Cowboys Edustus, II DIVISIOONA POHJOINEN

YJK - Cowboys   4 - 2

Ylivieska

Cowboysin runkosarja päätökseen tappiolla

Perjantai illan paikalliskamppailua ja joukkueiden viimeistä kohtaamista runkosarjassa oli tullut seuraamaan liki 300 silmäparia. Nivalalaiskannattajia oli saapunut myös paikalle kiitettävä määrä. Ottelu oli kauden neljäs joukkueiden välillä ja joista aikaisemmat kolme YJK on vienyt otteluvoitoin 2-1. Ottelulla oli merkitystä tulevasta sijoituksesta ja siitä, että kumpi pääsee ns. varmoin ottein pudotuspeleihin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin melko passiivista kiekkoilua. Syötöt ja laukaukset jäivät kummallakin joukkueilla puolitiehen ja vähän oli aistittavissa pientä hermostuneisuutta paikalliskamppailun tapaan. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaansakin pariin otteeseen, mutta niissä kuitenkaan onnistumatta. Tilastollisesti ensimmäisessä erässä cowboysille 7 laukausta ja 12 minuuttia jäähyjä Ville Peltomaan istuessa 2+10min selästä taklaamisesta, jokseenkin harmillisen selänkääntö-tilanteen myötä. YJK niin ikään 8 laukausta ja 6 minuuttia jäähyjä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 0-0.

Toiseen erän alku näytti lupaavalta ja tuntui jo, että cowboys on saanut jo hiukan pelivaihteesta kiinni. Ajassa 21:43 Riki Korkiakoski punnersi yksin koko kentän läpi ja uitti kiekon komeasti maaliin, vieden länkkärit 1-0 johtoon. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Mikael Juola ja Mikko Myllylä. Erän ensimmäiset viisi minuuttia olivat cowboysilta ottelun parhaat hetket. Hyvä vaihe ottelussa ei kauaa kuitenkaan jatkunut vaan ylivieskalaiset pääsivät peliin mukaan tasoittaessaan lukemat tarkan rannelaukauksen päätteeksi. Maalin myötä pelin asenne muuttui ja ylivieskalaiset pääsivät myös peliin mukaan. Muutama minuutti edellisestä ja verkko heilui jälleen cowboymaalilla, tällä kertaa kiekko kuitenkin otti sellaisen kimmokkeen vastustajan hyökkääjän polvisuojasta, että cowboy-maalivahti Mikko Myllylällä ei ollut mitään tehtävissä ja YJK 2-1 johtoon.Enempää maaleja ei toisessa, erässä kuitenkaan nähty. Cowboys sai muutaman laadukkaan hyökkäyksen loppuerän aikana vielä aikaiseksi, mutta tulosta ei vain tahtonut syntyä. Ylivieskalaisilla kiekko kävi välillä milloin tolpassa ja milloin maaliviivalla, mutta tällä kertaa ei toista onnenkantamoista nähty ja erätauolle lukemissa 2-1.

Kolmas erä tarjosi lähes samanlaista kiekkoa kuin toinen erä. Erän alkutahdeissa YJK joutui sortumaan jäähyilyyn ja cowboys pääsi jauhamaan ylivoimaansa. Tällä kertaa ei kauaa leivottu vaan kiekko laitettiin nopeasti maalin perukoille komean ylivoimakuvion päätteeksi Mikael Juolan toimesta, Ville Peltomaan ja Tuomas Takalon tarjoillessa. Tasoitusmaali jäi kuitenkin laihaksilohduksi, sillä ylivieskalaiset pääsivät erän keskivaiheilla rokottamaan peräti kahdesti muutaman ikävän cowboyvirheen vuoksi. Länkkäreillä oli vielä saumat kaventaakkin peliä vaikka päästiin ampumaan hyvältäkin sektorilta niin kiekko ei vain löytänyt tietään maalinperukoille. Loppulukemat paikallistaistelusta YJK:llei 4-2.

Perjantain paikalliskamppailu ei tarjonnut sitä parasta länkkäriä vaikka hyvääkin yritystä löytyi. Meriittipaaluja merkattiin kahdelle pelimiehelle länkkärinutuissa, Ville Peltomaa täydensi syöttöpisteen päätteeksi henkilökohtaiset pisteensä II-divisioonassa tasan 100 lukemiin. 72 ottelua, 31 maalia ja 69 syöttöä. Mika Saarimaalle vuorostaan 100 pelattu peli II-divisioonassa, tehopistein 38+41. Cowboys onnittelee!

Tehopisteet: Juola (1+1), Korkiakoski (1+0), Takalo (0+1), Peltomaa (0+1), Myllylä.M (0+1)

Torjunnat: Cow Myllylä 37, YJK Kokko 27