Cowboys Edustus, Playoffs

SoKi - Cowboys

Vuokatin jäähalli

Cowboysin kausi päätökseen puolivälierissä

Nivala cowboysin ja Sotkamon kiekon taistelu välieräpaikasta eteni kolmanteen puolivälieräotteluun asti. Viime perjantaina pelattiin Sotkamossa, lauantaina Nivalassa ja sunnuntaina ratkaiseva ottelu vielä Sotkamossa. Länkkärit joutuivat kuitenkin taipumaan SoKi:lle tapahtuma rikkaan puolivälieräsarjan päätteeksi, sotkamolaisten viedessä otteluvoitoin 2-1.

• puolivälierä SoKi – Cow 7-4
  • puolivälierä Cow – SoKi 6-4
  • puolivälierä SoKi – Cow 7-2

Cowboys pääsi starttaamaan ottelusarjan reilu täydellä kolmella kentällisellä. Kokoonpanosta poissa edelleen puolustajat Janne Linna sekä Henri Keskisarja. Maalivahtiosastolta loukkaantuneena Tuomas Ring.

Perjantain 1. puolivälierä

Perjantain pakkaspäivänä cowboyvankkurit suuntasivat Vuokatin jäähalliin kohti ensimmäistä koitosta. Koko joukkueesta paistoi selkeästi tuo jokaisen jääkiekkoilijan kauden odotetuin hetki, nimittäin se kuuluisa playoffkiima.

Ensimmäisessä erässä vauhdikasta kiekkoa pelaava kotijoukkue SoKi tuli heti erän alkuun vahvasti päälle, niin kuin odotettavissa oli. Kolmen pelatun peliminuutin jälkeen cowboys joutui sortumaan illan ensimmäiseen jäähyynsä, huitomisesta. Vaarallinen Sotkamon ykköskentällinen ei ylivoimalla erehtynyt vaan laukoivat ottelun alkutahdit taululle ajassa 3:16. Edellisestä vastustajan ylivoimasta ei ehtinyt kulua kuitenkaan kauaa, kun cowboypelaaja joutui jälleen istunnolle. Cowboys taisteli alivoiman tyylipuhtaasti ja tapetun alivoiman päätteeksi peliin päästiin entistä paremmin mukaan. Hyvän otteen jatkuessa, länkkärimiehistökin pääsi kokeilemaan illan ensimmäistä ylivoimaansa, SoKi:n pelaajan joutuessa istunnolle korkean mailan päätteeksi.Kauaa ei ylivoimalla kuitenkaan tarvinnut hieroa, sillä puolustaja Tuomas Takalon tarkka lämäri puhui puolestaan ja kiekko helähti yläputken alle ajassa 08:05, Ville Peltomaan ja Joonas Raudaskosken syöttäessä. Loppu erän aikana cowboys joutui taistelemaan jo erän kolmannen alivoimansa. Alivoima selvitettiin kuitenkin toistamiseen. Länkkäreiden hyvä energia jatkui koko loppuerän ja selvästi oli päästy ns. sotkamolaisten ihon alle. Hyvästä suorittamisesta huolimatta SoKi pääsi vielä kuitenkin kertaalleen erän lopussa heläyttämään kiekon cowboymaalin perukoille. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis 2-1 lukemissa.

Toisessa erässä cowboys pääsi kuskin paikalle, jo runkosarjastakin tutun kaavan kautta. Pari minuuttia kerkesi pelikellosta kulua, kun Tuomas Takalon tarjosi kiekon Riki Korkiakoskelle omassa puolustuspäässä.Riki polkaisi laidasta hyökkäysalueelle, vieden muutaman sotkamolaispelaajan mukanaan siihen kuuluisaan mankeliin ja laukoen kiekon kovan työn päätteeksi ohi SoKi-maalivahdin ja taululle tasalukemat 2-2. Kauaa ei tasoitusta kuitenkaan juhlittu, vaan omasta virheestä sattuen SoKi pääsi kuittamaan jälleen johtoaseman ajassa 23:01. Länkkärit eivät tästä, kuitenkaan hätääntyneet vaan jatkettiin sitä omaa vakaata tekemistä.Seuraavaksi oli jälleen länkkäreiden vuoro sytyttää Vuokatin jäähallin punalamput. Hyökkääjä Ville Peltomaa oli tähän otteluun siirretty laitahyökkääjäksi normaalin keskushyökkääjän roolin sijasta. Roolin vaihdos tuotti tulosta, Mikael Juolan avatessa omista siniviivan tuntumassa odottaneelle Peltomaalle. Pari liukasta potkua, liikkuvat taakse ja kiekko yläpeltiin ja toisen erän hurmos oli taattu. Hurmos sai lisää jatkoa muutama minuutti edellisestä, Antti Eskolan ja Riku Kaattarin karatessa 2-1 hyökkäykseen. Antin kova syöttö jäitä myöten tavoitti hyvän pelin pelanneen Kaattarin ja Riku sai ohjat lyödä pelin johtolukemiin 3-4.

