C2-02, K-Laser Pääsiäisturnaus 15.-16.3.2017

RoKi - Cowboys C2   4 - 5

Oulunsalo

Pääsiäisturnaus voitolla käyntiin

RoKi-Cowboys 4-5 (1-2, 0-2, 3-1)

Ei pääsiäistä ilman jääkiekkoa. Tällä teemalla Cowboys C2- joukkue on viimeiset vuodet mennyt. Milloin on syöty mämmiä Piispalassa, milloin kalakukkoa savonmaalla IS-turnauksessa ja tänä vuonna kuoritaan yllätysmunat Kiekko-Laserin kutsuturnauksessa Oulunsalossa. Tosin mämmit ja muut pääsiäisyllärit saa poikien osalta odottaa vielä pari päivää että turnaus on pelattu loppuun. Äänekkäät äiteet sen sijaan saavat hehkua pääsiäisen väreissä katsomossa ja pitää poikien puolta myös kannustusrintamalla.

Cowboys lähti turnaukseen tutusta poikkeavalla kokoonpanolla kun toista kentällistä miehiä on telakalla loukkaantumisten takia ja osa suorittaa kirkollisia velvoitteitaan pääsiäisen hartauksilla. Onneksi omasta seurasta ja naapurikunnista on saatu apuja ja tiukkaan kahden päivän turnaukseen rivit kasattua, kiitokset Kalajoelle ja Pyhäjärvelle! Cowboysin lisäksi turnaukseen osallistuu isäntäjoukkue K-Laser, RoKi Rovaniemeltä, KeuPa Keuruulta ja Viikingit Helsingin Vuosaaresta. Kaikilla joukkueilla on mielessä ensi kaudelle karsintojen kautta Mestis-sarja. Kovaa menoa ja tiukkaa vääntöä siis luvassa.

Avausottelussa Cowboysin vastustajana oli RoKi. Vaikka ihan aamulla ei pelattukkaan niin aikaisin oli lähtenyt liikkeelle sekä härkälauma että Rovaniemen pojat. Rovaniemeltä nyt on pitkä matka kaikkialle, joten Oulunsaloon ei tainnut olla kuin pari poronkusemaa. Molemmat joukkueet olivat kuitenkin hereillä heti alusta lähtien ja peli eteni tasaisissa merkeissä. Avausmaalista vastasi härkälauma Perttu Harjulan kihauttaessa kiekon häkkiin. RoKin tasoitus tuli erän viimeisellä minuutilla, kunnes Cowboys iski puoli minuuttia myöhemmin taukolukemiksi Jere vähäsalon maalilla 1-2.

Toisen erän alkuun Cowboys ylivoimalle ja Sampo Joro pääsi keskeltä läpi, laittoi Rokin veskarin täysin kahville ja lirutteli puikoista tilanteeksi 1-3. Pelillisesti toinenkin erä eteni tasatahtiin, mutta härkälauma vastasi maaleista. Cowboys maalilla Joni Hietala oli liekeissä napsien kiekot räpylään ja venytellen patjat maalin nurkkiin Rokin vetojen eteen. Erän loppupuolella Perttu Harjula pääsi Elias Ojan ja Jere Vähäsalon passeista napauttamaan taukolukemiksi 1-4 Cowboysille.

Kolmanteen erään Cowboys tuli hieman löysällä asenteella ja RoKi nakutteli pikatahtiin kaksi maalia kaventaen tilanteeksi 3-4. Erän puoliväliin Cowboysille ylivoima, jonka jälkitilanteesta Sampo Joro vispasi siniviivalta ylämummoon vieden härkälauman jälleen kahden maalin johtoon 3-5. Loppuun tutut tiukan pelin rituaalit eli aikalisät ja Rokilta maalivahti pois. Cowboys kesti paineen vaikkakin Roki onnistui ilman maalivahtia vielä kaventamaan 8 sekuntia ennen loppua. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja Cowboysille mukava avausvoitto 4-5 lukemin.

Ilkka Peltola

Tilastot
RoKi

4 - 5

1 - 20 - 23 - 1
2'MaaliHarjula Perttu
2'MaalisyöttöVierimaa Uki
19'MaaliVähäsalo Jere
19'MaalisyöttöHarjula Perttu
20'Jäähy: 2 minKoskela Mika
23'MaaliJoro Sampo
23'MaalisyöttöHäkkilä Hannes
34'MaaliHarjula Perttu
34'MaalisyöttöOja Elias
34'2. maalisyöttöVähäsalo Jere
34'Jäähy: 2 minJoro Sampo
48'MaaliJoro Sampo
48'MaalisyöttöHäkkilä Hannes
48'2. maalisyöttöKiiskilä Arttu
49'Jäähy: 2 minHäkkilä Hannes
56'Jäähy: 2 minKiiskilä Arttu
59'Jäähy: 2 minLiimatta Luka