Cowboys Edustus, III- divisioona POHJOINEN PLAYOFFS

Soki - Cowboys   4 - 4 JA

Sotkamo

Soki voittoon jatkoajalla

Sotkamon Kiekko nappasi kiinnityksen finaalisarjassa ratkaisten jatkoerässä maalein 5-4.

Tunteikas peli, joka tarjosi yli neljäsataa päiselle yleisölle viihdykettä. Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella, joka johti jo pomppukiekosta maaliin ottelun toisella minuutilla. Tästä ei vieraat lannistuneet vaan jo muutaman minuutin päästä Petteri Ranta-Nilkku tasoitti pelin Henri Niinikosken ja Matti Ojan syötöstä. Kiekkoa laitettiin heikommistakin paikoista maalille ja tulosta tuli. Toinen erä oli tyypillinen länkkäreille. Pitkä vaihtomatka tuotti hankaluuksia ja peli kärsi siitä omalta osaltaan. Virheitä tuli keskialueella ja niistä vastustaja rokotti pariin kertaan.

Kolmanteen erään länkkärit lähti hakemaan etumatkaa maali kerrallaan kiinni. Vierasjoukkue lisäsi liikettä ja painetta tuli vastustajan maalille. 44. peliminuutilla Antti Eskola kavensi jälleen maalille pelatun kiekon sisään. Mikael Juola tarjoili syötön. Maalin jälkeen seurasi pelin käännekohtia. Sotkamon pelaaja otti ruman polvitaklauksen seurauksena pelirangaistuksen, josta seurasi viisi minuuttia vierasjoukkueen ylivoimaa. Jo jäähyn ensimmäisillä minuuteilla maaliverkko heilui Mika Saarimaan maalatessa pariin kertaan ja ottelu oli kääntynyt 3-4 johtoasemaan. Vierasjoukkue pelasi hyvin kurinalaista peliä pitäen johtoasemaa jälkimmäiselle puoliskolle saakka. Sotkamolaiset kuitenkin rankaisivat alivoimalla tilanteeksi 4-4.

Oli edessä jatkoerä, joka pelataan 3-3 vastaan. Varovaisesti pelaten aukeaa herkästi maalintekopaikkoja 3-3 vastaan pelatessa. Vierasjoukkue joutui ottamaan jäähyn sotkamolaisen karatessa kiekon kanssa kohti maalia. Alivoimatilanne kuitenkin sujui tyylillä ilman suurempia maalintekopaikkoja. Jatkoerän 7. minuutilla Soki kuitenkin ratkaisi pelin kovalla pystysyötöllä ja läpiajosta. Otteluvoitot Sokille 1-0.

Lauantaina pelataan Uikko Areenalla klo 17 !

Maalivahtien torjunnat: Cowboys Ekdahl 46 Soki Korhonen 61

Cowboystehot: Mika Saarimaa 2+0, Antti Eskola 1+1, Petteri Ranta-Nilkku 0+1, Ville Isoniemi 0+1, Joona Juola 0+1, Mikael Ahola 0+1, Matti Oja 0+1, Esa Kukkola 0+1, Henri Niinikoski 0+1

Tilastot
Soki

4 - 4 JA

0 - 12 - 01 - 31 - 0
5'MaaliRantanilkku Petteri
5'MaalisyöttöNiinikoski Henri
5'2. maalisyöttöOja Matti
43'MaaliEskola Antti
43'MaalisyöttöJuola Mikael
47'MaaliSaarimaa Mika
47'MaalisyöttöIsoniemi Ville
47'2. maalisyöttöKukkola Esa
48'MaaliSaarimaa Mika
48'MaalisyöttöJuola Joona
48'2. maalisyöttöEskola Antti
51'Jäähy: 2 minIsoniemi Ville
61'Jäähy: 2 minKukkola Esa