Cowboys NiceHockey, Naisten Suomi-sarja, loppusarja

Cowboys NiceHockey - Kiilat  1 - 6

Uikko areena

Kiilat kirkkaasti parempi

Haasteellisista lähtökohdista otteluun lähtenyt NiceHockey ei pystynyt haastamaan Kiiloja tositaisteluun Suomi-sarjan loppusarjan voitosta. Kiilat vei tärkeät pisteet lukemin 1-6 hirmutehot (2+2) saalistaneen Emilia Pekkarisen ja 34 kertaa kiekon tielle venyneen Aino Nenolan johdolla.

Aivan alkuminuutit NiceHockey vei peliä, mutta tuhannen taalan paikkoja ei pystytty luomaan. Kahdeksannella peliminuutilla Emilia Pekkarinen iski päivän ensimmäisen osumansa ja samalla peliote siirtyi vierailijoille. NiceHockeyn puseroon näytti hiipivän voitontahdon sijasta häviämisen pelko ja kiekollista pelaamista leimasi hätäily ja huolimattomuus. Erän loppupuoliskolla Kiilat oli onnekaskin: ensin viivalaukaus kimpoili verkkoon Cowboys-pelaajan käden kautta ja heti seuraavassa hyökkäyksessä verkko soi nivalalaispäädyssä jo kolmannen kerran.

Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä. Lisää vaikeuskerrointa kotijoukkueen peliin toi puolustaja Emilia Pääkön loukkaantuminen, joka sekoitti pakkaa entisestään. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Kiilat siirtyi ensin neljän maalin johtoon, mutta erän viime sekunneilla Jenna Kaila nostatti nivalalaistoiveita alkavasta takaa-ajosta kaventamalla lukemiksi 1-4.

Kiilat ei kuitenkaan kolmannessa erässä taipunut, vaan jatkoi maalitehtailuaan onnistuen vielä kahdesti. Jälkimmäinen osuma lirui varsin onnekkaasti nivalaisverkkoon. Molemmissa päädyissä maalivahdit onnistuivat nollaamaan viimeisessäkin erässä muutamia maukkaita maalipaikkoja.

Cowboys-maalissa Virve Anttila torjui 29 kertaa.

Palkintoraati palkitsi kotijoukkueesta Jenna Kailan ja Kiiloilta Aino Nenolan.

Oona Vääräniemi antoi Mölli-trophyn mallikkaasti puolustajana taistelleelle Elina Haikolalle.

NiceHockey pelaa kauden viimeisen ottelunsa ensi lauantaina kello 18 Uikko-areenalla. Vastaan asettuu Kärpät Akatemia.

Tilastot

1 - 6

Kiilat
0 - 31 - 10 - 2
5'Jäähy: 2 minVähäsöyrinki Kaisu
39'MaaliKaila Jenna
48'Jäähy: 2 minVääräniemi Olivia
59'Jäähy: 2 minVähäsöyrinki Kaisu