Ahmat, Haukipudas - Cowboys   3 - 9

Haukipudas

Cowboys matkaa välieriin

Rutiinivoitto lauantaina Haukiputaan Ahmoista vei Cowboysin välieriin.

Otteluun hyvällä asenteella lähtenyt Cowboys teki alusta saakka Ahmojen yrityksistä hylsyjä. Kotijoukkueen tarkoitus oli varmasti alusta saakka saada liikettä vierasjoukkueen päätyyn, mutta ensimmäinen laukauskin tuli Juho Ekdahlia kohti vasta viiden minuutin pelin jälkeen. Tuttu kaavio jatkui. Ahmat jäähyili ja Cowboys ratkaisi. Ajassa 10.40 Erik Päivärinta laukoi maalin Joona Juolan ja Tuomas Takalon syöttäessä. Muutaman minuutin päästä Mikael Ahola siirteli kiekkoa jälleen tyhjään Ahmahäkkiin siirretyn rangaistuksen aikana. Länkkärit hakivat rauhassa kuudella miehellä maalipaikan. Takalo ja Antti Eskola syöttivät. Vielä samalla minuutilla tarjoiltiin jälleen ylivoimaa ja senkin länkkärit hyödynsivät. Antti Eskolan tulinen rannelaukaus painui riman alle Ahmavahdin ollessa voimaton. Ensimmäinen erä taputeltu, 3-0.

Toiseen erään Ahmatkin sai puolustusvirheestä maalin aikaiseksi, mutta seuraavasta hyökkäyksestä Antti Eskola rankaisi. Cowboys sai myös pari jäähyä, mutta Ahmojen pelistä ei huokunut luottamusta. Kaikki energia meni suunsoitoksi ja vastaiskujen ihmettelemiseksi. Jopa omat moittivat katsomosta pelaajien haluttomuutta pelata. Ahmat sai erään pari maalia lisää. Sen sijaan Janne Rättyä laukoi komeasti pystykiekon takakulmaan Mikael Juolan ja Mika Saarimaan tarjoillessa ylivoimahyökkäyksestä.

Viimeisessä erässä Cowboys maalasi jälleen Antti Eskolan täydentäessä kypärätempun ylivoimalla ja Joona Juolan laukoessa jo 3-7 johtomaalin. Erän loppu jäähyltiin molemmin puolin surkuhupaisaa suunsoittoa kuunnellessa. Petteri Ranta-Nilkku teki vielä ylivoimamaalin Janne Linnan ja Joona Juolan syöttäessä. Pelin loppuun vielä Joona Juola nöyryytti vastustajaa alivoimalla maalaten kiekon ylämummoon.

Cowboysilta vahva viikonloppu. Voittajasta ei epäselvyyttä. Cowboyskannattajia taisi olla enemmän Haukiputaan hallin yleisössä kuin itse kotijoukkueen. Kulttuuri ei vedä siellä päin katsojia, joka on valitettavaa. Illan hahmot vierasjoukkueelta Joona Juola hirmutehoilla 2+4, Antti Eskola 3+1 ja maalivahti Juho Ekdahl torjuntaprosentilla 92.1%. Cowboys kohtaa välierissä Likin tai Sokin, riippuen sunnuntain pelistä PJK - HAU.

Cowboys kiittää kannustuksesta!

Maalivahtien torjunnat Cowboys Ekdahl 35 Ahmat Ylitalo 37

Cowboystehot: Joona Juola 2+4, Antti Eskola 3+1, Erik Päivärinta 1+2, Mikael Ahola 1+1, Tuomas Takalo 0+2, Henri Niinikoski 0+2, Petteri Ranta-Nilkku 1+0, Janne Rättyä 1+0, Juola Mikael 0+1, Mika Saarimaa 0+1, Janne Linna 0+1

Tilastot
Ahmat, Haukipudas

3 - 9

0 - 33 - 20 - 4
10'MaaliPäivärinta Erik
10'MaalisyöttöJuola Joona
10'2. maalisyöttöTakalo Tuomas
16'MaaliAhola Mikael
16'MaalisyöttöTakalo Tuomas
16'2. maalisyöttöEskola Antti
16'MaaliEskola Antti
16'MaalisyöttöJuola Joona
16'2. maalisyöttöAhola Mikael
23'MaaliEskola Antti
23'MaalisyöttöJuola Joona
25'Jäähy: 2 minPäivärinta Erik
28'Jäähy: 2 minAhola Mikael
32'MaaliRättyä Janne
32'MaalisyöttöJuola Mikael
32'2. maalisyöttöSaarimaa Mika
43'MaaliEskola Antti
43'MaalisyöttöJuola Joona
43'2. maalisyöttöPäivärinta Erik
48'MaaliJuola Joona
48'MaalisyöttöPäivärinta Erik
48'Jäähy: 2 minOja Matti
51'Jäähy: 2 minIsoniemi Ville
56'Jäähy: 2 minEskola Antti
56'MaaliRantanilkku Petteri
56'MaalisyöttöNiinikoski Henri
56'2. maalisyöttöLinna Janne
57'Jäähy: 2 minSaarimaa Mika
58'MaaliJuola Joona
58'MaalisyöttöNiinikoski Henri