C2-02, K-Laser Pääsiäisturnaus 15.-16.3.2017

Cowboys C2 - K-Laser P  1 - 3

Oulunsalo

Finaalitunnelmia

Cowboys - K-Laser 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)

Kiekko-Laserin pääsiäisturnauksen "finaalissa" pelasivat tappioitta edenneet Cowboys ja isäntäjoukkue K-Laser. Turnaus pelattiin yksinkertaisena sarjana joten viimeinen ottelu ei ollut virallinen finaali, mutta sellainen siitä muodostui koska ottelussa ratkottiin turnauksen mestari. Avauserä oli tasaista vääntöä ja Cowboysille tarjottiin kuskin paikkaa K-Laserin jäähyjen aikana. Härkälauman ylivoimakuvio pyöri varmasti ja kiekkoa saatiin avopaikoille, mutta ei maaliin asti. Avauserän lopulla K-Laser onnistui ohjaamaan maalinedushässäkästä taukotilanteeksi 0-1.

Toisen erän alkuun Cowboys joutui alivoimalle, mutta selvitti Laserin myllytyksen. Pian sen jälkeen tarjottiin ylivoimaa vuorostaan Cowboysille, mutta tällä kertaa kuviot eivät onnistuneet avauserän malliin. Ylivoiman jälkeen koitti härkälaumalle synkeämpi hetki. Laser pääsi vajaassa minuutissa kahdesti läpiajoon Cowboysin haparoidessa vaihtojen kanssa. Laser kiitti ja iski tylysti häkit molemmista läpiajoista ja taululle 0-3 lukemat. Erän loppupuolella Cowboys pääsi peliin mukaan Sampo Joron iskiessä siniviivalta kiekon reppuun Hannes Häkkilän tarjoilusta. Erätauolle 1-3 lukemissa.

Kolmannessa erässä Cowboys painoi päälle ja sai tilanteita mutta laukaukset viuhuivat ohi tai veskarin syliin. Erän ainoa ylivoimakaan ei tuottanut osumia. Laserin pelissä näkyi rutiini tiukoista väännöistä sillä joukkue on pelannut koko kauden valtakunnallista sarjaa. Enempiä osumia ei nähty ja K-Laser vei ansaitusti voiton ja kuittasi samalla turnausvoiton. Turnauksen pienemmät pokaalit tasapisteisiin päätyneille KeuPalle ja Cowboysille.

Kokonaisuudessaan turnauksen antiin voi olla hyvin tyytyväinen. Jääkiekkoklisettä käyttääkseni totean että "Ylpeä jätkistä". Cowboys osoitti kovassa seurassa pystyvänsä haastamaan joukkueen kuin joukkueen. K-Laser ja KeuPa havittelevat molemmat tulevalle kaudelle SM-sarjan karsintapaikkaa. Cowboys pelasi KeuPan kanssa tasan ja pienellä tuurin poikasella voitto olisi ollut otettavissa. K-Laseria vastaan härkälauman taistelu oli miehekästä ja tehokkaammalla viimeistelyllä tulos olisi voinut olla toinen. Viimeistään nyt Cowboys on osoittanut jääkiekkoväelle, että sen paikka on ikäluokkansa terävimmän kärjen tuntumassa. Asiantuntevan valmennuksen ansiosta ahkera ja hyvähenkinen joukkue voi yltää jatkossa mihin vain. Uutta kautta kohden innostuneena ja odottavin mielin!

Ilkka Peltola

Tilastot

1 - 3

K-Laser P
0 - 11 - 20 - 0
20'Jäähy: 2 minOja Elias
32'Jäähy: 2 minLiimatta Luka
35'MaaliJoro Sampo
35'MaalisyöttöHäkkilä Hannes