Cowboys Edustus, II DIVISIOONA POHJOINEN

Cowboys - YJK  5 - 9

Uikko Areena

Länkkäreille tappio paikalliskamppailusta

Perjantain paikalliskamppailuun lähdettiin jälleen sairasteluiden ja loukkaantumisien runtelemana. Länkkäreiden kokoonpanosta poissa yhteensä viisi runkopelaajaa. Kolme kentällistä saatiin, kuitenkin kaavittua kasaan. B-junioreista mukana Kalle Ainali sekä ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen mukana hyökkääjä Mikko Aho. Haapaveden huskeista lainalla puolustaja Teemu Turunen.

Otteluun lähdettäessä ilmassa leijui paikalliskamppailun huumaa ja yleisöä oli kertynyt paikalle komeat 400 silmäparia. Molemmat joukkueet pääsivät otteluun hyvin mukaan heti alusta alkaen. Länkkärit saivat luotua ottelun alkuun muutaman vaarallisen maalinteko tilanteen, mutta kiekko ei vain löytänyt tietään maaliverkkoihin asti. Jääkarhut pääsivät avaamaan paikalliskamppailun maalihanat jokseenkin onnekkaasti viidenennen peliminuutin kohdalla. Jääkarhu- hyökkääjän veto poukkoili ikävästi puolustajan jalan kautta maalinperukoille, yllättäen cowboy-maalivahti Mikko Myllylän. Muutama minuutti maalista ja länkkärimiehistö sortui kaksi minuuttiseen ja vierasjoukkue pääsi kokeilemaan illan ensimmäistä ylivoimaansa. Jokseenkin passiivinen jääkarhu ylivoima tuotti kuitenkin tulosta ja tarkka rannelaukaus sujahti länkkärimaalin verkkoihin ja tilanteeksi 0-2.

Cowboyskin pääsi kokeilmaan ylivoimaansa kahteen otteeseen erän aikana, ylivoima ei kuitenkaan ottanut toimiakseen ja vierasjoukkue sai purettua pelin varmoin ottein. Cowboysin työnteko sai kuitenkin palkintonsa erän viime minuuteilla, hyvän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi siirretyn rangaistuksen aikana. Henri Niinikoski sai sivaltaa laatan lähes tyhjään maaliin Tuomas Takalon ja Ville Peltomaan oivallisen esityön päätteeksi. Erätauolle tilanteessa 1-2.

Toisessa erässä nähtiinkin sitten maaleja taas koko rahan edestä. Vierasjoukkue aloitti toisen erän vahvasti maalaten kaksi maalia reilu kuuteen minuuttiin. Erän synkkää alkua koitettiin paikata ja joukkuetta herätellä maalivahdin vaihdolla. Maalinsuulle ajassa 26:12 Tuomas Ring. Cowboys ei kuitenkaan heittänyt stetsoneitaan naulakkoon vaikka jääkarhuilla oli selvästi tiukempi ote pelistä erän alussa. Ajassa 28:34 jääkarhu puolustajan kompurointi siniviivan pinnassa kostautui ja nopeasti reagoinut Atte Peräaho sai vapauttaa ”jääkarhumaalivahtien pahimman painajaisen” Antti Eskolan puolittaiseen läpiajoon. Antti ei tilanteessa jossitellut vaan laittoi ranteet lukkoon ja kiekko tolpankautta sisään ja taululle lukemat 2-4. Kavennusmaali ei kuitenkaan kauaa mieltä lämmittänyt jääkarhujen päästessä kasvattamaan johtoaan 3-5 tällä kertaa länkkäripelaajien kompuroidessa. Maalintekokaava saikin heti perään jatkoa mutta tällä kertaa olikin kotijoukkueen vuoro heiluttaa verkkoa, ja asialla Mika Saarimaa, Ville Peltomaan ja Riki Korkiakosken syöttäessä.

Kavennusmaalin jälkeen cowboys sai luotua paljonkin hyviä maalintekotilanteita, mutta sitä viimeistä ripausta ja isompaa vaihdetta ei oikein tuntunut löytyvän. Ylivieska puolestaan pääsi rokottamaan erän aikana vielä kolmeen otteeseen, joista viimeiset kaksi syntyivät tasavaajalla. Toiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen johtaessa jo 3-8.

Paikalliskamppailun vauhtia ja kipinää ei enää kolmannessa erässä kauheasti nähty, vaikkakin konetta koitettiin vielä käynnistellä Antti Eskolan maalatessa illan toisensa erän alkutekijöissä. Mikael Juolan syöttäessä. Jääkarhut pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia kihauttaessaan illan yhdeksännen maalinsa ajassa 55:52. Erän loppuminuuteilla nähtiin kuitenkin vielä yksi cowboys valopilkku. Haapaveden huskeista lainalle saatu puolustaja Teemu Turunen sinetöi ensimmäisen maalinsa II-divisioonassa ja taas saatiin yksi kiekko nostettavaksi palkintokaapin paraatipaikalle. Loppulukemat 5-9.

Kokonaisuutena loppulukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta. Toinen erä oli selkeästi ottelun käännekohta, jossa oli kyllä kaikki avaimet kääntää ottelu cowboyhallintaan. Tällä kertaa kelkka ei kuitenkaan ottanut kääntyäkseen.

Tehopisteet: Eskola (2+0), Juola (0+2), Peltomaa (0+2), Turunen (1+0), Saarimaa (1+0) ja syöttöpisteet mieheen Takalo, Peräaho ja Korkiakoski.R

Torjunnat: Cow Myllylä 16, Cow Ring 26, YJK Kokko 26