Cowboys Edustus, III- divisioona POHJOINEN PLAYOFFS

Liki - Cowboys   5 - 7

Liminka

Länkkärit nujersi Likin ja matkaa finaaliin!

Vauhdikas välieräviikonloppu kääntyi lopulta Cowboysin juhliin kun kolmannessa ja ratkaisevassa pelissä Liki kaatui 5-7.

Runsain fanijoukoin Liminkaan saapunut länkkärilauma oli täynnä taistelutahtoa. Perjantain ja lauantain pelit eivät saaneet jaloissa vielä painaa, jos halusi kamppailla voitosta ja finaalipaikasta. Hallilla oli odottava tunnelma, molemmat joukkueet keskittyivät huolella. Pieniä vammoja paikkailtiin länkkärilaumassa, jotta oltiin taas pelikunnossa. Cowboysvalmentaja Jarmo Vertasella oli selkeät sävelet pelin taktiikasta, sillä se toimi jo lauantaina kotipelissä.

Aloituskiekosta länkkärit painoi kiekkoa kohti maalia laukoen runsaasti ja jalka liikkui. Liminkalaiset eivät omaa pelitaktiikkaansa päässeet hyödyntämään, vaan joutuivat tyytymään laidasta nousuihin ja harvoihin laadukkaisiin vetopaikkoihin. Tuomarit antoivat pelata vauhdikasta kiekkoa ja vain selkeät rikkomiset otettiin pois. 13. peliminuutilla kotijoukkue sai avausmaalin aivan ylivoimansa loppusekunneilla maalin kulmalta rusikoiden sisään. Länkkärit pelasivat siihen saakka laadukasta alivoimaa. 16. minuutilla Likin silmätikku Henri Niinikoski hiljensi punapaidat laukomalla 1-1 tasoituksen. Siitä vihreät sai virtaa ja uskoa peliinsä. Yksi limingan alivoima nollattiin mallikkaasti.

Toiseen erään länkkärit lisäsi liikettä, jotta pelinhallinta pysyy. Tänään loistavassa pelivireessä ollut kenttä Isoniemi-Kukkola-Saarimaa aiheutti tilannetta maalille ja Mika Saarimaa napautti tolpan juuresta 2-1 johtomaalin. Liki kuittasi kuitenkin parin minuutin päästä, jossa puolustukseen ei luisteltu tarpeeksi nopeasti. 32. peliminuutilla peliä lähdettiin hallitsemaan myös maalin merkeissä. Kotijoukkueen pelilliset aseet oli syöty kun Esa Kukkola taisteli itsensä puolustuksen läpi ja nosti rystyllä kiekon maalin kattoon, tilanne 2-3. Pari minuuttia tästä ja Petteri Ranta-Nilkku ja Henri Niinikoski tyylittelivät Janne Linnan vapaaksi maalin eteen, nätti siirto sivuun ja kiekko maaliin. Nyt eroa oli jo pari maalia. Kotijoukkue kuittasi kuitenkin vauhdikkaasta hyökkäyksestä maalin päähän. Seuraava oli kuitenkin vuorossa Antti Eskolan vuoro ohittaa Likin veskari Juopperi, jolle alkoi tulla kovinkin tutuksi kiekon kaapiminen maalin perukoilta. Antti nosti niinikään rystyltä kiekon yli patjan.

Erän viimeisellä minuutilla Likille oli avautumassa läpiajo, joka päättyi kotijoukkueen pelaajan hermokontrollin pettämiseen, sillä tuomari vihelsi poikittaisesta mailasta jäähyn ja länkkärit vielä erän loppuun ylivoimalle. Vihdoin myös ylivoima alkoi toimia tälle viikonlopulle. Mika Saarimaa toimi kapellimestarina laidalla ja jakoi kiekkon viivaan Janne Rättyälle. Janne laukoi ranteella sopivan kudin, jonka ohjasi sisään Ville Isoniemi. Erää oli jäljellä enää 6 sekuntia ja tilanne vieraille 3-6.

Kolmanteen erään vierasjoukkue pyrki pitämään liikettä, vaikka viikonlopulta takana olevat 8 erää tuntui varmasti monen jaloissa. Liki kavensi peliä erän alkupuoliskolla pariin kertaan kun kiekkoa ei saatu riittävästi purettua omalta alueelta pois. Onneksi kotijoukkueellakin jalka alkoi painaa ja puolustustouhut unohtui hetkeksi. Esa Kukkola toi kiekon siniviivan yli, pienoinen lätty pakin selän taakse, josta Ville Isoniemi täräytti läpiajosta illan toisensa ja jälleen Cowboys oli parin maalin johtoasemassa. Vielä erän lopulla länkkärit tappoi yhden alivoiman, josta Liki ei saanut juuri ihmeitä aikaiseksi. Loppupeli oli hienoa taistelua ja jätti kotijoukkueen yritykset vaisuiksi.

Näin voitot Cowboysille 1-2 ja se oikeuttaa finaaliin Sotkamon Kiekkoa vastaan.

Huikea nousu länkkärijengiltä perjantain 2-7 tappion jälkeen. Käännekohtana oli länkkäreiden tiivis joukkuehenki ja samanlaiset lämmittelyasut. Pelitaktiikka oli erinomaista. Pakkien ja hyökkääjien yhteistyö tiivistyi viikonlopun aikana. Maalivahtipeli oli erinomaista! Juho Ekdahl torjui koko pitkän viikonlopun ja parantaen koko ajan peliään.

Cowboys kiittää runsasta tukijoukkoa, jotka olivat hengessä mukana sekä paikanpäällä seuraamassa pelejä! Viikon päästä pelataan kullasta! Perjantaina KLO 19 Sotkamossa ja lauantaina Uikko Areenalla KLO 17.00!

Maalivahtien torjunnat: Cowboys Ekdahl 30 Liki Juopperi 52

Cowboystehot: Ville Isoniemi 2+1, Esa Kukkola 1+2, Henri Niinikoski 1+1, Janne Linna 1+1, Janne Rättyä 0+2, Mika Saarimaa 1+0, Antti Eskola 1+0, Joona Juola 0+1, Mikael Juola 0+1, Petteri Ranta-Nilkku 0+1

Tilastot
Liki

5 - 7

1 - 12 - 52 - 1
10'Jäähy: 2 minIsoniemi Ville
15'MaaliNiinikoski Henri
15'MaalisyöttöJuola Mikael
15'Jäähy: 2 minKukkola Esa
23'MaaliSaarimaa Mika
23'MaalisyöttöIsoniemi Ville
23'2. maalisyöttöKukkola Esa
31'MaaliKukkola Esa
31'MaalisyöttöLinna Janne
31'2. maalisyöttöRättyä Janne
33'MaaliLinna Janne
33'MaalisyöttöNiinikoski Henri
33'2. maalisyöttöRantanilkku Petteri
37'MaaliEskola Antti
37'MaalisyöttöJuola Joona
39'MaaliIsoniemi Ville
39'MaalisyöttöRättyä Janne
47'MaaliIsoniemi Ville
47'MaalisyöttöKukkola Esa
54'Jäähy: 2 minKukkola Esa