C2-02, K-Laser Pääsiäisturnaus 15.-16.3.2017

Viikingit - Cowboys C2   4 - 8

Oulunsalo

Stadi vastaan Lande

Viikingit-Cowboys 4-8 (2-5, 1-1, 1-2)

Pääsiäisturnauksen kolmannessa pelissä Cowboys kohtasi uuden tuttavuuden pääkaupunkiseudulta eli Vuosaaren Viikingit. Ottelussa oli lähtökohtana vahva kaupunki vastaan maaseutu asetelma kun stadin pojat yrittivät tavata ja suomentaa Cowboys nimeä pukukopin ovesta. Toisaalta tunnelma oli hieman odottava pelin alla sillä Viikingit olivat osoittaneet aiemmissa turnauspeleissään kyseenalaista pelikulttuuria.

Viikingit sitten lunasti huonot ennakko-odotukset ja pelasi ottelun rottamaisesti ja täysin ala-arvoista pelimoraalia esittäen. Neljän minuutin kohdalla Viikinkipeluri otti väkivältaisuudesta ja muista törkeyksistä 2+5+20 minuutin rangaistukset. Cowboys osoitti pitkän ylivoiman aikana, että turnaukseen on tultu pelaamaan eikä pelleilemään. Härkälauma takoi ylivoimalla viidessä minuutissa neljä maalia ja peli oli käytännössä ohi alkuunsa. Vaikka eletään 2000-lukua niin Viikingit oli ottelussa ja koko turnauksessa liikkeellä synkän keskiajan asenteella ja moraalilla. On häpeäksi jääkiekolle ja urheilulle ylipäänsä, että tuolla tavalla toimivia joukkueita on lajissa mukana. Cowboys joukkueen mukana on tullut kuljettua G-junnuista lähtien, mutta koskaan ei ole vastaan tullut yhtä moraalitonta joukkuetta kuin Viikingit oli tässä turnauksessa.

Itse ottelusta on vaikea sen enempää kommentoida kuin että Cowboys oli selkeästi parempi ja voitti lukemin 4-8. Härkälauman maalintekijöitä: Perttu Harjula 2, Sampo Joro 2, Arttu Kiiskilä 2, Frank Sorjonen ja Niklas Kiiskilä.

Ottelun aikana katsomossa pystyi vain toivomaan, että ottelu jo loppuisi eikä tulisi loukkaantumisia. Viikingit pelasi todella törkeästi ja otti rangaistuksia liukuhihnalta ja sai useita ulosajoja. Myös joukkotappelua Vuosaaren pojat virittelivät ottelun loppuhetkillä, mutta onneksi Cowboys pojat saivat hillittyä itsenä ja nujakat jäivät pieneksi sylipainiksi. On kaikkinensa täysin käsittämätöntä, että Viikinkipelurit huutelivat jopa Cowboys aitioon että heillä ei ole mitään hävittävää. Sekö sitten oikeuttaa käyttäytymään jäällä täysin edesvastuuttomasti. Luojan kiitos, että Cowboys pojat eivät ilmeisesti loukanneet itseään pahemmin ottelussa. Osa joutui kyllä huilaamaan ottelun lopun ja parantelamaan kolhujaan.

Se siitä ja eipä tarvi Viikinkejä vastaan ihan heti pelata, jos ei ole ihan pakko. Cowboys jatkaa turnauksessa edelleen voittojen tiellä ja kamppailee viimeisessä pelissä K-Laseria vastan turnauksen voitosta. Mahtava suoritus jo tähän asti koko joukkueelta.

Ilkka Peltola

Tilastot
Viikingit

4 - 8

2 - 51 - 11 - 2
3'MaaliSorjonen Frank
4'MaaliJoro Sampo
4'MaalisyöttöSorjonen Frank
7'MaaliKiiskilä Arttu
7'MaalisyöttöSorjonen Frank
7'2. maalisyöttöPeltola Joona
7'MaaliKiiskilä Niklas
7'MaalisyöttöHäkkilä Hannes
7'2. maalisyöttöJoro Sampo
9'MaaliKiiskilä Arttu
9'MaalisyöttöNissinen Konsta
9'2. maalisyöttöOjala Atte
13'Jäähy: 2 minOja Johannes
23'MaaliJoro Sampo
23'MaalisyöttöHäkkilä Hannes
23'2. maalisyöttöKoskela Mika
29'Jäähy: 2 minKiiskilä Niklas
40'Jäähy: 2 minKoskela Mika
41'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
48'Jäähy: 2 minHäkkilä Hannes
51'Jäähy: 2 minKiiskilä Niklas
54'MaaliHarjula Perttu
54'MaalisyöttöOja Elias
54'2. maalisyöttöVähäsalo Jere
56'MaaliHarjula Perttu
57'Jäähy: 2 minSorjonen Frank
57'Jäähy: 2 minJoro Sampo