Cowboys Edustus, II DIVISIOONA POHJOINEN

Raahe Kiekko - Cowboys   2 - 6

Raahe

Ryöstöretki Raaheen

Sunnuntaina länkkärimiehistön vankkurit suuntasivat Raahen leveyspiireille, haastamaan sarjankärkipäähän lukeutuvan Raahe Kiekon. Mukaan saatiin kolme täyttä viisikkoa ja puolustukseen saatiin vahvistuksia Atso Ohtamaan tullessa lainalle Haapaveden huskeista. Perjantain paikalliskamppailun pölyt oli jo selvästi pyyhitty mielestä ja katseet olivat tiukasti illan ottelussa.

Ensimmäinen erä alkoi todella hyvin länkkärinäkökulmasta katsottuna. Viisikoittain pelattiin järkevästi ja todellinen taisteluhenki oli selvästi havaittavissa koko joukkueesta heti alku minuuteista alkaen. Raahe kiekko pääsi kokeilemaan ottelun ensimmäistä ylivoimaansa ajassa 04:07, länkkäreiden joutuessa istunnolle huitomisesta. Raahen ylivoima ei saanut kuitenkaan haluttua tulosta, vaan nopeajalkainen cowboy-hyökkääjä Riki Korkiakoski karkasi läpi ajoon ja vei Raki-maalivahdin, sille kuuluisalle raahelaiselle kebabkioskille siirtäen kiekon maaliin komean harhautuksen päätteeksi. Cowboyskin pääsi vielä erän aikana kokeilemaan ylivoimaansa, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä enää nähty ja tästä piti myös huolen varmoja otteita cowboy-maalinsuulla esittänyt Tuomas Ring. Vauhdikkaan ensimmäisen erän päätteeksi, erätauolle vihreiden johtaessa 0-1.

Toisessa erässä jatkettiin samalla sykkeellä mikä nähtiin jo ottelun alussa. Cowboys ei ollut tullut raaheen kumartelemaan ja toiseen erään verkko heilutettiinkin peräti kolmeen otteeseen tasakentällisin raahelaisten kustannuksella. Maalinteon toisessa erässä aloitti jo illan toisella osumallaan Riki Korkiakoski, Ville Peltomaan syöttäessä. Vahva nousu kulmasta p-pisteelle, ranteet lukkoon ja kiekko yläkulmaan. Raahellakin oli erän aikana vaarallisia maalintekotilanteita ja pyörityksiä, mutta tiivis cowboys-puolustus ja maalivahti peli olivat päivän aatelia. Ottelun kolmas cowboy-maali nähtiin ajassa 33:48. Hyvän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi Mika Saarimaa sai laukoa takatolpalta kiekon lähes tyhjään maaliin Teemu Turusen ja Antti Eskolan esityöstä. Noin minuutti ehti kulua edellisestä, kun länkkärimiehistö pääsi jälleen huudattamaan paikalle saapunutta cowboyfanijoukkoa. Omanpään aloitusvoiton jälkeen hyökkääjät Henri Niinikoski ja Kalle Ainali pääsivät nopean reagoinnin myötä 2-1 hyökkäykseen. Hyökkäyksessä ei paljoa aristeltu vaan Henri vei raahelais puolustajaa, kuin litran maitotonkkaa konsanaan ja Kalle Ainali sai kunnian viimeistellä länkkäreiden illan neljännen osuman. Kolme cowboymaalia olivat, erän ainoat tilastomerkinnät ja näin ollen toiselle erätauolle lähdettiin länkkäreiden johtaessa jo 0-4

Kolmannen erän alussa kotijoukkue RaKi pääsi myös rikkomaan illan kuparisensa, kun cowboy-puolustajan ikävä harhasyöttö omissa kostautui ja raahelaishyökkääjä ei voinut olla erehtymättä tarjotusta avopaikasta. Cowboys ei kuitenkaan virheestä lamaantunut, vaan seuraavaa länkkärimaali nähtiinkin jo ennätyksellisen nopeasti, vain neljä sekuntia keskialoituksen jälkeen. Ville Peltomaa väänsi itselleen aloitusvoiton ja avasi pelin laidalle Mika Saarimaalle. Mika ei kauaa jossitellut vaan antoi tulisen laukauksena puhua jo ennen siniviivaa. Kiekko helähti komeasti yläkulmasta sisään RaKi maalivahdin haroessa ilmaa. Raahe Kiekolle viides maali oli liikaa ja uutta puhtia koitettiin hakea maalivahdin vaihdoksella. Uutta puhtia tuntui vielä kuitenkin löytyvän ja muutaman pitkän pyörityksen jälkeen taitava raahelaisviisikko pelasi kiekon vielä kertaalleen cowboymaali verkkoihin ja taululle lukemat 2-5, ajassa 48:25. Ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla RaKi koitti hakea vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta cowboys ei suostunut nöyrtymään. Viimeinen naula arkkuun lyötiin ajassa 58:12, Ville Peltomaan laukoessa kiekon tyhjään raahelaismaaliin ja ryöstöretki oli täten tullut päätökseensä.

Kolme tärkeää pistettä matkasivat Texasiin sunnuntai-illan päätteeksi. Todella vahvaa ja määrätietoista pelaamista tänään koko joukkueelta ja paketti pysyi kasassa täydet 60 minuuttia. Tästä on hyvä jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta!

Lauantaina jatketaan kotiaskissa, kun vastaan asettuu Sotkamon Kiekko!

Tehopisteet: Peltomaa (1+2), Saarimaa (2+0), Korkiakoski.R (2+0), Eskola (0+2), Ainali (1+0) ja syöttöpisteet mieheen Niinikoski ja Turunen.

Torjunnat: Cow Ring 47, RaKi Taari 24, RaKi Eskola 8