HC Panter - Cowboys C2   1 - 3

Tallinna

Mestarit Tallinnassa!

HC Panter-Cowboys 1-3 (1-2, 0-1)

Cowboys C2 otti vakuuttavalla esityksellä Tallinnan Olympia-turnauksen voiton. Finaalissa kaatui tallinnalainen HC Panter luvuin 1-3. Cowboysin täydellinen kausi sai yhden kruunun lisää kun viikon sisällä joukkue saavutti sekä sarjamestaruuden että nyt Olympia-turnauksen mestaruuden.

Olympia-turnauksessa Cowboys ei hävinnyt peliäkään. Finaali oli Cowboysin vauhdikasta hallintaa ja etenkin avauserässä Panterit jäivät täysin jalkoihin. Cowboys maalissa Tuukka Rousulle ei tullut yhtään torjuntaa. Avausmaalista vastasi erän puolivälissä Cowboys. Joona Peltola laukoi maalia kohti ja Elias Oja sivalsi päädystä kimmonneen kiekon häkkiin. Pari minuuttia myöhemmin Eemil Mansikkamäki nosti härkälauman 0-2 johtoon Anton Aarrevaaran tarjoilusta. Erän lopulla Panterit pääsivät ylivoimalle ja onnistuivat erän ainoasta paikastaan kaventamaan taukotilanteeksi 1-2.

Toisessa erässä Cowboys myllytteli mielin määrin kunnes jäähyt sekoittivat peliä ja Panterit pääsivät hieman mukaan. Erän lopussa Aatu Hakala siirsi vapauttavasti Cowboysin 1-3 johtoon Elmeri Pirisen syötöstä. Loppuaika oli Cowboysin painetta ja Panterit alistuivat. Loppusummerin päristessä Cowboys järjesti voitonjuhlat pohjalaiseen malliin. Tosin joukkueella oli niin kiire laivalle, että turnausisännät joutuivat vähän nopeuttamaan palkintojenjakoa. Cowboysille mitalit kaulaan, pojat suihkuun ja itse mestaruuspokaali "Poika" tuotiin koppiin myöhemmin. Ennätyshän siinä tuli lopputoimien suhteenkin kun pojat olivat 15 minuutissa käyneet suihkussa ja riensivät bussiin muiden joukkueiden vielä pokkaillessa himmeimpiä mitaleita. Virossa kun oltiin ja isanmaallisia ollaan niin bussissa laulettiinkin sitten yhteislauluna Maamme-laulu, onhan se yhteinen tunnus molemmille veljeskansoille.

Maalivahtien torjunnat Cowboys Tuukka Rousu 0 ja Kalle Jukkola 4 torjuntaa. Panterin veskareille 28 torjuntaa. Cowboysin turnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittiin puolustaja Joni Kopakka.

Ja loppuun vilpitön kiitos koko joukkueelle, toimihenkilöille ja vanhemmille aivan mahtavasta reissusta. Meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Ilkka Peltola

Tilastot
HC Panter

1 - 3

1 - 20 - 1 -
8'MaaliOja Elias
8'MaalisyöttöPeltola Joona
9'MaaliMansikkamäki Eemil
9'MaalisyöttöAarrevaara Anton
13'Jäähy: 2 minHakala Aatu
17'Jäähy: 2 minOja Elias
21'Jäähy: 2 minMansikkamäki Eemil
22'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
22'Jäähy: 10 minKiiskilä Arttu
35'Jäähy: 2 minVähäsalo Jere
37'MaaliHakala Aatu
37'MaalisyöttöPirinen Elmeri