Cowboys B2 taisteli Mestispronssille!
Julkaistu: 25.03.2018 00.00

Cowboys B2 taisteli Mestis-pronssille!

Cowboys B2 kohtasi tänään B2-Mestiksen pronssiottelussa Espoon Bluesin. Maineikas espoolaisseura ei Cowboysin punttia juuri tutisuttanut, ja joukkue pelasikin alusta saakka kurinalaista ja määrätietoista kiekkoa. Puolustuspelissä onnistuttiin loistavasti ja vastaiskuhyökkäyksillä saatiin tehokkaasti tarvaittavat maalit aikaiseksi. Peli alkoi Cowboys-menestyksellä: reilun viiden minuutin kohdalla Mikko Aho hiljensi vastustajayleisön siirtämällä Henry Aarrevaaran syötöstä joukkueensa1-0 johtoon, mikä jäi ensimmäisen erän ainoaksi Cowboys-osumaksi. Harmiksemme vastustaja sai kuitenkin aikaiseksi kaksi maalia ensimmäisessä erässä.

Cowboysin uhrautuvan viisikkopuolustuksen ansiosta nämä jäivät vastustajan ainoiksi osumiksi. Cowboys sen sijaan onnistui maalinteossa. Ajassa 34.10 Arttu Rantala ohitti Eetu Heikkalan ja Mikko Ahon syötöstä vastustajan maalivahdin. Juuri ennen toisen erän loppua Arttu Rantala ja Eetu heikkala onnistuivat toistamiseen; syöttöpisteen kolmanteen maaliin sai myös Henry Aarrevaara. Kun ajassa 50.36 Mikko Aho siirsi Arttu Kantolan ja Jere Aakon syötöistä Cowboysin 4-2 johtoon, alkoi myös yleisössä elää aito toive pronssimitalista, mutta kuten tiedämme, ehtii kymmenessä minuutissa tapahtua jääkiekossa todella paljon. Bluesin yritys oli kova, mutta Cowboys ei taipunut. Kun ottelun viimeisillä minuuteilla Jaakko Tuomaala vei kiekon vielä tyhjään maaliin, oli peli selvä. Karstulan hallin katto pullisteli, kun ottelu päättyi tilanteeseen 5-2! Cowboysin maalilla Elias Kyrölä torjui loistavasti peräti 64 laukausta vastustajan torjuessa 20.

Koko turnauksen voitti Vuosaaren Viikingit, jota vastaan Cowboysilla oli myös omat mahdollisuutensa. Toiseksi tuli TPS.

Kotiintuomisina siis Cowboys-historian ensimmäiset Mestis-mitalit. Cowboys B2 voi syystäkin olla ylpeä saavutuksestaan, olivathan molemmat Cowboysin voittamat joukkueet, Pyry ja Blues, omien Mestislohkojensa ykköset. Lisäksi Mestiksen ollessa Suomen toiseksi korkein sarjataso, voidaan Cowboys B2:n laskea olevan saavuttamallaan voitolla ikäluokkansa 13. paras joukkue Suomessa!

Menestyksekkäässä turnauksessa pelasivat Jere Aakko, Henry Aarrevaara, Mikko Aho, Kalle Ainali, Julius Anttila, Eetu Heikkala, Arttu Kantola, Oliver Niskala, Atte Ojala, Arttu Rantala, Nino Sipilä, Jaakko Tuomaala ja Uki Vierimaa, sekä maalivahdit Elias Kyrölä ja Eetu Ojala