Cowboys Edustus, III- divisioona POHJOINEN PLAYOFFS

Cowboys - Liki  3 - 2

Uikko Areena

Välierävoitot tasan, huomenna ratkaiseva kolmas taisto!

Cowboys ryhdistäytyi eilisen tappion jälkeen ja tasoitti välierävoitot Limingan Kiekkoa vastaan. Voitti irtosi tänään 3-2 lukemin.

Liminkalaisten hyvä eilinen vire kostautui sillä takki auki peliin lähteminen näkyi ensimmäisestä kiekon tiputuksesta saakka. Vihreät mylläsivät ensimmäiset minuutit vierasjoukkueen päädyssä ja ei päästänyt vastustajaa juuri kontrolloituihin lähtöihin. Keskialueen trappi toimi loistavasti. Ajassa 10.10 länkkärit onnistui maalinteossa. Kiekko tuotiin alueella ja oikein kukaan ei tahtonut saada kontrollia kiekkoon. Mika Saarimaa suojasi kiekkoa parhaalla vetopaikalla, Esa Kukkola komppasi ja siirsi kiekon sivummalle, josta Ville Isoniemi laukoi suoraan syötöstä ranteella tilanteeksi 1-0. Torjuntoja kertyi molempiin päätyihin erän edetessä. Viisikkopuolustus pelasi kurinalaisesti ja erätauolle johdossa.

Toiseen erään kotijoukkue lähti johtoasemaa turvaten ja kiekko ei tahtonut löytää oman pään ränneistä ulos alueelta. Huonoja purkuja ja sitä kautta vieraat saivat maalinedustalle tilanteita. 26. peliminuutilla kuitenkin kotijoukkue onnistui toistamiseen. Janne Rättyän viivalta laukoma kiekko pomppi maalivahdin suojista Esa Kukkolalle , joka sivakoi laatan Mika Saarimaalle, joka nosti komeasti rystyllä kiekon lähes tyhjään rysään. 28. minuutilla Liki onnistui maalinteossa maalinedustalta. Erä oli vauhdikas, molemmilla tarjottiin ylivoimaa parin minuutin verran mutta Likin onnistui tasoittaa erän lopulla jälleen maalinedustalta irtokiekon pomppiessa maaliin. Erän aikana paukuteltiin kovilla taklauksilla, jopa päätyovesta läpi. Jotta peli pääsi jatkumaan Cowboshuolto Myllylä & Yliniemi hitsasti oven lukot takaisin paikoilleen.

Kolmanteen erään lähdettiin usko omaan tekemiseen. Hienoon peliin oli luontevaa hakea sen mukainen tulos. Vertanen luotti kolmeen pelaavaan kentälliseen ja antoi ohjeet noudattaa pelitaktiikkaa viimeiseen saakka. Huimaa vauhtia etenevä peli tarjosi yleisölle tilanteita. 48.08 ottelu sai uuden juonen kun kotijoukkue otti ohjaimet omiin käsiin. Jälleen Janne Rättyän nopea ranne siniviivalta kohti maalia loi maalipaikan ja Ville Isoniemi sivakoi illan toisellaan Cowboysin 3-2 johtoon. Maalin syöttöpiste myös Mika Saarimaalle. Maalin jälkeen petti myös totutusti ja odotetusti liminkalaisten hermokontrolli. Tuomarit olivat kaikkeen syyllinen. Turhautumista purettiin vastustajiin vihellyksien jälkeen sekä suunsoitto tuomareita kohtaa oli runsasta. Seurauksena parit kymmenminuuttiset ja 51. peliminuutilla törkeällä keihästämisellä ottelurangaistus. Cowboysin ylivoima ei toiminut vieläkään odotetulla tavalla, mutta loppuaika meni hallitusti ja kunnialla.

Juho Ekdahl mahdollisti hyvällä pelivireellä pelin voiton kotijoukkueelle, illan tehokkain Mika Saarimaa ollen joka maalissa mukana. Huomenna ottelupari siirtyy takaisin Liminkaan ja siellä ratkaistaan joukkueiden paremmuus. Kummalla parempi kestävyys. Kumpi hillitsee hermot ja löytää 60. minuutin ajaksi toimivan taktiikan. Peli alkaa huomenna Limingassa klo 15.30 !

Maalivahtien torjunnat: Cowboys Ekdahl 34 Liki Juopperi 34

Cowboystehot: Mika Saarimaa 1+2, Ville Isoniemi 2+0, Esa Kukkola 0+2, Janne Rättyä 0+1

Tilastot

3 - 2

Liki
1 - 01 - 21 - 0
10'MaaliIsoniemi Ville
10'MaalisyöttöKukkola Esa
10'2. maalisyöttöSaarimaa Mika
25'MaaliSaarimaa Mika
25'MaalisyöttöKukkola Esa
27'Jäähy: 2 minLinna Janne
48'MaaliIsoniemi Ville
48'MaalisyöttöSaarimaa Mika
48'2. maalisyöttöRättyä Janne
56'Jäähy: 2 minLinna Janne