessa kovan tällin käsille. Tilanteen vakavuus selvisi saman tien, käsivarsi oli murtunut ranteen yläpuolelta. Ambulanssi hallille ja tuskainen pelimies kohti sairaalaa. Voi elämän kevät sentään!

Peliä jatkettiin ja viisi minuuttia eteenpäin oli seuraava episodi käsillä. Cowboysin Niklas Kiiskilä sai taklaustilanteesta 5+20 pelirangaistuksen. Cowboysin pelaaja-aitiossa oli tilaa, kun enää 10 pelaajaa oli rivissä. Härkälauma taisteli hienosti viiden minuutin alivoiman ja takaiskuilta vältyttiin. SaPKo kuitenkin myllytti peliä, ja Cowboys sai olla tarkkana koko ajan. Erän loppuvaiheessa SaPKon tehomies, viisi maalia iskenyt Luukas Laiho tasoitti erätaukotilanteeksi 4-4.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut ja todellisen härän taisteluasenteella varustettu Cowboys joukkue. Nyt taisteltiin joukkueena ja annettiin jäällä kaikki voimanrippeet. Tilannetta kuvasi hyvin se, että jo varusteet riisunut ja sairastuvalle siirtynyt Miika Hirvi päätti pukea varusteet päälle ja tulla auttamaan joukkuettaan tiukassa paikassa. Jäällä tarvittiin jokaista pelaajaa. Ja taistelu tuotti myös tulosta. Ensin Miska Vilppola ja sitten Perttu Harjula viimeistelivät kypärätemppunsa ja Cowboys siirtyi 4-6 johtoon. Isännät tulivat vielä erän puolivälissä väkisin tasoihin ja erän lopun häämöttäessä oltiin 6-6 tasalukemissa. Neljä minuuttia ennen loppua SaPKon liukas Luukas Laiho oli taas laidasta irti ja tinttasi kiekon Cowboys häkkiin. Vaan ei taivu härkälauma, vajaa minuutti edellisestä ja Jere Vähäsalo toi Cowboysin taas tasoihin. Cowboys maalissa Kalle Jukkola otti hurjat määrät torjuntoja ja taisteli muun joukkueen lailla pelin tasatilanteessa 7-7 loppuun asti.

Jatkoajalla molemmissa päissä oli ratkaisupaikat, mutta maaleja ei nähty. Näin oli edessä taas rankkarikisa. Sitäkin mentiin pitkällä kaavalla kuusi kierrosta. Pääosissa olivat Cowboysin Perttu Harjula ja SaPKon Luukas Laiho, jotka iskivät maaleja vuoronperään. Lopulta SaPKo oli onnekkaampi ja korjasi kaksi pistettä voitosta.

Kaiken tapahtuneen jälkeen yksikin piste tuntui taistelun jälkeen työvoitolta, vaikka poikien mieltä painoikin joukkuekaverin loukkaantuminen. Ehkäpä juuri siitä syttyikin lopullinen taistelun kipinä Cowboysin rintaan. Se on hienon ja todellisen joukkueen merkki, että taistellaan altavastaajana loppuun asti ja sitkeästi joukkuekavereita tukien.

Taistelu jatkuu viikon päästä lauantaina kotihallissa Hurttia vastaan ja sunnuntaina Rovaniemellä RoKin vieraana. Mestiksen lopputurnauspaikka on edelleen mailan ulottuvilla!

Ilkka Peltola

Tilastot
SaPKo

8 - 7 VL

3 - 31 - 13 - 30 - 01 - 0
1'MaaliHarjula Perttu
1'MaalisyöttöAhola Wiljami
1'2. maalisyöttöOja Johannes
4'MaaliVilppola Miska
4'MaalisyöttöHarjula Perttu
7'Jäähy: 2 minOja Elias
11'MaaliVilppola Miska
11'MaalisyöttöVähäsalo Jere
11'2. maalisyöttöAarrevaara Anton
26'MaaliHarjula Perttu
26'MaalisyöttöPirinen Elmeri
26'2. maalisyöttöKiiskilä Arttu
26'Jäähy: 5 minKiiskilä Niklas
26'Jäähy: 20 minKiiskilä Niklas
42'MaaliVilppola Miska
42'MaalisyöttöHarjula Perttu
47'MaaliHarjula Perttu
47'MaalisyöttöVilppola Miska
47'2. maalisyöttöVähäsalo Jere
56'MaaliVähäsalo Jere
56'MaalisyöttöVilppola Miska
56'2. maalisyöttöHarjula Perttu