Kolmannen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia länkkärimiehistö piti yllä hyvää virettään, toisen erän tapaan. Muutama hyvä maalintekopaikka jäi kuitenkin käyttämättä. Ajassa 47:42 cowboys joutui kärsimään jälleen kaksi minuuttista, jokseenkin heppoisesti tulleen jäähyn myötä. SoKi pääsi jälleen kuittamaan ylivoimalla ja tällä kertaa kiekko löysi tiensä onnekkaasti maaliin SoKi-hyökkääjän polvisuojasta, kaikki kuitenkin lasketaan. Tasoitus maalin myötä SoKi heräsi peliin jälleen mukaan. Maalin jälkeen pelattiin pari minuuttia 4-4 molempien joukkueiden istuessa kakkosiaan ja taas oli muutama paikka lyödä johtolukemat taululle länkkäreiden toimesta. Ajassa 54:22 omanpään merkkaus- ja vaihtovirheen myötä SoKi hyökkääjä pääsi yllättämään hyvin pelanneen maalivahti Mikko Myllylän, siirtäen sotkamon 5-4 johtoasemaan. Maalinteko sai lisää jatkoa reilu puoliminuuttia edellisestä ja Sotkamon ykkösvitja teki jälleen tuhojaan lyöden kiekon cowboymaalin perukoille ja sotkamolaiset kahden maalin karkumatkalle. Cowboys otti nopeitten maalien jälkeen aikalisän ja koitti herätellä joukkuetta viimeiselle viidelle minuutille, takaa-ajoa varten. Cowboys maalivahti Mikko Myllylä otettiin pois maalinsuulta jo neljä minuuttia ennen loppua. Kahden maalin tappiolla oltaessa pelataan kovilla panoksilla, sillä näissä peleissä ratkaisee vain voitto. Länkkärit pääsi pyörittämään hyvin kuudella viittä vastaan vaikka SoKi pelasikin tiiviisti omassa puolustuspäässä. Lopun kiri jäi kuitenkin käyttämättä ja SoKi sai vielä viimeistellä illan seitsemännen maalinsa ajassa 58:11.Ensimmäinen puolivälierä kamppailu päättyi perjantai-illan päätteeksi loppulukemiin 7-4.

Kokonaisuutena hyvää pelaamista länkkäreiltä, taisteluhenkeä oli selvästi ja se näkyi kurinalaisesta pelaamisesta ja kropatkaan eivät mustelmilta säästyneet. Maalintekoon olisi tarvittu ne muutama ratkaiseva onnistuminen, jotta olisi päästy enemmän niskan päälle, mutta niinhän se menee, että jos ei itse tehdä niin sitten kaveri tekee. Sotkamon ykkösvitja sai luotoa painetta lähes joka erässä ja sitä kautta heiluttivat verkkoa peräti viiteen otteeseen. Pelin momentum käänne oli juurikin nuo SoKin kaksi nopeaa maalia, kolmannen erän puolessa välin.

Cowboys tehopisteet: Takalo (1+1), Peltomaa (1+1), Korkiakoski. R (1+0), Kaattari (1+0) ja syöttöpisteet mieheen Peräaho, Raudaskoski, Juola.M ja Eskola.

Cowboys Myllylä 56 torjuntaa ja SoKi Korhonen 36.

Lauantain 2. puolivälierä

Lauantain puolivälieräsarja jatkui länkkäreiden kotiaskissa Uikko Areenalla. Loukkaantuneiden ja sairastelijoiden lista ei ollut yön aikana saanut täytettä ja kotiaskiinkin saatiin täten kasattua samat kentälliset, vaikkakin pieniä ketjujen sisäisiä muutoksia lukuun ottamatta.

