Cowboys NiceHockey, Naisten Suomi-sarja, loppusarja

Cowboys NiceHockey - Kärpät Akatemia

Uikko-areena

Voitto Akatemialle

”Jos et itse tee, niin kaveri tekee.” ”Jos haluat pitsaa, mene pitseriaan, jos haluat maaleja, mene maalille.”

Vanhat kiekkofraasit osoittautuivat jälleen kerran paikkansapitäviksi NiceHockeyn kauden päätösottelussa. Ottelun alkupuolisko oli selvää vihreäpaitojen hallintaa, mutta kun hyvätkään maalintekoyritykset eivät tuottaneet riittävää tulosta, vierailija nousi vähitellen hallitsemaan peliä ja iski kolmannessa erässä kolmen maalin voittoon oikeuttaneet osumat maalin edestä.

Ensimmäinen erä oli erittäin pirteää ja maltillista pelaamista NiceHockeyltä. Kiekkoa siirreltiin fiksusti ja tarkasti. Paine saatiinkin jatkuvasti oululaispäätyyn. Hyvistäkään maalintekopaikoista ei kuitenkaan onnistuttu viimeistelemään lukuun ottamatta Emilia Pääkön upeaa soolomaalia, jossa Emilia toi kiekon omasta päädystä asti vastustamattomasti Kärppä-maalille ja pelasi maalivahdinkin kokonaan pois pelistä ennen vuorenvarmaa viimeistelyä. Oululaiset onnistuivat kuitenkin ylivoimalla reilu minuutti ennen erän loppua nousemaan tasoihin.

Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi ja kotijoukkuekaan ei enää saanut jatkuvasti hyökkäyksiä vyörytettyä Kärppä-maalille. Erän puolivälissä Kärpät siirtyi johtoon iskemällä rebound-kiekon verkkoon. NiceHockey onnistui tasoituksessa ylivoimalla Sonja Hosionahon ohjatessa Lilian Koskelan laukauksen maaliin.

Kolmannessa erässä pelin hallinta siirtyi oululaisille, ja NiceHockeyn itseluottamus kiekonsiirtelyssä romahti.Myös oman alueen puolustuspeliin tuli löysyyttä ja Kärpät pääsi kolmeen kertaan iskemään maalinedustalta. Loppulukemat 2-5 eivät täysin kuvaa pelitapahtumia, mutta maalit ratkaisevat.

NiceHockey-tehot: Sonja Hosionaho ja Emilia Pääkkö 1+0, Lilian Koskela ja Susanna Järvenpää 0+1.

Maalivahtien torjunnat: Sari Pipinen NiceHockey 8+5+14=27 ja Kati Asikainen Kärpät Akatemia 18+15+13=46

Nicehockeyn parhaana palkittiin Sonja Hosionaho ja Akatemian parhaana Monica Sarkkinen Mata.

Elina Haikolan palkitsi möllillä tuttuun tyyliin väsymättömästi uurastaneen Kaisu Vähäsöyringin.

NiceHockeyn vuoristoratamainen kausi 2016-17 on tullut päätökseen. Unelmat eivät toteutuneet, tavoitteet eivät täyttyneet, mutta kannattajien tuki on ollut hienoa.

SUURKIITOKSET KAIKILLE KANNUSTAJILLEMME JA TALKOOLAISILLE.

Naiskiekkoilun tulevaisuus Nivalassa on vielä avoinna. Tekijöitä ja tukijoita tarvitaan.