Cowboys Edustus, III- divisioona POHJOINEN PLAYOFFS

Cowboys - Soki  2 - 5

Uikko Areena, Nivala

Soki otti toisen voiton ja mestaruuden

Sotkamon Kiekko otti lauantaina Nivalassa toisen finaalisarjan voiton ja vei mestaruuden.

Vahva Sotkamon Kiekko ei antanut Cowboysin yllättää vaan otti voiton vahvalla peliesityksellä ja matkaa viikon päästä II divisioonan karsintoihin Oulaisten KiekkoHaukkoja vastaan.

Peli alkoi vauhdikkaasti, molemmilta joukkueilta vahvaa hyökkäyspään pelaamista, rohkeita peliliikkeitä ja sitä kautta syntyi tilanteita. Jo ensimmäisellä minuutilla erinomaiset kevään playoff pelit pelannut Cowboysveskari Juho Ekdahl nollasi läpiajon. Maalinedustaa puolustettiin tiiviisti ja paikkoja ei enää kaverille annettu helpolla. 8. minuutilla Soki onnistui maalinteossa, jossa kiekko pomppi Cowboyspelaajan polvisuojista maaliin. Onnikaan ei ollut mukana. Toisen maalin Soki sai 15. peliminuutilla heikon takakarvauksen vuoksi.

Toinen erä alkoi ryhtiliikkeellä. Esa Kukkola ja Riki Korkiakoski taistelivat kiekon rännistä maalinedustalle, jonka ohjasi sisään Ville Isoniemi. Peli sai lisää virtaa pelaajissa ja yleisössäkin. Alivoimaa tapeltiin pois erän alkupuolella, mutta puolivälissä Soki onnistui tasakentällisin taas kahden maalin karkumatkalle. Länkkärit eivät lannistuneet, kiekkoa pelattiin maalille ja irtokiekkojakin oli tarjolla, ei vaan mennyt sisään. Sotkamolainen otti jäähyn kiekon sulkemisesta maalin edessä, niin vapaassa paikassa kiekko oltiin lyödä verkkoon. Samalla kellonlyömällä pelaajat ottivat yhteen tuplakakkosten merkeissä ja jäähyboxit täyttyivät. Cowboys jäi kuitenkin ylivoimalle. Suoran hyökkäyksen käynnistivät Joona Juola ja Antti Eskola. Kiekon sai vauhtiin Mikael Juola joka lämäsi komeasti 2-3 kavennuksen. Erän lopulla Soki väänsi vielä väkisin 2-4 johtomaalin.

Kolmas erä tarjosi vielä kotijoukkueelle rankkareita ja läpiajoja, mutta suurin puhti ja luotto oli pelaajilta pois. Jalka painoi ja kaikkein isoin tahtotila ei yleisön tahdikkaasta läpsyttelystä enää saanut momentumia päälle. Soki maalasi vielä 2-5 loppulukemat erän aikana.

Maalivahtien torjunnat: Cowboys Ekdahl 34 Soki Tervonen 32

Cowboystehot: Ville Isoniemi 1+0, Mikael Juola 1+0, Antti Eskola 0+1, Riki Korkiakoski 0+1, Esa Kukkola 0+1, Joona Juola 0+1

Cowboysin leirissä oli kuitenkin hymy herkässä pelin jälkeen. Huonolle joukkueelle ei hävitty ja etenkin viikon takainen taisteluvoitto Limingan Kiekosta nostaa hopean arvoa. Voidaan puhua voitetusta hopeasta. Taakse jäi kovia joukkueita ja mitaliputki saa jatkoa oman kylän pojilla. Kausi oli siis jälleen menestyksekäs!

Cowboysjoukkueen pelaajat kiittävät yleisöä! Kotiyleisön kävijämäärä on sarjan parasta (kauden aikana kotiyleisön määrä yhteensä n. 4100 katsojaa). Lisäksi on ilo nähdä Cowboysväriä myös vieraspeleissä katsomossa. Kiitos taustajoukoille ja yrityksille, jotka tukevat toimintaamme. Ilman heitä emme olisi tässä!

Vihree viihde palaa jälleen ensi kaudella !

Tilastot

2 - 5

Soki
0 - 22 - 20 - 1
20'MaaliIsoniemi Ville
20'MaalisyöttöKorkiakoski Riki
20'2. maalisyöttöKukkola Esa
26'Jäähy: 2 minKorkiakoski Ere
32'Jäähy: 2 minKukkola Esa
32'Jäähy: 2 minSaarimaa Mika
32'MaaliJuola Mikael
32'MaalisyöttöEskola Antti
32'2. maalisyöttöJuola Joona
49'Jäähy: 2 minEskola Antti
58'Jäähy: 2 minOja Matti
58'Jäähy: 10 minEskola Antti