Ensimmäisessä erässä nähtiin varsin mallikasta otetta länkkäreiltä. Erän alkuminuuteilla haettiin vähän tuntumaa eilisen ottelun jäljiltä, molemmilta joukkueilta muutama vaarallinen maalintekopaikka heti erän alkuun. SoKi kuitenkin joutui jokseenkin enemmän roiskimaan kiekkoa, länkkäreiden tiivin viisikko pelaamisen vuoksi. Ajassa 04:05 nähtiin ottelun avausmaali länkkäreiden toimesta. Tilanne lähti aloitusvoitolla sotkamon päädyssä, jossa Peltomaa, Saarimaa kaksikolta muutama keskinäinen syöttö ja lopulta Ville Peltomaa sai ohjat lyödä kiekon vapaasti maalinedustalta rysään SoKi puolustajan keskittyessä hyvin maalinedustalla pelanneeseen cowboyhyökkääjä Joonas Raudaskoskeen.Edellisestä maalista ei kauaa kerinnyt kulua, kun cowboys maalasi jälleen. Tällä kertaa asialla loistavan ottelun pelannut Mikael Juola. Kiekko keskialueella haltuun, SoKin purkuyrityksen päätteeksi. Baana keskeltä auki, polkaisu hyökkäysalueelle ja tarkka laukaus patjan yli ohi SoKi maalivahti Korhosen ja taululle räväkän alun pääteeksi jo 2-0 lukemat.

Cowboysin hyvän startin myötä sotkamolaisissa oli selvästi nähtävissä turhautumista ja kun pelistä ei tullutkaan sitä kaavailtua läpihuutojuttua. Turhautuminen näkyi kuitenkin seuraavasti ikävissä merkeissä. SoKi hyökkäjä istunnolle päähän kohdistuneesta taklauksesta, josta ei onneksi tullut mitään vakavempia jälkiseuraamuksia. Länkkärit pääsivät siis jauhamaan illan ensimmäistä ylivoimaansa kaksi minuuttisen ajaksi.Ylivoimalla saatiin kyllä paletti rullaamaan, mutta ratkaiseva napsu jäi puuttumaan. Ylivoiman pääteeksi, pyöritys kuitenkin jatkui ja cowboys hyökkäys kolmikko Korkiakoski- Kukkola- Eskola pääsivät napsauttamaan jo illan kolmannen länkkärimaalin. Esa Kukkolan hyvä kiekonriisto maalin takaa poiki tyhjän tilan takatolpalle unohtuneelle Riki Korkiakoskelle ja tästä paikasta ei Riki voinut olla onnistumatta. Peli 3-0 ja sotkamolaisten aikalisä. Enempää ei maaleja nähty ensimmäisessä erässä vaikkakin paikkoja kylläkin oli ja cowboys maalinsuulla hyviä otteita esittänyt Mikko Myllylä piti veräjänsä puhtaana.

Toisen erän alkuun cowboys sortui jäähyyn kaksi minuuttisen arvoisesti. SoKin vaarallinen ykkösviisikko pääsi pyörittämään ylivoimaansa ja cowboysnelikon ollessa hiukan levällään pääsi SoKi rokottamaan nopean kavennuksen ajassa ajassa 22:19. Muutama minuutti SoKin edelliestä ylivoimasta ja cowboys joutui jälleen istunolle. Tämä alivoima kuitenkin tapulteiin tyylipuhtaasti. Sotkamon kavennusmaali toi jonkin verran lisää energiaa vastustaja joukkueen puntteihin, mutta cowboys ei tästä lannistunut.

Sotkamolaisten ahdinko jatkui ajassa 45:43, kun tällä kertaa SoKi hyökkääjä istunnolle selästä taklaamisesta ja länkkärit illan toiselle ylivoimalla. Ylivoima aloituksessa sotkamolaispelaaja veti cowboys aloittajaa poikittaisella jälleen päänalueelle, mutta tästä ei kuitenkaan vihellystä tullut. Vastustaja joukkueen pelaajilla oli ajatukset aivan jossain muualla kuin normaaleissa pelitilanteissa. Länkkäreillä peli puolestaan kulki ja ajatukset olivat itse pelissä. Ylivoimalla muutama vapauttava syöttö ja Mikael Juola pääsi viimeistelemään jo illan toisen maalinsa, Tuomas Takalon ja Ville Peltomaan syöttäessä ja taululle lukemat 4-1. Erän viimeisellä kahdella minuutilla päästiin vielä kokeilemaan uudemman kerran ylivoimaa. Komean kuvion päätteeksi hyökkäjä Mika Saarima löysi hyökkäysalueen keskeltä Joonas Raudaskosken, joka sai kunnian viimeistellä erän loppulukemat jo viiteen yhteen. Länkkäreiltä varmaa suorittamista läpi koko erän.

Kolmas erä tarjosi nivalaiselle kiekkoyleisölle vauhtia ja vaarallisia tilanteita. SoKi pääsi näpäyttämään ajassa 44:29 kiekon toiseen kertaan cowboymaalinperukoille, länkkäreiden jokseenkin nukkuessa. Keskialoituksen jälkeen luvassa oli vuorostaan taas törkeä taklaus ja tälläkin kertaa SoKi pelaajan toimesta. Sotkamolais hyökkääjä taklasi kuolleesta kulmasta cowboyspelaajaa suoraan päänalueelle.Tästä ottelurangaistus ja länkkärit 5. minuutin ylivoimalle. Viiden minuutin ylivoima ei tuottanut kuitenkaan tulosta, mutta tärkeitä minuutteja saatiin senkin edestä taputeltua.

Ajassa 54:51SoKi pääsi kihauttamaan illan kolmannen osumansa hyökkäyspään pyörityksen myötä ja tilanteeksi 5-3. Kolmannes kavennusmalli toi peliin selkeästi lisää enegiaa ja jännitystä. Muutama minuutti kavennusmaalista ja cowboys joutui vuorostaan alivoimalle. SoKi rupesi jauhamaan ylivoimaansa ilman maalivahtia 6-4 vastaan. Tällä kertaa riski kuitenkin palkittiin ja SoKin hyökkääjän pääsi livahtamaan cowboys puolustaja kaksikon välistä ja kavensi pelin 5-4, kun peliä oli enää alle minuutti jäljellä. Jälkeenpäin nauhalta tarkasteltaessa maali olisi, kuitenkin pitänyt hylätä potkuliikkeen myötä. Erän viimeinen minuutti todellakin tarjosi jännitystä kokorahan edestä, mutta Mika Saarimaa sai kuitenkin kunnian laukaista jännityksen, laukomalla kiekon vielä kertaalleen tyhjään SoKi maaliin ja loppulukemiksi helpottavat 6-4.

Lauantain ottelussa nähtiin paljon onnistumisia ja hyvää suorittamista sekä tiivis pelaaminen oli myöskin edukseen. Hölmöilyyn ei myöskään lähdetty mukaan. Ylivoimaa päästiin pelaamaan yhteensä 11 minuuttia, vaikkakin jossakin sivustolla oli kivenkovaa väitetty, että länkkärit pelasivat peräti 56 minuuttia 60 minuutin ottelusta ylivoimalla.. Kaikesta huolimatta tärkeitä onnistumia ylivoimalla. Pelillisesti lähes ehjät 60 minuuttia, vaikkakin SoKi pääsikin maalaamaan kolmannessa erässä peräti kolmeen otteeseen.

Otteluvoitot 1-1.

Cowboys tehopisteet: Saarimaa (1+2), Peltomaa (1+2), Juola (2+0), Raudaskoski (1+1), Korkiakoski.R (1+0) ja syöttöpisteet mieheen Kukkola, Peräaho ja Takalo.

Cowboys Myllylä 35 torjuntaa ja SoKi Korhonen 26 torjuntaa.

Sunnuntain 3. puolivälierä

Sunnutaina oli sitten taas vuorostaan cowboyvankkureiden vuoro matkustaa toistamiseen Sotkamoon, otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. Kyseessä siis kolmas ja ratkaiseva puolivälierä, kohti haluttua välieräpaikkaa.

Cowboys kokoonpanosta poissa hyökkääjä Riku Kaattari sairastumisen vuoksi, sekä puolustaja Tuomas Takalo loukkaantumisen vuoksi.

Ottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkue Sotkamon kiekko tuli vauhdikkaasti päälle ja oli selvästi kotijoukkueen ottein kuskin paikalla. Länkkäreillä oli erän aikana kuitenkin muutama varteen otettava maalintekopaikka. Sotkamolaisille maalinteko kuitenkin sattui maistumaan ja SoKi laittoi peräti kolmeen otteeseen kiekon maalin erän aikana, tasakentällisin. Ajassa 08:30, 15:33 ja 18:31.

Toiseen erässä nähtiin kuitenkin herännyt cowboys ja peliähän ei missään nimessä oltu vielä taputeltu. Ensimmäisen kahden minuutin aikana SoKi pääsi kuitenkin, harmillisen cowboys virheen myötä kasvattamaan johtoaan jo 4-0 lukemiin.Cowboys pääsi vuorostaan rikkomaan illan kuparisensa ajassa 22:56 Mika Saarimaan laukoessa kiekon yläputken alle laidasta nousun päätteeksi, Sami Meriläisen syötäessä. Saarimaan kavennus sai joukkueeseen lisää puhtia ja jonka myötä SoKi joutui sortumaan kaksi minuuttiseen. Ylivoimaa kerettiin pelata lähes täydet kaksi minuuttia, kunnes Janne Rättyän tarkka lämäri viivasta heläti SoKi maalin perukoille, Atte Peräahon ja Antti Eskolan syöttäessä.

Erän lopuilla kilisteltiin tolppiakin vielä pariin otteeseen, mutta tällä kertaa ei sen lähemmäs toisessa erässä enää päästy.

Heti kolmannen erän ensimmäiseen vaihtoon länkkärit lähti vauhdikkaasti ja suoraan aloituksesta luotu hyökkäys avasi lähes tyhjän maalin maalintekotilanteen, mutta kiekko ei vielä tässäkään vaiheessa tahtonut upota maaliin, kavennusmaalin merkeissä.Erän ensimmäisellä kympillä cowboys koitti vimmatusti hakea maali ja peli oli toisen erän tapaan kontrollissa, mutta ajassa 50:46 SoKi kasvatti johtoaan jo 5-2 lukemiin ja hetken päästä jo 6-2 tasakentällisin. Nopeat kaksi maalia kolmanteen erään olivat myrkkyä länkkäreiden takaa-ajolle ja etenkin tällaiseen paikkaan.Ajassa 55:47 nähtiin maalinedus hässäkän päätteeksi jäähyjen suma, jossa tuomittiin länkkäreille 3 x kaksi minuuttisia sekä 2+10min päähän kohdistuneesta taklauksesta sekä sotkamolaisille 2.minuuttinen ja 2+2 minuuttinen. Viimeisellä viidellä peliminuutilla länkkärit koittivat vielä kertaalleen kaventaa ilman maalivahtia, mutta neljän maalin etumatka oli liikaa ja SoKi sai vielä viimeistellä ratkaisevat 7-2 lukemat ajassa 58:58 tyhjään maaliin.

Toisen erän hyvä vaihe ei siivittänyt parempaan lopputulokseen. Paikkoja kyllä oli kyllä taas koko ottelussa, mutta tänään ei napsunut yhtä hyvin kuin eilen. Ottelun kehno startti harmitti myös suuresti, mutta näitäpä on enää turha jossitella. SoKi kovan taistelusarjan päätteeksi otteluvoitoin 2-1, välieriin.

Cowboys tehopisteet: Rättyä (1+0), Saarimaa (1+0), Peräaho, Meriläinen, Eskola (0+1)

Cowbos Myllylä 34 torjuntaa ja SoKi Korhonen 32 torjuntaa

Kokonaisuutena vauhdikas ja tasainen puolivälieräsarja, vaikkakin loppulukemat saattavat näyttää muulta. Kovaa taistelua, joka ottelussa omankylänjätkiltä, viimeiseen pisaraan saakka. Tästä on hyvä ottaa taas opinahjoa ja jatkaa ensi kaudella! Ensi kesä reenataan tiivisti ja seuraavalle kaudelle isompaa vaihetta silmään!

Cowboys edustus kiittää kaudesta kaikkia tukijoita, yhteistyökumppaneita, faneja ja koko organisaatiota!